Są odmiany niskie i o mniejszych liściach... Finka ma w swoim sklepiku.. nie wiem tylko czy na stronie intranetowej..
Sprawdziłam.. jest na stanie.. i polecam niska szałwię.. i niskiego przywrotnika..
A to finkowy przetacznik niski, taki prawie płożący a kwiatostany tylko są do góry.. u mnie dość słabo rośnie bo jest posadzony w cieniu...ale jest fajny.. na słoneczku dałby czadu, że hej..
Na razie próbuję ogarnąć swój wątek normalny i spotkaniowy... wiadomości czytałam, ale nie odpowiadałam... są otwarte by nei przegapić ...poczekaj chwilkę..
Wszystkie fotki z ogrodu wylądowały na spotkaniowym wątku, wiec dziś zrobiłam swoje
By wygenerować ruch na swoim wątku..ha, ha, ha...
Doniczek gierczusiowych chyba nikt nie sfotografował. Białe pelaśki tam są, od Agaty.. zaczynają kwitnąć..
Mariusz dziękuję za trud, bo za kwiatki nie dziękuje sie.. dziewczyny bardzo chwaliły Twój ogród.. mus sie wybrać
Bogdzi piwonia została sie pod moja opieką, wiec muszą sie przyjąć Do autobusu nie było jak zabrać, bo to taka linia , co nie weźmie Ale liczę na ekipę łódzką, że przyjadą do mnie.... ale tylko z Bogdzia
Powojnik na spotkaniu stał jak drut.. a dzień po spotkaniu złamał sie na pół.. szkoda mi go, bo kwitł całe lato.. nic mu nie będzie, bo to bylinowy, ale kwiatków szkoda
Margarete... przeczytaj co napisałam u Mariusza... post wyżej....
Nie wiem jaka t oziemia, ale jest twarda jak skałą... przywrotniki z rabaty pomimo zlania ziemi wodą.. długo dziobałam, aż sobie rękę uszkodziłam i mam tylko prawą.. lewa skasowana..
Bodziszek o pełnych kwiatach.. jakiś taki mdły.. i chyba nikt go też nie sfotografował..