Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 17:59, 26 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie i lilie już kwitną u mnie tylko kilka na razie zakwitło. Veilchenblau ostatnio oglądałam na zywo u Vivy, obydwie macie je imponujace a ja mam ochotę sobię ją kupic ale muszę sie za miejscem i pergola rozejrzec bo wielka rośnie.Pozdrówka.

Polecam, warto ją miec ma wyjątkowy kolor i kwiaty i w dodatku pachnie tylko potrzebuje dużo miejsca i osłonietego najlepiej bo w ostre zimy przymarza. U mnie ma dobre miejsce i widac jak kwitnie Pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:03, 26 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danusiu mam wrażenie że jeszcze bardziej kolorowo i pięknie u ciebie
Kochana podróżować jeszcze kiedyś będzieszTrzymaj się i tulę mocno
Mała słodka nieziemsko a Kropka zmądrzeje Buziak

Małgosiu duzo więcej kwiatow jest jak byliscie, ogladalas teraz tak piekne ogrody, ze ten moj to moze kiedys Za małą strasznie tęsknie i mi jej brakuje a Kropka niezle daje popalic ale tez radosci daje wiele no coż musimy to przezyc az zmądrzeje. Obysmy tylko zdrowi byli to i znowu podrozowac zaczniemy Caly czas tak mi sie marzy Pozdrawiam serdecznie
danuta_szwajcer 18:08, 26 cze 2014

Marta7 napisał(a)

Danusia moja narazie rośnie,a Twoja ile liczy sobie latek? wprawdzie takie piękności o wiek się nie pyta,ale co mi tam

A wiesz Martus, ze nawet nie wiem ale mysle, ze ok.7 lat. Co roku jak przekwitnie to ją bardzo mocno przycinam, zostawiam nowe pedy, ktorych juz jest bardzo duzo. Lubi osloniete miejsce. Posadzilam niedawno pnącą Alohe no i ciekawa jak urosnie, ma juz pare pączkow wiec kwiaty zobacze w tym roku. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:12, 26 cze 2014

grembosia napisał(a)

Danusiu, a czy te fuksje zimujące w gruncie?
Mąż mi ostatnio kupił 4 fuksje, dorastają podobno do metra i zapewniali go, że zimujące w gruncie, tylko wymagają lekkiego okrycia, jakoś w to nie wierzę...
Kwiecia u Ciebie mnóstwo i jedno piękniejsze od drugiego.

To są tylko fuksje doniczkowe, niektore przechowuje. Czytałam o tych do gruntu ale u mnie to jednak za zimno, mocno okryc trzeba, Ciekawe jak u Ciebie przezimują? Widziałam je u nas w jednym z ogrodow i co roku je mają i faktycznie dorastaja do metra i bardzo ładnie sie prezentują. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:12, 26 cze 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Oglądam i podziwiam piękny ogród,pełen kwiecia...czasami nie zostawiam śladu...Pozdrawiam.

Miło mi, że zaglądasz do mnie POzdrawiam
danuta_szwajcer 18:46, 26 cze 2014

A to Kropka jest tak ruchliwa, ze trudno jej zdjecie zrobic
danuta_szwajcer 18:51, 26 cze 2014

danuta_szwajcer 18:55, 26 cze 2014

anna_g 19:38, 26 cze 2014

Piękne rośliny i kolory - ależ Ci wszystko kwitnie, Kropce z ocząt patrzy figlarka a najpiękniejszy ten uśmiech - bardzo dziękuję.
Pamiętam że nasza Figa też tak gryzła - a najbardziej upodobała sobie młodszego syna - zgryzła mu nogawki spodni, skarpety, nogi, kostki - nie można sobie było poradzić i nic nie pomagało... im bardziej starało sie ją odpędzic tym bardziej była zażarta... Niby takie maleństwo a dawała popalić bo ząbki to jak szpileczki. Też już byłam wkurzona czasami Aż w końcu przeszło nie wiadomo kiedy i chyba też musisz na to poczekać
Danusiu - dzisiaj między kamieniami posadziłam karmnik ościsty
Kasya 19:44, 26 cze 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
A to Kropka jest tak ruchliwa, ze trudno jej zdjecie zrobic

ale brytan i jakie duze uszy

sliczna kropeczka