Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 13:50, 25 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Jam nieczasowa. Musimy poczekać ... do zimy.

Wątek jest od 2 lat.... tam dorzucę fotki..jak sie pozbieram czasowo

Oj jak ja lubię Cie fotografować.. jest super obiekt

Konstancja30 13:54, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Doniczek gierczusiowych chyba nikt nie sfotografował. Białe pelaśki tam są, od Agaty.. zaczynają kwitnąć..

jak nie jak tak ...

Mala_Mi 13:54, 25 cze 2014

Hogata napisał(a)

Dzięki Aniu, muszę skorzystać, miałam już nie kupować ale muszę

Skąd to znam...... z autopsji.. jeszcze mam floksa do posadzenia.. (jakbym mało ich miała!!! ) i szałwie co mogą zimować ale nei muszą... zajefajna jest
Ale foto nie mam..

Za to trawnik coraz łądniejszy i woda w oczku coraz czystsza... niestety na spotkanie zrobiłam odsysanie mułu z dna wiec wymieszałam wodę strasznie (eMuś chiał mnie bić za to....).... i od zeszłęgo roku był zepsuty filtr..

Proszę jak już rybki widać

dorciabe 13:55, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Dorota, o połowę niższe... HOgacie powyżej napisałam.. nie będę powtarzać..

Dzieki,poczytałam
Mala_Mi 13:57, 25 cze 2014

Konstancja30 napisał(a)

jak nie jak tak ...

Biję się w piersi aż dudni.... faktycznie...

Ale nikt nie sfocił co mi sie wysiało przy ognisku pomiędzy kostką.. .... opowiadałam i pokazywałam ile tam jest gatunków i odmian... szczypior, pomidor, szałwia, dziewanna, kosmos, kleome, koper, naparstnica, werbena..... i nie Pamietam co jeszcze

Mala_Mi 14:02, 25 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Wielka Mała Mi, wielkie podziękowania za wszystko!

A tak konkretnie to muszę powiedzieć kilka rzeczy:
1. ogród rośnie na żyznych lessach, zaopatrzony w wodę, tak "mimo woli" bujnie i zdrowo;
2. ogród jest po opieką rasowych pracowitych ogrodników Ani i Kazka (wielka sztuka), którzy wiedzą co i jak, kiedy i co zrobić w tym królestwie;
3. ogród jest żywy, radosny, zmienny;
4. ogród ma wodę i "cieki" wodne , ma szklarnię, warzywnik, jagodnik i piękny trawnik, że nie wspomnę (bo to oczywistość) o bujnych rabatach oraz ciekawym widoku na miasto;
5. jest to ogród o niesamowitej mocy produkcyjnej (siewki, odnóżki, szczepki, gałązki - każdy z nas tego dobra doświadczył).

Jest to bardzo smaczny i pachnący ogród.

Brakuje w nim ula.... myślę intensywnie

A w szklarni pomidorki i ogórki owocują, bo sieję w nim koper .. zostawiam nasiona na zimę i dosiewam wczesną wiosną.. pszczółek mam tyle w szklarni, że czasami boję sie wejść... tak jak dziś..... koper uwielbiają pszczoły... w szklarni dziś jest tak gośno, że uszy bolą..

Mala_Mi 14:05, 25 cze 2014

ana_art napisał(a)

my lubimy parki linowe resztę napisałąm na pw

W Rzeszowie i bliskiej okolicy są 3

A tak wyglądał nasz wyjazd do Vivy... wszyscy czekali, a ja postanoiwłąm przesadzić rododndrona Alfreda i ileś kulek... bo zmieniliśmy linię rabaty.... to jest piątek późne popołudnie... Prosze popatrzeć na komisję.. cioteczka zarządziła by obrócić o 90 stopni, wiec było przekopywanie. Ten rodek będzie super rósł, bo sadzony pod okiem Bogdzi Foto z komórki eMusia.. dzis wydarłąm od niego.

Tess 14:06, 25 cze 2014

eMusiowi zakazuje się chcieć bić Małą Mi

Aniu, pewnie powinnam napisać w wątku spotkaniowym, ale napiszę tu: świetne spotkanie fajnych ludzi w cudownym ogrodzie przesymatycznej Gospodyni.
No dobra, dorzucę i przesympatycznego Gospodarza, pomimo chcenia, o kórym wyżej
makkasia 14:15, 25 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Na razie próbuję ogarnąć swój wątek normalny i spotkaniowy... wiadomości czytałam, ale nie odpowiadałam... są otwarte by nei przegapić ...poczekaj chwilkę..

Wszystkie fotki z ogrodu wylądowały na spotkaniowym wątku, wiec dziś zrobiłam swoje
By wygenerować ruch na swoim wątku..ha, ha, ha...
Doniczek gierczusiowych chyba nikt nie sfotografował. Białe pelaśki tam są, od Agaty.. zaczynają kwitnąć..

Jak to nie!!! Iza zapodała nam te piękności
makkasia 14:18, 25 cze 2014

No już Iza się odezwała sorry