Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 20:42, 01 lip 2014

Katkak napisał(a)
Ewuś, jakbym powiedziała mężowi, że jedziemy po korzenia do Częstochowy to rozwód chyba murowany . Chociaż jakby to z wizytą na Jasnej Górze połączyć... . Ale kochana jesteś . A bez po przycinaniu wygląda świetnie. Ja mam takiego byle jakiego, śmietnikowego krzakulca, ale nie chcę się go pozbywać bo osłania nas dość szczelnie od sąsiadów . Pozdrawiam.

Kasiu, gdy byś widziała jak wyglądał ten krzok bzu jak go wsadzałam....większość pukała się po głowie, na co mi taki brzydal? Nic z niego ładnego nie będzie. Jednak ja uparte stworzonko postanowiłam go mieć. Kombinuj Kasiu kombinuj okres pielgrzymkowy tuż, tuż. Zresztą odwiedzenie Jasnej Góry przed rozwiązaniem....Pomyśl.
Katkak 20:55, 01 lip 2014

Nallar napisał(a)

Kasiu, gdy byś widziała jak wyglądał ten krzok bzu jak go wsadzałam....większość pukała się po głowie, na co mi taki brzydal? Nic z niego ładnego nie będzie. Jednak ja uparte stworzonko postanowiłam go mieć. Kombinuj Kasiu kombinuj okres pielgrzymkowy tuż, tuż. Zresztą odwiedzenie Jasnej Góry przed rozwiązaniem....Pomyśl.

Z mojego bzu chyba szału nie będzie. To taki krzak typowy. Z ziemi nie wyrasta jakiś grubszy konar, tylko dużo drobnych gałązek.
Nallar 21:19, 01 lip 2014

Katkak napisał(a)

Z mojego bzu chyba szału nie będzie. To taki krzak typowy. Z ziemi nie wyrasta jakiś grubszy konar, tylko dużo drobnych gałązek.

Jest on u Ciebie na jakimś zdjęciu? jeśli nie to wstaw, pokaż go od dołu.
Katkak 21:29, 01 lip 2014

Dobra, jutro zrobię zdjęcie i wrzucę .
Nallar 13:39, 02 lip 2014

Muszę Wam to pokazać. Dziś kiedy oglądałam poletko z ziemniaczkami, dostrzegłam coś dziwnego. Niby sadzonka ziemniaka a zobaczcie co mu "dynda"

Katkak 13:47, 02 lip 2014

Ale numer . Może jakąś nową odmianę stworzyłaś . Ewuś wrzuciłam u siebie tego bza mojego.
Nallar 13:53, 02 lip 2014

Katkak napisał(a)
Ale numer . Może jakąś nową odmianę stworzyłaś . Ewuś wrzuciłam u siebie tego bza mojego.

Chyba raczej chorobę Bez widziałam.
hanka_andrus 13:55, 02 lip 2014

To nie jest dziwny gatunek. Ziemniaki, przy sprzyjającym zapyleniu, tworzą takie nasiona. Nie są one jadalne. Jak przywędrował ziemniak do nas, to wszyscy próbowali tych nasion, ale były be, i ziemniak słabo się przyjmował w kuchni.
Dopiero jakiś nadworny kucharz znający się na rzeczy, odkrył ludziom właściwe wykorzystanie ziemniaczka.
Lepiej te powietrzne bulwki usunąć, będzie większy plon przy korzeniach.

Nallar 14:09, 02 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
To nie jest dziwny gatunek. Ziemniaki, przy sprzyjającym zapyleniu, tworzą takie nasiona. Nie są one jadalne. Jak przywędrował ziemniak do nas, to wszyscy próbowali tych nasion, ale były be, i ziemniak słabo się przyjmował w kuchni.
Dopiero jakiś nadworny kucharz znający się na rzeczy, odkrył ludziom właściwe wykorzystanie ziemniaczka.
Lepiej te powietrzne bulwki usunąć, będzie większy plon przy korzeniach.

Dziękuję Haniu za informację, pierwszy raz coś takiego widziałam. Sadzonkę wykopałam, byłam ciekawa co dzieje się pod ziemią, sadzonka miała 7 sztuk dorodnych ziemniaczków.
Człowiek całe zycie się uczy
Katkak 14:12, 02 lip 2014

Ewuś dzięki za bez