Asiu, dziekuję Ci, ze tak dokladnie wczytujesz się w mój wątek. Pewnie już wszystko przeczytałaś, to tylko czterdzieści parę stron. Tuje szmaragdopodobne (chyba kolumny) pod tym żółtym budynkiem wczesną wiosną wymieniłam w środkowej części na 7 tuj spiralis i chyba jeszcze wymienię po dwie z każdej strony. Tak żeby ostatecznio było 3 kolumny, jakaś roślina kontrastowa może bordowa, 11 spiralisów, znowu coś kontrastowego i znowu 3 kolumny. I na środku tego wszystkiego posadziłam 3 doorenbosy, które chcę zamienić w jakiś przyjemny zakątek, coś dosadzić, jeszcze drzewa, czy krzewy??? Zastanawiam się czy brzozy wciągnąć w rabatę razem z tymi nasadzeniami z tyłu czy zrobić jakiś spacerniaczek. Osobiscie podobają mi się takie zakątki jak u Ciebie i chyba wolałabym tam ścieżkę miedzy spiralisami a brzozą. Odległosc między tujami i pierwszą środkową brzozą to okolo 2m 80 cm, a miedzy brzozami tak okolo 2m. Teraz jest zbyt geometrycznie, nie wiem , chyba mi rozum odjęło, że tak posadziłam. Miało być inaczej, a wyszło jak wyszło