Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 16:55, 26 cze 2014

wiśnia nigra została wymieniona na wierzbę hakuro, niestety i ona chyba zostanie wymieniona, ponieważ po przesadzeniu zaczęła usychać ;/ . Obecnie na rabacie nie wiele się znajduję z braku czasu, ale to co ostatnio udało mi się szybko zakupić to krzewuszka cudowna i sosna górska na pniu.

paulina_ns 16:57, 26 cze 2014

mam pytanie co do hosty, pojawiło się na niej takie coś, czy to poparzenia od słońca, czy jakieś choróbsko?

paulina_ns 17:00, 26 cze 2014

jolka napisał(a)
Paula, ale się napracowaliście!
Rabatka pięknie przygotowana, nic tylko sadzić

Teraz wszędzie róże królują. Madżenka ma taką rabatę z magnolią pośrodku, do tego bonica + bukszpany + trawy. Ślicznie wygląda. Zerknij, może coś wykorzystasz u siebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1410

Pozdrowienia zostawiam

Witaj Jolu, zerkałam na tą rabatę, prezentuje się pięknie...myślałam o bukszpanach,nie wiesz czy ten Pan, od którego kupiłaś w zeszłym roku bukszpany jeszcze je ma? Uciekam zerknąć do Ciebie
Viola 17:25, 26 cze 2014

Sosenka piękna, rabatka ciekawie wytyczona. A hakuro potrzebuje dużo wody, może przypilnuj jej podlewania przez parę dni, żeby doszła do siebie. A widziałaś jak hakuro rosną w szkółkach? - doniczki stoją w wanienkach z wodą!
Viola 17:27, 26 cze 2014

Paulinko, a co się stało z Nigrą, uschła? czy coś ją zżarło?
paulina_ns 17:28, 26 cze 2014

Pisząc do Was, zapomniałam na śmierć,że w samochodzie zostało mi jeszcze jedno drzewko do wsadzenia - moja mała duma ileż ja go szukałam, a sam mi do rąk trafił

paulina_ns 17:32, 26 cze 2014

Viola napisał(a)
Paulinko, a co się stało z Nigrą, uschła? czy coś ją zżarło?

Witaj Violu, fajnie,że do mnie zerknęłaś, no kurcze z tą hakuro nie zaciekawie, może dla tego, że mój M przy przesadzaniu, uszkodził jej korzeń ? ;/ podlewana jest codziennie, no chyba,że pada to nie Violu nigra nie uschła, została przeniesiona w inne miejsce, wydaje mi się, że z czasem jakby urosła nie pasowałaby na tej rabacie. pozdrawiam
Viola 17:36, 26 cze 2014

A obejrzyj listki hakuro, moje wierzby miały jakąś zarazę - mszyce czy coś takiego i listki brązowiały. Poza tym taka biała piana występowała na gałązkach (zdjęcia u mnie znajdziesz). Pytałam co zrobić, poradzono mi, żeby "opacholić na łyso" Ucięłam ok. 2/3 gałązek, teraz czekam aż odrosną
Viola 17:38, 26 cze 2014

paulina_ns napisał(a)
Pisząc do Was, zapomniałam na śmierć,że w samochodzie zostało mi jeszcze jedno drzewko do wsadzenia - moja mała duma ileż ja go szukałam, a sam mi do rąk trafił

Piękny miłorząb, posadź go gdzieś na widoku w centralnej części - piękny okaz i jaki zdrowy
paulina_ns 17:43, 26 cze 2014

Viola napisał(a)
A obejrzyj listki hakuro, moje wierzby miały jakąś zarazę - mszyce czy coś takiego i listki brązowiały. Poza tym taka biała piana występowała na gałązkach (zdjęcia u mnie znajdziesz). Pytałam co zrobić, poradzono mi, żeby "opacholić na łyso" Ucięłam ok. 2/3 gałązek, teraz czekam aż odrosną

Violu nic jej nie było do czasu przesadzenia, kilka dni później zaczęła brązowieć, zobaczymy może pochoruje i jej się uda...Lecę zerknąć do Ciebie