Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

dorciabe 13:32, 25 cze 2014

No własnie ja siem boje przywrotnika, bo zarasta wszystko,ale mówisz Aniu że są nisko rosnące?
Hogata 13:33, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Kindzia.. już wyciepałam przywrotnika, i posadziłam szałwie od Finki... Przywrotnik niegrzeczny i się pokładał i dominował.. Dwa przywrotniki posadziłam z odmiany niskiej, a reszta out
Tam gdzie dziury jest szałwia Jeszcze nei kwitnie

To jest przywrotnik w odmianie niskiej ???!

Ta reabatka bardzo mi się podoba, w realu jeszcze piękniejsza
Mala_Mi 13:33, 25 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Z braku czasu krótko: gratuluję, pięknie było na spotkaniu. A ogród, cóż, perfekcja

Mariola nie perfekcja tylko zbiór chciejstw..

Po rabatkach był zakaz deptania.. wiec zrobiłam dziś fotki od tyłu.. tam gdzie nie wolno...

I od strony dozwolonej..

Ja to umiem ugościć... zakazy i nakazy
Tusiala 13:35, 25 cze 2014

Aniu dostałaś wiadomość na PW? Bo nie mam adresa
Mala_Mi 13:38, 25 cze 2014

Hogata napisał(a)

To jest przywrotnik w odmianie niskiej ???!

Ta reabatka bardzo mi się podoba, w realu jeszcze piękniejsza

Są odmiany niskie i o mniejszych liściach... Finka ma w swoim sklepiku.. nie wiem tylko czy na stronie intranetowej..
Sprawdziłam.. jest na stanie.. i polecam niska szałwię.. i niskiego przywrotnika..

A to finkowy przetacznik niski, taki prawie płożący a kwiatostany tylko są do góry.. u mnie dość słabo rośnie bo jest posadzony w cieniu...ale jest fajny.. na słoneczku dałby czadu, że hej..

Mala_Mi 13:41, 25 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Aniu dostałaś wiadomość na PW? Bo nie mam adresa

Na razie próbuję ogarnąć swój wątek normalny i spotkaniowy... wiadomości czytałam, ale nie odpowiadałam... są otwarte by nei przegapić ...poczekaj chwilkę..

Wszystkie fotki z ogrodu wylądowały na spotkaniowym wątku, wiec dziś zrobiłam swoje
By wygenerować ruch na swoim wątku..ha, ha, ha...
Doniczek gierczusiowych chyba nikt nie sfotografował. Białe pelaśki tam są, od Agaty.. zaczynają kwitnąć..
Mala_Mi 13:42, 25 cze 2014

dorciabe napisał(a)
No własnie ja siem boje przywrotnika, bo zarasta wszystko,ale mówisz Aniu że są nisko rosnące?

Dorota, o połowę niższe... HOgacie powyżej napisałam.. nie będę powtarzać..

I moje fotki....

Mala_Mi 13:46, 25 cze 2014

Mariusz napisał(a)
Z zaciekawieniem obejrzałem relacje z spotkania, wesoło i radośnie, przy tym ogród robi niesamowite wrażenie, ciekawie pokazany jest w różnych spojrzeniach. Piwonie musiałem wydobyć z gruntu i rozdzielić, ale nie była silnie ukorzeniona, bo z doniczki posadzona przed zimą, mam nadzieję, że nie odchoruje tego. Ciemno-bordowa o pełnych kwiatach z dłuższymi zewnętrznymi płatkami, czyli ta, która wpadła Ci w oko.
Pozdrawiam

Mariusz dziękuję za trud, bo za kwiatki nie dziękuje sie.. dziewczyny bardzo chwaliły Twój ogród.. mus sie wybrać

Bogdzi piwonia została sie pod moja opieką, wiec muszą sie przyjąć Do autobusu nie było jak zabrać, bo to taka linia , co nie weźmie Ale liczę na ekipę łódzką, że przyjadą do mnie.... ale tylko z Bogdzia

Powojnik na spotkaniu stał jak drut.. a dzień po spotkaniu złamał sie na pół.. szkoda mi go, bo kwitł całe lato.. nic mu nie będzie, bo to bylinowy, ale kwiatków szkoda

Mala_Mi 13:48, 25 cze 2014

Margarete napisał(a)
Pozdrawiam
Chciałam wczesniej napisac ale zawsze zapominam, że jak wsadzałam do ziemi te astry płozące od ciebie to one były zbite w jednej gliniasto-żółtej bryle ziemi, miałam problem zeby ja rozbic i podzielic. Dlatego skoro u ciebie w całym ogrodzie taka ziemia to naprawde dziwie sie jak ci to wszystko tak bujnie rosnie - chyba że tak jak pisała Pszczółka to est gleba lessowa a wiec bardzo żyzna ....Zobaczymy jak twoim roslinom, moja mazowiecko-łódzka ziemia posłuzy

Margarete... przeczytaj co napisałam u Mariusza... post wyżej....
Nie wiem jaka t oziemia, ale jest twarda jak skałą... przywrotniki z rabaty pomimo zlania ziemi wodą.. długo dziobałam, aż sobie rękę uszkodziłam i mam tylko prawą.. lewa skasowana..

Bodziszek o pełnych kwiatach.. jakiś taki mdły.. i chyba nikt go też nie sfotografował..

Hogata 13:50, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Są odmiany niskie i o mniejszych liściach... Finka ma w swoim sklepiku.. nie wiem tylko czy na stronie intranetowej..
Sprawdziłam.. jest na stanie.. i polecam niska szałwię.. i niskiego przywrotnika..

A to finkowy przetacznik niski, taki prawie płożący a kwiatostany tylko są do góry.. u mnie dość słabo rośnie bo jest posadzony w cieniu...ale jest fajny.. na słoneczku dałby czadu, że hej..

Dzięki Aniu, muszę skorzystać, miałam już nie kupować ale muszę