Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 08:12, 29 cze 2014

I busz

admete 08:13, 29 cze 2014

Na tą działkę potrzeba z tydzień czasu żeby ją ogarnąć - albo lepiej
admete 08:23, 29 cze 2014

Od mamy będę przewoziła tojeść i wsadzę ją w doniczki do ziemi - żeby siedziała w jednym miejscu

Chyba nie pomyliłam nazwy
Danutka 08:27, 29 cze 2014

admete napisał(a)

Nie widziałam jej tam Byłam jak w amoku jak zobaczyłam werbenę Kupiłam ale droga niestety liczę że się rozsieje i w następnym roku będę miała busz werbenowy
Tytoniu też nie widziałam. Zresztą ja tam wpadam tylko po trawy ale tych też brak panie mówią że będą i będą a tam nic nowego nie ma

Bonsai można kupić w szkółce przed Górkami Szczukowskimi wydaje mi się, że tam mają większy wybór. Biegnę na giełdę zobaczyć co tam można kupić
Gardener27 09:16, 29 cze 2014

admete napisał(a)

Wiem widziałam . Byłam wczoraj

I stałam nad nią dosyć długo, ale w końcu nie wzięłam.
Bo stwierdziłam że potrzebowałabym z 10 .
Więc albo wysieję, albo kupię więcej gdzieś taniej

Droga ta patagońska Mi tyle osób chciało podesłać nasiona wczesną wiosną że im częściej proponowali tym badziej odmawiałem Jakoś nie przemawiała do mnie ta roślina zwłaszcza że jednoroczna Miesiąc temu byłem w ogrodniczym i rzuciła mi się w oczy na stojaku z nasionami Wziąłem Pomyślałem sobie że choć już późno na nią to sprawdzę na własnej skórze co to za gagatek Ewentualnie zostawię w doniczkach i na zimę schowam do gospodarczego Olbrzymie moje zaskoczenie jak szybko wykiełkowała Z jednej torebki za 2.50 miałem 30 doniczek które już posadziłem do gruntu A wspomnę że nie sadziłem po jednej siewce do doniczki tylko po kępce Ciekaw jestem czy w tym roku u mnie zakwitnie bo na razie ma 30 cm ?

Pozdrawiam
Gardener27 09:23, 29 cze 2014

Współczuję straty Za każdym razem jak coś mi padnie to aż w sercu kłuje ale robi się wolne miejsce dla następcy

Ja chyba bym nie zaryzykował z tak drogim bonzajem w tym miejscu Iglaków masz tam sporo a teren podmokły jak sama wspomniałaś To bardzo dobre warunki dla wierzby Mogłabyś tam posadzić sobie Hakuro nishiki szczepioną na pniu Na wiosnę pięknie przebarwia się na różowo i byłaby kolorystycznym akcentem w tej części ogrodu i kosztuje ok 30 zł
Gardener27 09:26, 29 cze 2014

admete napisał(a)

Piękne widoki u Twojej mamy Ja się nie dziwię że taka z Ciebie ogrodniczka Przebywając w takim miejscu nie można być niewrażliwym na piękno przyrody
Danutka 17:05, 29 cze 2014

admete napisał(a)
Jeszcze mam takie pytanie - wiecie co to za bylina?

Aga to chyba Dzielżan mini ale nie jestem pewna.
Mathildis 21:42, 29 cze 2014

admete napisał(a)
Zachwycający widok!!!!!!

Piękne te jasnoniebieskie ostróżki, gdybyś przypadkiem miała możliwość zebrania nasion bardzo bym poprosiła troszkę z tego koloru...
admete 07:48, 30 cze 2014

Danutka napisał(a)

Nie widziałam jej tam Byłam jak w amoku jak zobaczyłam werbenę Kupiłam ale droga niestety liczę że się rozsieje i w następnym roku będę miała busz werbenowy
Tytoniu też nie widziałam. Zresztą ja tam wpadam tylko po trawy ale tych też brak panie mówią że będą i będą a tam nic nowego nie ma

Bonsai można kupić w szkółce przed Górkami Szczukowskimi wydaje mi się, że tam mają większy wybór. Biegnę na giełdę zobaczyć co tam można kupić

Werbena cudna, ale ta cena
Ale nacieszysz oczy w tym roku ta piękną roslinką i mam nadzieję jak piszesz że się ładnie rozsieje

Z trawami zawsze u nich kiepsko

Nie byłam w tej szkólce o której piszesz