Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 14:55, 26 cze 2014

Zeta napisał(a)
Seba ja tez myślałam o tym nawozie do trawnika.....ale poczekam będę patrzeć co u Ciebie ....daj znać.... gratuluję egzaminów....a dola nie łap nie masz poco.......chociaż ja też często łapię...i potem przesadzam dosadzam i kombinuje ....taka to ogrodowiskowanie natura

Całą noc padało, więc efekty powinny się pojawić w ciągu kilku dni A doła czasem dobrze złapać, bo potem jest lepiej Czekam na hortensje i pewnie wtedy mi się poprawi
Ozz 15:28, 26 cze 2014

Przeżyć po sądzie ostatecznym... czego to się zachciewa
Rench 19:59, 26 cze 2014

Sebek napisał(a)
Kocham ostróżki, ale szkoda, że bez wzajemności... Nie chcą mi rosnąć i tyle...

Ostróżki w pierwszym roku zawsze sa takie delikatne, w następnym powinny już szaleć
Ale mi się podoba ta delikatna kompozycja.
jula81 20:07, 26 cze 2014

Powyżej na ostatnim zdjęciu pod bukszpanami to runianka green carpet ??
Jaka to trawa z liliami?
Sebek 21:21, 26 cze 2014

Olena - no takie mam widzimisię

Renata - ona mają ze trzy lata Jak nie cztery...

Jula - runianka, ale jaka to nie wiem...
A ta trawa to turzyca palmowa
olga_ 10:11, 27 cze 2014

Hej.
Sebek poradz, chce skosic pierwszy raz po posianiu trawę, ale nie wiem bo niektóre zdzbła mają po 10,8cm ale są jeszcze takie co są b.krótkie.Nie równo wschodzi. Ale ogólnie już wygląda na dośc gęsty. Pozdrawiam.
regli 11:15, 27 cze 2014

Sebuś, jak wyniki matury? U nas pozytywnie choć bez fajerwerków i większych zaskoczeń. No, może poza angielskim rozszerzonym. Ale gratulacje już Ci składam, bo nie biorę nawet pod uwagę, że nie zdałaś
jula81 11:24, 27 cze 2014

Sebek napisał(a)

Jula - runianka, ale jaka to nie wiem...
A ta trawa to turzyca palmowa

Byłam dziś w szkółce oglądać tą runiankę i zaskoczyłam się widząc że ona jest taka jasnozielona.Bo u Ciebie Sebku jest taka ciemna. Po rozmowie z panią w szkółce dowiedziałam się że jest na słonecznym miejscu.musi być w zacienionym by była ciemnozielona.Poza tym że wybarwia się na żółto w słońcu to czy nie przeszkadza jej pełne słońce?
niestety tojeści rozesłanej nie mieli.A tak mi się ona u Ciebie podoba
I już sama nie wiem. Tojeść lubi miejsce wilgotne wręcz mokre a tam gdzie chcę ją posadzić po podlaniu szybko robi się sucho i jest to w pełnym słońcu.Więc obawiam się by tojeść mi nie zmarniała. Co by mi pasowało pod ten żywopłocik z bukszapanu ..hmm.

ale za to mam nowe horki haha
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki?page=2#post_2
Sebek 12:30, 27 cze 2014

olga_ napisał(a)
Hej.
Sebek poradz, chce skosic pierwszy raz po posianiu trawę, ale nie wiem bo niektóre zdzbła mają po 10,8cm ale są jeszcze takie co są b.krótkie.Nie równo wschodzi. Ale ogólnie już wygląda na dośc gęsty. Pozdrawiam.

Skrocilbym go o połowę tamtymi zdzblami się nie przejmuj, niektóre gatunki wychodzą później
Sebek 12:36, 27 cze 2014

jula81 napisał(a)

Byłam dziś w szkółce oglądać tą runiankę i zaskoczyłam się widząc że ona jest taka jasnozielona.Bo u Ciebie Sebku jest taka ciemna. Po rozmowie z panią w szkółce dowiedziałam się że jest na słonecznym miejscu.musi być w zacienionym by była ciemnozielona.Poza tym że wybarwia się na żółto w słońcu to czy nie przeszkadza jej pełne słońce?
niestety tojeści rozesłanej nie mieli.A tak mi się ona u Ciebie podoba
I już sama nie wiem. Tojeść lubi miejsce wilgotne wręcz mokre a tam gdzie chcę ją posadzić po podlaniu szybko robi się sucho i jest to w pełnym słońcu.Więc obawiam się by tojeść mi nie zmarniała. Co by mi pasowało pod ten żywopłocik z bukszapanu ..hmm.

ale za to mam nowe horki haha
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4667-maly-ogrod-julki?page=2#post_2

Runianka rzeczywiście woli polcien lub cień. Dziewczyny miały w pełnym słońcu i musiały wymienić... U mnie rośnie w polcieniu. Tojesc w słońcu też będzie narzekać...