Pokażę nasz ogród
23:29, 14 cze 2014
na pierwszym zdjęciu jest w trawniku drzewo, a na dwóch pozostałych go nie ma. To ono tam jest? czy nie ma?
- drzewa nie ma, była to grusza, zarażona rdzą
Czy chcesz osłonić się przed widokiem z okien sąsiada?
- niekoniecznie, zasłania nas magnolia i wyższe iglaki posadzone przy pergoli, natomiast między sosną a tujką wizualnie brakuje mi jednej kolumienki, może szmaragda
Czy chcesz układ w liniach prostych czy w łukach?
- oto jest pytanie, nie wiem, ale skłaniam się ku łukom;
mogę jeszcze edytować, więc wkleję zdjęcie z ogrodu z lustrem (poszperałm trochę) i taki prostu łuk mi się podoba:
Czy rozważasz nasadzenie wzdłuż płotu osłaniające od ulicy.
wzdłuż ogrodzenia posadzone są różne drzewka:
-buk, sośnica, buk, 4 różne tuje, które powoli sobie rosną (tak róznorodne nasadzenia wynikają oczywiście z nieznajomości dekalogu Danusi - odnośnie ograniczonej ilości gatunków
cedlem nasadzeń było oczywiście osłonięcie się od ulicy
Czy od furtki może być osłonięty widok na ogród, czy wolisz otwartą perspektywę.
- mogę rozważyć każdą możliwość, ale szczerze ciekawi mnie możliwość zasłonięcia tego widoku, bo chyba właśnie to "nic" mnie tak drażni
Czy w grę wchodzą stożki i kule, czy wolisz bardziej swobodne nasadzenia?
- lubię stożli i kulki, nie przepada za nimi mąż, trochę więc przemycam
I najważniejsze pytanie:
czy jesteś gotowa wysiepać tego paskudnego jałowca przy furtce?
- przy furtce rośnie cyprysik groszkowy, w zeszłym roku był przycięty, dlatego tak kiepsko wgląda na zdjęciach , teraz odrósł i jest chyba przyzwoity, ale ja się nie przywiązuję, jeśli coś nie pasuje, to się wyciepie
Tu troszkę lepiej widać obecne nasadzenia wzdłuż ogrodzenia
- drzewa nie ma, była to grusza, zarażona rdzą
Czy chcesz osłonić się przed widokiem z okien sąsiada?
- niekoniecznie, zasłania nas magnolia i wyższe iglaki posadzone przy pergoli, natomiast między sosną a tujką wizualnie brakuje mi jednej kolumienki, może szmaragda
Czy chcesz układ w liniach prostych czy w łukach?
- oto jest pytanie, nie wiem, ale skłaniam się ku łukom;
mogę jeszcze edytować, więc wkleję zdjęcie z ogrodu z lustrem (poszperałm trochę) i taki prostu łuk mi się podoba:
Czy rozważasz nasadzenie wzdłuż płotu osłaniające od ulicy.
wzdłuż ogrodzenia posadzone są różne drzewka:
-buk, sośnica, buk, 4 różne tuje, które powoli sobie rosną (tak róznorodne nasadzenia wynikają oczywiście z nieznajomości dekalogu Danusi - odnośnie ograniczonej ilości gatunków
Czy od furtki może być osłonięty widok na ogród, czy wolisz otwartą perspektywę.
- mogę rozważyć każdą możliwość, ale szczerze ciekawi mnie możliwość zasłonięcia tego widoku, bo chyba właśnie to "nic" mnie tak drażni
Czy w grę wchodzą stożki i kule, czy wolisz bardziej swobodne nasadzenia?
- lubię stożli i kulki, nie przepada za nimi mąż, trochę więc przemycam
I najważniejsze pytanie:
czy jesteś gotowa wysiepać tego paskudnego jałowca przy furtce?
- przy furtce rośnie cyprysik groszkowy, w zeszłym roku był przycięty, dlatego tak kiepsko wgląda na zdjęciach , teraz odrósł i jest chyba przyzwoity, ale ja się nie przywiązuję, jeśli coś nie pasuje, to się wyciepie
Tu troszkę lepiej widać obecne nasadzenia wzdłuż ogrodzenia