Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:13, 13 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Ostatnie tulipany zakwitly dopiero kilka dni temu

ależ piekne!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:07, 13 maj 2014

Do góry
Czy piwonia zamierza się całkowicie rozwinąć? Słonko świeci, ale w sumie zimno jest, to dlatego?

Orliki siane rok temu, z nasion pełnego, czarnego od Kasi. Już widać że będą ciemniejsze i jaśniejsze, ale czy pełne w ogóle??

Kwiatuch na garażu się trzyma, po wczorajszym gradzie...

Miłego dnia!
Rododendronowy ogród II. 10:03, 13 maj 2014

Do góry
Bogdziu, a powiedz mi, czy są jakiekolwiek szanse na ukorzenie złamanych gałęzi RH?

Te gałęzie mają ponad 40 cm, bo wazon ma trzydzieści parę. Cunningham`s White juz przekwitł w wazonie, oberwałam kwiatostany, ma zdrowe liście i dużo przyrostów. A Old Port (na zdjęciu z maleńkim pączusiem) ma już teraz nabrzmiały, napęczniały pąk, piekny już bordowy, zaraz mi zakwitnie w wazonie i pod pakiem małe przyrosty. Szkoda mi ich wyrzucac...
Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:02, 13 maj 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Przyznaje się że nie wiem co to za cebulka , wyrosła taka kępka po pozostałych właścicielach , zresztą jedyna moja wiosenna cebulka , nadrobie w przyszłym roku, chcę krokusy wsadzić

Imienniczko, wpadłam z rewizytą. Ogród zapowiada się pięknie, psiury bomba, już czuję ile w nich energii. Znawcą roślin nie jestem ale to co zostało po poprzedniej właścicielce to chyba śniedek baldaszkowaty, zwany śpioszkiem.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:58, 13 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I ostatnia fotka

To mój ulubiony fragment Twojego ogrodu PIĘKNIE JEST
Ja też trzymam kciuki
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:55, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
mimo oporów dzisiaj wstawiłem "kamień węgielny" pod rozbudowę altany

przecież nie było tak źle

nie wnikałem w wątek przyczynowo -skutkowy ale to można by podciągnąć pod niedozwolone środki przymusu bezpośredniego -zapach roznosił się po całej działce więc się sprężałem

prawdziwa chałka z przepisu Anny Olson...

hahaha! przez żołądek do łopaty

a wklej tu może przepis dla potomnosci? jesli oczywiście będziesz miał czas, ochotę itd
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:50, 13 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
prosto do celu

ale wspaniałe zdjęcie!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:49, 13 maj 2014

Do góry
Tak pędzi wątek, że mogę przegapiać pytania, wiec proszę o wyrozumiałość i zapytanie ponowne.. dziś sobie przypomniałam, że ktoś sie pytał o jarzmiankę... ale nie mam czasu na coanie do tyłu kto, wiec przepraszam...
Jarzmianki miałam ale zarosły je berberysy... ale żyją.... i po 5 latach dzielne egzemplarze co nie padły wyciągnęłam z tych kolczaków i posadziłam bardziej reprezentacyjnie..ale chyba dalej źle... co nie zmienia faktu, że są głupotoodorne, bo żyją.. w totalnym cieniu.. i nawet kwitną.. tylko ich po prostu nie widać w tym buszu..
Sama ich nie widzę, ale jakieś foto znalazłam Nazwy nie znam Wtedy nie zapisywałąm nazw.. a sadzona w 2008 lub 2009

W tym roku kupiłam inną jarzmiankę w miejsce niszczonych żurawek przez ptaki przy karmniku.. i nawet jedna już zakwitła..nazywa sie Primadonna. Sadziłam mikro kłącza.. i sie zdziwiłam, że to zakwitło..

Hirutkowy raj:)) 09:37, 13 maj 2014

Do góry
Zrobiłam przegląd rośłin ozdobnych które mogą przypominać tego chwasta.. porównaj sobie.. potem usunę.. by nie zaśmiecać wątku. Czasami siewka sie trawi i w trawach ale siewka nigdy nie jest tak szybka w rozwoju

Szałwia, ale ma bardziej powcinane liście i szybko widać paki kwiatowe

Floksy

Przetacznik Christa

Onętka czyli panieński welon

firletka chalcedońska
Ogród to życie 09:12, 13 maj 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
I jeszcze zdjęcia wiciokrzewu który w zeszłym roku zakwitł dwom a kwitkami. Teraz ugina sie od pąków.

Ależ piękny wiciokrzew. Jak długo rośnie u Ciebie? Ja mam 5 sztuk, na razie kwitnie tylko jeden- zapach podobny do frezji Uwielbiam go. Napisz jak go pielęgnujesz: Przycinanie, naworzenie, jakieś opryski itp. Będę wdzięczna.
Pozdrawiam.
Ogród Eli 08:47, 13 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Elu, super wędzarnia a synek jaką ma frajdę
Pisałaś u mnie, że Ciebie też mróz potraktował niegrzecznie. Miejmy nadzieję, ze ogrody nasze pozbierają się
U mnie w stawie sąsiedzkie koty dokonują regularnych połowów

w tamtym roku rozszarpały mi rybki bo miałam mało wody , w tym roku troszkę pogłębiłam i na razie jeszcze pływają

miniaturka
Ogród Eli 08:44, 13 maj 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Elu, ukłon za siew pomidorków z nasion, ja gotowe sadzonki kupuję pomidoró. jedyne co to pomidory koktajlowe same mi wychodziły, zobaczymy jak będzie w tym roku.
buziolki bejbe

w tym roku nie mam koktajlowych zadziadowałam się

hebe

hosty, mam tylko 3 odmiany

Jurajski Ogród 08:41, 13 maj 2014

Do góry
dzisiejszy poranek w Jurajskim - fragment ogrodu w różnych ujęciach;

Ogród Eli 08:40, 13 maj 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
piwonie przesadzałam wiosną, wiem, że to nie pora....jakieś pączki mają cudów nie będzie

ja też jedną sadziłam niedawno bo zakosiłam sąsiadowi i nawet miała pąki ale umarzły po ostarnim przymrozku

ogród z dalsza

Ogród do kwadratu 08:38, 13 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Mój nabytek na który chucham i dmucham... rodgresja Donald Feden. Późno stratuje, ale może to sposób na przymrozki

...

u mnie ta roślinka podnosi się ilekroc zostanie zdeptana przez psy, wytrzymala jest a ja nawet zbytnio się nie staram o nią.

Widoczki z bzem niesamowite, mam nowe chciejstwo
Ogród Eli 08:37, 13 maj 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
świetne zdjęcie z dzieciaczkiem w wędzarni - tylko go nie upieczcie jak dawno temu Anielkę
nie ma takiej opcji, to była jednorazowa sesja

obejście koło altany i kompleksu ,,dymnego'' posuwa się w ślimaczym tempie, teraz to mi te schody nie pasują do murka

Zakochana w ogrodach 08:32, 13 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)/p/59/593937/original.JPG[/img
[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads
.

piękne iryski zauważyłam na tyłach, a konwalie uwielbiam
Zakochana w ogrodach 08:25, 13 maj 2014

Do góry

Zbyszku, to mój świerczek nn. Dobrze podwiązany? Jeszcze mam pytanie o białą hostę, u Ciebie chyba widziałam? Fotka po południu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:22, 13 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

pierwsza fotka jest z 23.04.2013, widać mniej więcej co ile są sadzone trzmieliny

ta jest z przed kilku dni, nie mam innej porównawczej, trzmielina do cięcia jest ale nie mam kiedy się zabrać bo albo mam inne zajęcie albo pada...

tnę bardzo spontanicznie, nie mam terminów, widzę że wystaje to przycinam

Dzięki za szybką odpowiedź;
Widząc jaki ruch u Ciebie to nie liczyłem na takie szybkie info Można by napisać, że Ty już nie jeden a sporo ogrodów masz na głowie

Jasno też teraz widzę, że u siebie za rzadko posadziłem, chcąc uzyskać taki dywanik.

Pozdrawiam
Zakochana w ogrodach 08:20, 13 maj 2014

Do góry

Dla Was konwalie.
Bez i hosty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies