Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 18:35, 26 maj 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Ula obiecane fotki....do wyboru, do koloru

Nikito, dziękuję za fotkimiło było Ciebie poznać.
U Ciebie byłam i wpraszam się częściej dla poszerzenia znajomości

Ula fotki

Krysiu, dziękuję za miłe chwile z Tobą
choć czuję ich niedosyt
jesteś wesołą, ciepłą i przemiłą osobą

Ula... było super Cię poznać i Łukasza.. jakoś tak zawsze jest, że więcej czasu spędzam z dziećmi niż z rodzicami... a nie jestem Matka Polka... chyba dlatego, że jestem mała.. i że mam fiu bździu w głowie, to z dziećmi sie łatwiej dogaduję niż z dorosłymi... u siebie okiem tylko rzuciłam, ale chyba pisałaś przyszły rok... dlaczego przyszły???? .... są wakacje I woda do basenu sie leje.. Łukaszowi się na pewno spodoba.. i Fiordy co ręki jedzą
Jakoś Ciebie mam mało na fotach......

Aniu, pomyślę nad przyjazdem
obiecałam jednak Irence że w lipcu przyjadę
i jeszcze okolice Krakowa chciałabym odwiedzić
co za dużo to niezdrowo.....
a Ty kusisz fiordami

Margarete napisał(a)
Pozdrawiam Ula, tym razem wirtualnie.....ale osobiście cię poznać było mi niezmiernie miło. Mam nadzieję że bedzie jeszcze niejedna okazja do kolejnych spotkan
Buziaki dla Łukasza !

Dziękuję Małgosiu w imieniu Łukasza
Miło było i Ciebie poznać, mam nadzieję że więcej spotkań będzie nam pisane

ana_art napisał(a)
Ula dziewczyno której nogi kończą się przy szyii miło było Cię poznać

Ha,ha....chyba przesadziłaś z tą szyją....przypomniałaś mi taką koleżankę która miała prawdziwie nogi po same pachy i na dodatek zgrabne Pozdrawiam Aniu

Rench napisał(a)
Hej Ula Czasem zaglądałam do Ciebie,ale nie miałam pojęcia ,że ta Ula ze spotkania,to Urszulla z tego watku
Miło było cię poznać

Reniu, cieszę się że Cię poznałam
zawsze ten pierwszy raz jest trudny, ale powoduje że spotykamy się na wątkach i świat staje się od tego czasu piękniejszy

Dwa ogrody 18:31, 26 maj 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Pozdrawiam Paniprzyrodo

Igiełkowy ogródeczek 18:31, 26 maj 2014

Do góry
Tu się zrobiło kolorowo:

Czosnki ciągle w kadrze

Tu widać nową trawkę:
Igiełkowy ogródeczek 18:28, 26 maj 2014

Do góry
Białobok:

I bardziej ogólnie:

A tu kolejne aksamitki, te mają się lepiej, tu ciężej dotrzeć ślimakom:

Czosnkowo:

Igiełkowy ogródeczek 18:24, 26 maj 2014

Do góry
Nadrabiam zdjęciowo
Zdjęcia sprzed ok tygodnia:

Moje małe iglaczki coraz bardziej widoczne, jak kupowałam były tyci tyci:

Aksamitki, niestety nieźle im się dostało od ślimaków po późniejszych deszczach:

Moja nowa lawenda, nie mogłam się oprzeć, nie wiem jaka odmiana, zobaczymy:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:24, 26 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Łukasz.... widzę w tobie dobry potencjał na kompana nie tylko do gadania o roślinkach.. dowcip masz niezły
Robisz piękne fotki..
A ze stadem cioć i z jedną przybraną siostrą (oczywiście ta przybrana to ja... bo ja za młoda na ciocię ) powoli się oswoisz..... byle tylko nie zamęczyły Cię gadaniem o chorobach

A Twoje rojniki już posadzone... a dziewczyny mi płakały cała drogę, że szkoda, że nie chapnęły więcej.. a Agata była gotowa zakosić wszystkie, tylko nie wypadało.. no i miejsca brak.... ale była gotowa wieźć je 5 godzin na kolanach... i tak sobie Ciebie i twoje rojniki wspominałyśmy....

Super że się odważyłeś przyjechać i te stado kapeluszy Cię nie zniechęciło do kolejnego spotkania.. musisz koniecznie poznać Sebka..... będzie Was dwóch i dacie radę zrobić odpór swataniu... a ja stanę murem przy was i będę bronić.. bo Sebka też bardzo lubię Zajefajnie obcuje sie z młodymi ludźmi, którzy są pełni kultury, są inteligentni i maja pasje

Aniu
Powiedziałaś dokładnie to co ja pomyślałam! Jak to było? Niech powie język giętki, co pomyśli głowa? No to wychodzi na ro, ze to ty język jesteś Ania i to giętki
Ogródek Anity 18:12, 26 maj 2014

Do góry
I jeszcze taki widoczek

A tutaj prośba o waszą pomoc
Nowe ciurkadełko, posadziłam wczoraj 3 bukszpany, które docelowo maja być kulkami, na razie jajka, i klon palmowy. Dojdą jescze duże kamienie biało szare, i co dać jescze??? Oczywiście ta czarna podstawa ciurkadełka bedzie zasypania żwirkiem i kamykami obłożona, czekam na kamienie
Na razie nie wyglada to super, ale może z czasem....

Może jakieś trawy, albo jescze bordowy klon palmowy? Ten przebarwia sie jesienią na pomarańczowo, podobno....
Pomóżcie!
Ogródek Anity 18:07, 26 maj 2014

Do góry
Na żwirowo- kamienistej rabatce tez już cos się zaczyna po tym jak tulipki zakończyły swój popis
Goździki przezimowały, a karmnik kwitnie

Ogródek Anity 18:02, 26 maj 2014

Do góry
Dzisiejsze fotki
W fioletowych i różowych barwach ( nie ukrywam , ze to moje ulubione kolorki w ogrodzie)

Rabata pod ścianą...od nowa 17:57, 26 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Cały czas myślę..a może tak

1.róże na pniu
2.trawy-rozplenice?
3.bukszpan
4.róże rabatowe
5.ketmia-jest
6.lawenda
7.obwódka z bukszpanu

albo zamiast traw dalej lawenda?

Lawenda do konca, a trawy możesz dać za lawendą, żeby sie przewiewszały przez nią. Jak bedzie lawenda do końca będzie porządek.
Tak jak tu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:53, 26 maj 2014

Do góry

Ile to... jeden dzień i już trzy teściowe

Łukasz.... widzę w tobie dobry potencjał na kompana nie tylko do gadania o roślinkach.. dowcip masz niezły
Robisz piękne fotki..
A ze stadem cioć i z jedną przybraną siostrą (oczywiście ta przybrana to ja... bo ja za młoda na ciocię ) powoli się oswoisz..... byle tylko nie zamęczyły Cię gadaniem o chorobach

A Twoje rojniki już posadzone... a dziewczyny mi płakały cała drogę, że szkoda, że nie chapnęły więcej.. a Agata była gotowa zakosić wszystkie, tylko nie wypadało.. no i miejsca brak.... ale była gotowa wieźć je 5 godzin na kolanach... i tak sobie Ciebie i twoje rojniki wspominałyśmy....

Super że się odważyłeś przyjechać i te stado kapeluszy Cię nie zniechęciło do kolejnego spotkania.. musisz koniecznie poznać Sebka..... będzie Was dwóch i dacie radę zrobić odpór swataniu... a ja stanę murem przy was i będę bronić.. bo Sebka też bardzo lubię Zajefajnie obcuje sie z młodymi ludźmi, którzy są pełni kultury, są inteligentni i maja pasje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:51, 26 maj 2014

Do góry
Wszystkim mamom w dniu ich święta, mnóstwo serdeczności życzę i kwiatki zostawiam i muszę mykać

Pomysł na ogród 17:49, 26 maj 2014

Do góry
z drugiej strony widać uporządkowany teren po drugiej stronie ulicy
na 2 zdjęciu widać różnicę pomiędzy skoszonym terenem a dziką wylęgarnią wszelkiego dobra
- pokrzyw itp

Liliowo i kolorowo:) 17:49, 26 maj 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 17:48, 26 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Oj Bogusiu, to gradobicie okropne, mam nadzieję, ze część odżyje i będziesz cieszyć się kwieciem, pozdrawiam, u mnie tylko ulewy były, ale dziś już cosik burzowo; rozpoznałąm moje siewki naparstnic, siane do gruntu 17 marca, wylazły, są dorodne
W ubiegłym roku było podobnie...chyba nie ma sensu uprawiać bylin...tylko iglaki...
naparstnice tez mi wychodziły...ale czy się uchowały?

...przed...po fotek nie będę chyba robić...aż odrosną...
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 17:44, 26 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Kwiatki dla wszystkich odwiedzających i nie tylko

A jutro z rana wyprawa- kierunek - ogródek RAJ - wizyta u Bożenki.
Potem jedziemy jeszcze do innych ogródków

Nadrobiłam super! a to prześliczne
Kondziowy ogrod cz II 17:44, 26 maj 2014

Do góry
A zapomniałem kupiłem jeszcze książkę hi hi hi

Pomysł na ogród 17:39, 26 maj 2014

Do góry
pada , ale miarowo i równo
fajny deszcz dla roślin

a oto widok z mojego balkonu :

Liliowo i kolorowo:) 17:35, 26 maj 2014

Do góry
W cieniu - zacieniona 17:29, 26 maj 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Bogusiu ja tez zdjeć " po" nie robiłam bo ręce mi po prostu opadają , hosty - dramat - ale o dziwo tylko niektóre .
Pozdrowienia dla męża i zdrowia życzę to najważniejsze - ogród nam odrośnie ... W przyszłym roku
M. odpozdrawia,dochodzi do zdrowia po operacji...
Nie miałam czasu dokładnie się przyjrzeć...ale sterczą kikuty a na ziemi kolorowe dywany z liści i kwiatów....dla Ciebie pachnąco...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies