Nie widziałam jej tam Byłam jak w amoku jak zobaczyłam werbenę Kupiłam ale droga niestety liczę że się rozsieje i w następnym roku będę miała busz werbenowy
Tytoniu też nie widziałam. Zresztą ja tam wpadam tylko po trawy ale tych też brak panie mówią że będą i będą a tam nic nowego nie ma
Bonsai można kupić w szkółce przed Górkami Szczukowskimi wydaje mi się, że tam mają większy wybór. Biegnę na giełdę zobaczyć co tam można kupić
Droga ta patagońska Mi tyle osób chciało podesłać nasiona wczesną wiosną że im częściej proponowali tym badziej odmawiałem Jakoś nie przemawiała do mnie ta roślina zwłaszcza że jednoroczna Miesiąc temu byłem w ogrodniczym i rzuciła mi się w oczy na stojaku z nasionami Wziąłem Pomyślałem sobie że choć już późno na nią to sprawdzę na własnej skórze co to za gagatek Ewentualnie zostawię w doniczkach i na zimę schowam do gospodarczego Olbrzymie moje zaskoczenie jak szybko wykiełkowała Z jednej torebki za 2.50 miałem 30 doniczek które już posadziłem do gruntu A wspomnę że nie sadziłem po jednej siewce do doniczki tylko po kępce Ciekaw jestem czy w tym roku u mnie zakwitnie bo na razie ma 30 cm ?
Współczuję straty Za każdym razem jak coś mi padnie to aż w sercu kłuje ale robi się wolne miejsce dla następcy
Ja chyba bym nie zaryzykował z tak drogim bonzajem w tym miejscu Iglaków masz tam sporo a teren podmokły jak sama wspomniałaś To bardzo dobre warunki dla wierzby Mogłabyś tam posadzić sobie Hakuro nishiki szczepioną na pniu Na wiosnę pięknie przebarwia się na różowo i byłaby kolorystycznym akcentem w tej części ogrodu i kosztuje ok 30 zł
Piękne te jasnoniebieskie ostróżki, gdybyś przypadkiem miała możliwość zebrania nasion bardzo bym poprosiła troszkę z tego koloru...