Reszta widoczków, cały czas jestem jeszcze nie zadowolona coś mi brakuje coś jest nie tak.
Zakwitły goździki kropkowane, ale na tym koniec coś te moje floksy wiechowate nie chcą rosnąć jakieś takie małe są.
A powiedzcie mi kiedy nawozić hortensje jak je niedawno wsadziłam (jeszcze w tym roku czy za rok dopiero)
Nowa rabata, rośnie tu piwonia ale nie ma pączków chyba nie zakwitnie w tym roku
poza nią po kratownicy ma się piąć powojnik, są 2 pęcherznice, 4 tawuły japońskie i 3 trawy ale nie znam nazwy, nie wiem czy jeszcze coś tu dosadzić czy jest wystarczająco, doradźcie proszę...
A u mnie pada od kilku dni, od tygodnia nic nie robię na działce, bo wysiadł mi kręgosłup.Wszystko zarasta, a ja martwię się jak sobie z ogródkiem sama poradzę.
Może ktoś mi podpowie co to za bluszcz, dostałam go jako NN.
Moje irysy: - na razie mam tylko takie kolory i bardzo lubię je malować.
A to dowód moich poczynań....
Pozdrawiam wszystkich
Te carexy takie małe kupiłam tydzień temu pod zamkiem, teraz je przeniosłam w inne miejsce a tu posadziłam carexy kupione w Puławach bo są dużo większe
Przymierzałam się do tego jak mam posadzić
I już posadzone w sobotę. Szałwię biała przeniosłam w inne miejsce a różową zostawiłam pomiędzy trawami
Dziękuję za odwiedzinki Beatko, Renato, Reniu, Yolka.
Czasu jak na lekarstwo, ale ogród kwitnie pięknie, bodziszki również. Zdjęcia będą na pewno, mam nadzieję jutro.
Dziś dzień w całości poświęcony dzieciom z okazji ich święta
Ciąg dalszy zdjęć z ogrodu
Nieznana roślina będzie kwitła
Bez Palibin przekwitł. Trzeba go będzie przyciąć
Moje bukszpany mają żółte listki w środku. Może wiecie co to jest i co mam z tym robić
ptaszki ... nom ptaszki ptaszkami ale ten krajobraz w tle ... !!! ... berberys i hakone też som ok ...
różanka fakt igły się nie da wcisnąć (choć u Ciebie to in plus jak zwykle ... i ma to urok ) ... cóż Kazek wyjścia nie ma ... czeba upierdutać kawał trawnika i już ... nikt nie mówił, że będzie lekko ale spójrz na to z innej strony ... zawsze to więcej plewienia dla Małej a mniej koszenia dla Ciebie ... bo ja siem tu osobiście do kazimierza zwracam
no ewentualnie to ja mogę przygarnąć to co stanowi problemik ... wszak gdyby Anek po kraju roślinek nie rozrzucała to ja bym miała ogród tak jak ten nasz rodak by się najadł )))) ten to co pod wiezą Eiffla prawie po francusku obiadek zamawiał ...
w kwestii koszenia natomiast to wczoraj miałam debiut ... ale to już u siebie opisze bo wierzcie mi jest co ... powiem tylko z tym koszeniem to to nie jest takie łatwe jak wygląda !!!
Ciąg dalszych zakupów. To jest chyba ta hosta o długich nogach, jeżówka Southern Belle,, przetacznik
I kupiłam jeszcze pelargonie do skrzynek i begonia dragon
I tu pies pogrzebany.... gdzie druga rabata, bo u sąsiada nie chcę...... stożki też odpadają, muszę kupić totka Ostatnio nikt nie wygrał..... mam szansę..
A to odnowiona bylinówka Na razie gra..