Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać
Pani Danusiu ... udaje mi się stworzyć na nowo rabatę dzięki Pani podpowiedzi i troszkę własnej wyobraźni
Jest trzmielina , są bukszpany , jest lawenda i będą lilie
Teraz pod żadnym pozorem nie podlewaj florovitem. Jesli go tak wykopałaś jak pokazałas na zdjeciu , otrzepałaś całe korzenie z ziemi to on przezywa szok. W tych temepraturach , ktore są jeszcze dodatkowo go meczysz. Teraz go podlewaj systematycznie i juz nic nie rób więcj z moesiąc jesli będą upały to go nakryj agrowłókniną aby go dalej słońce nie paliło. Już za pózno na przesadzanie bukszpanów.
Aha i przypadkiem od nadmiaru troskliwości nie zalej mu teraz korzeni wodą...
Czy Ty go tak pod sama ścianą posadziłaś? Nie będzie miał przewiewu zatem nie waż sie lać wody mu po liściach bo go grzyby zjedzą
Takich się dochowałam sadznek mam już 32 sadzonki bukszpanów i beda z nich kulki ukorzeniaja się sadzonki trzmieliny na 2 zdjęci 1 to sadzonki zeszłoroczne i małe tujki może ktoś rozpozna odmianę.
Bez czarny też ... Pierwszy raz , od kiedy u mnie jest .. Teraz kwitnie , bo się wystraszył ,że eksmisję dostanie.. A procedura eksmisyjna już została uruchomiona
Róża giardina .. Szokuje mnie każdego dnia
Noo i gożdzik .. Na zielony dach .. Podobno to najwytrzymalsza odmiana..hmmmm...zobaczymy
Jula
Witaj, nie taki duzy, jak popatrzę na ogrody innych to nawet wydaje mi się że mały
Tylko te wydzielone zakątki robia złudzenie dużego ogrodu - stad nazwa - ogród złudzeń
Ciesze sie że Ci się podoba, a co do roboty to robie codziennie, ale nie pielenie - to juz tylko 3,4 razy w roku - tylko cięcie, przerzedzanie i kształtowanie. Dojrzały ogród ma swoje słabości
Na moich rodzinnych łąkach dominowały jaskry. Była też rzeżucha łąkowa i coś podobnego do rdestu, takie fioletowe szyszki. A w zbożach rosły chabry i maki. Ale były tępione bo chwasty.
Natomiast w aktualnym ogrodzie zakwitł powojnik Rasputin. Kolor niezwykły, niemal śliwkowo - czarny. Z czasem robi się bardziej niebieski