Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 22:34, 06 cze 2014

Do góry
A to piękności z frontu Biała dodatkowo ślicznie pachnie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:33, 06 cze 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Już się zmierzcha, a chciałam pofocić.

I jak tu nie skusić się na róże...cudniaste. A nie pożarły Cię Kasiu komarzyce?... u mnie od dwóch dni opędzić się nie można...całusy na weekend, pogoda na pewno będzie, chociaż ja jutro raczej chmur potrzebuję, bo nas drewno do przerzucania czeka....dobrej nocy
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 06 cze 2014

Do góry
Kindzia - nasze dwa to potfffory Każdy inny ale pikne potffory

Karolina - zakwitnie w tym roku, potem się jeszcze wysieje... w zeszłym roku był taki sobie, a w tym pokazał co potrafi.

Julka - z róża nic nie robię. Nigdy nie kopczykowałam.. jedynie co to czasami na mszyce dostaje oprysk, ale nie jest bardziej podatna na mszyce od innych róż.. Co kilka lat mi wymarza.. zima bez śniegu i -30, ale sie odbudowuje.. potrzebuje 2 lata y pokazać wielkość.. Jedna trzykrotkę wyeksmitowałam do koleżanki.. zrobiło się miejsce na jeżówki Papillon.

MartaiBartek - to najprawdopodobniej Elmshorn.

Irena - u mnie z obrazami tak samo kiepsko z miejscem jak i z ogrodem... fotek nie zdążyłam zrobić

Gabriela - szałwie są niziutkie.. ale gęste i kompaktowe.. na razie 15 cm wysokości Są fajniusie.. tylko przywrotnik jednak idzie out.. za wysoki do nich ..

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:29, 06 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam na Twoje buczki nowe popatrzeć, znalazłam, cudne są!!! Ale kolory!!! I co ja po drodze znalazłam...jakie cuda!!! I mnie też zauroczył ten żółto-beżowo-niebiesko-fioletowawy irys
A moje New Dawn też jeszcze w niedzielę po jednym kwiatku miały, powolusiu, będą I jak patrzę na Twoją pergolę...już się boję, mam 3 sztuki posadzone przy siatce, na 3 metrach...może nawet nie ma trzech...

Ostatni okazały irysek z bródkowych mi jeszcze kwitnie...no ten

.....a chyba o tym piszesz

to go powtórzę...już skapitulował

New Down. patrz wyżej
Zakochana w ogrodach 22:25, 06 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Pięknie u Ciebie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:23, 06 cze 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Wpadłam z pozdrowieniami u nas zimno i deszczowo, ponuro.

Spóźniam się z odpowiedzią Ewuś, ale weekend będzie piękny...buziaki posyłam i iryska... specjalnie dla Ciebie

dopiero zakwitł...jeden
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 06 cze 2014

Do góry
Agata - foto sie nadaje do pokazywania detali, ale nie "kompleksowo".... mam sie wykąpać .. bo sie usmoliłam w ogródku (koleżanki)... rabata z odpadów jak mówię, czyli to co miałam w nadwyżce ja, i to co było u niej.... hmmm za rok może nawet nie będzie to takie złe.... w końcu jestem mistrzem improwizacji robienia rabat z tego co mam.. Ale sobie zasłodziłam I kupiłam taka super lawendę, jeszcze takiej nie widziałam.. pan mówił, że zimuje, ale mam obiekcje.. niech nie zimuje, była cudna... koleżanka mi ja odebrała.. i już nie mam, nawet foto nie mam.. Kwiatki miała w kształcie niezapominajek... większe niż u lawendy i takie otwarte... a kwiatostanów było moc.. pokrój taki bardziej płożący tylko kwiaty do góry.... i chyba 6,50 czy 8,50 coś koło tego.. a sadzonka wielka...

Ula - to stipa, a żółte to wrzosiec.. tak było w lutym, tylko jałowca wyrzuciłam (kawałęk widać na foto i jak widać dobra decyzja )

Madzia - jak widać dobra decyzja o wyciepaniu jałowca tylko żółty cyprys musi sie odbudować, bo jałowiec go zagłuszył.

Bogdzia - no to będzie Pipiritka

Boćkowe perypetie ogrodkowe 22:21, 06 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Milorzab sie ogarnal, co mnie bardzo cieszy

Irenko, zobacz na cisy odmiany Milek

jaka jest nazwa tego cisa??
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:21, 06 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cięcie bukszpanów w toku. Czosnki wczoraj wyrwałam a w ich miejsce dzisiaj przymarka tojesci z ChFsh
Wreszcie dodtarła, piekna i w świetnym stanie. Och zakochałam się na zabój!

A tak przyjechała zapakowana. 10 doniczek w wieeeelkim kartonie, gdzyż wszytskie były w takie wielkich tubach. Sklep również dopytaywął czy juz dodtarły. Zatem i roslinki i sklep wart polecenia

pieknie ci to wyszło a jak sie nazywa ta tojesc
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:19, 06 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Piękny Czy przy okazji mogłabym się uśmiechnąć o zdjęcie całego krzewu, zastanawiałam się nad posadzeniem go przy pergoli. Czy róża potrzebuje dużo słońca, czy wystarczy jej półcień. Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam

Agnieszko pergola jej jest potrzebna naprawdę stabilna.... bo to jest silna róża, zdominuje każdą inną, dlatego takiej twardzielki mi brakowało, prawdziwej wojowniczki, byleby ze mną nie wojowała... zdziesiątkowała rywalki i mróz jej nie zagraża, prawie nie choruje, potrzebuje tylko profilaktyki i ochronę przed szkodnikami

Słońce, każda róża kocha, a półcień każda róża lubi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 06 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cięcie bukszpanów w toku. Czosnki wczoraj wyrwałam a w ich miejsce dzisiaj przymarka tojesci z ChFsh
Wreszcie dodtarła, piekna i w świetnym stanie. Och zakochałam się na zabój!

A tak przyjechała zapakowana. 10 doniczek w wieeeelkim kartonie, gdzyż wszytskie były w takie wielkich tubach. Sklep również dopytaywął czy juz dodtarły. Zatem i roslinki i sklep wart polecenia

No to poleć mi ten sklep proszę, proszę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:17, 06 cze 2014

Do góry
piekne wrocławskie "chelsea" ... Madżen dla mnie to już w tym sklepie wykupione będzie bo booom !!! wielki na purpurowe cudo (mam zamówione u Marty ale tam juz też szkółkę ogołocili ) ... jak będziesz privovać adres to machnij i do mnie ...

liście bergenii oskubałam już ... w zasadzie skubię od miesiąca niczem kura ... no masz raz się wyrwałam i za wcześnie ... z tego co niej przeczytałam to ona zniesie wszystko ...
sucho i mokro
wietrznie i duszno
patelnia i cień
prawie fszystko ... a prawie jak wiemy czyni różnicę ... no dlatego bergenia nie lubi jednego ... przesadzania !!! ... moja posiadana od roku jest już na 3 stanowisku a jutro będzie na 4 ... i wiesz co ... w sumie to jak na nią patrzę to z tym przesadzaniem też jej lotto ...

wyciepałam 2 graby co nie odpaliły ... tylko dwa ...

i mam zaptowanie ... te gigantyczne liściory w tle to co "zaś" jak pytał poeta ???
ogrodoweimpresjejolki 22:16, 06 cze 2014

Do góry
Zanim jutro pojadę na działeczkę, to pokaże trochę zaległych zdjęć.
Wiele roślin przekwitło w czasie mojej dyspozycji, ale Marek częściowo dokumentował
To kwitnące róże widok z wczoraj. Róże dopiero rozpoczynają pokazywanie swojej krasy, więc wszystko przede mną i Wami

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:16, 06 cze 2014

Do góry
Ogrodowe skarby 22:14, 06 cze 2014

Do góry
Zastanawiam się czy coś dosadzić na tej rabacie ?

Wiem, wiem że nie powinno się niczym wykładać po korę niestety musiałam, ponieważ cały ogród jest na mojej głowie i nie ogarnę plewienia . Ogród ma być przyjemnością a nie ciągłą udręką w plewieniu !

Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:14, 06 cze 2014

Do góry
Były dziewczynki i zakwitła lilia
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:12, 06 cze 2014

Do góry
Emuś z dostawą koloru
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:10, 06 cze 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:09, 06 cze 2014

Do góry
Co się stało kwiatom ... 22:07, 06 cze 2014

Do góry
ReniaRównież pozdrawiam.
PrzemkoNo jest kolorowo,przygarnęłam różne znajdy i jest jak jest
Abraham Darby wciąż mnie zachwyca, miedzianobrzoskwiniowa, w chłodniejsze dni więcej różowych odcieni.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies