Ania, to jest najzwyklejszy bodziszek korzeniasty, rozrastający się pięknie rozłogami, niektórzy mówią, że brzydko pachnie. Mam go w kilku miejscach i bardzo lubię, pięknie przebarwia się jesienią.
Elizo,ten biały orlik to mój ulubiony i pod względem kształtu kwiatu i wielkości.Begonii w tym roku trochę mam,ale szału nie ma,jakieś 50 sztuk, z tego tylko kilka kwitnie i względnie wygląda,reszta to mizeroty.Kupiłam kilka sadzonek begonii dragon i te są piękne,zwłaszcza o brązowych liściach.
zobaczcie jakie piękności znalazłam na spacerze
rosły w pasie za płotem w pokrzywach i chwastach
czy ktoś może rozpoznaje odmianę
pięknie pachną wysokość ok 50-80 cm pięknie pachną
Rosa du Roy
miniaturka
Jacequline du Pre
ogrodniczka niszczylistka dziurawi mi róże codziennie zbieram ręcznie i uśmiercam od sąsiadki z tego chwastowiska przylatuje
Madżen viva kwitnie raz ... startuje obiecując kwiat wcześniej od tej mojej drugiej ale to tylko na podpuchę ... ta druga kwitnie a viva powoli sobie zaczyna ... kwitnie długo (o ile ktoś nie chce jej ściąć na początku kwitnienia dla zasuszenia pięknych kwiatostanów) ...
miałam nie publikować ze względu na mało fotogeniczny teren ... jeszcze do niego nie dotarliśmy ale tu ma być dłuuugi trawniczek i dwie rabaty po bokach ... mój szpaler spod tarasu ... ma tam wrócić ... a tu tak wystartował ... ... mi sięga za kolana (no to akurat wielką sztuką nie jest ale jednak )) )
z poduchami z przed chwili przepraszam, ale jest impreza na paleciaku więc jutro Martusiu wszystko opisze poduchy miały mieć wakacyjny feeling i tak mi sie wydaje, ze jest