Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:59, 23 gru 2022

Do góry
Przed chwila nadrobiłam dekorowanie, jeszcze choinka do ubrania, chociaż najchętniej bym ją zostawiła z samymi światełkami

Wpadam Wam życzyć pięknych świąt!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 11:36, 23 gru 2022

Do góry
Szymka napisał(a)
Ewa co to za trawa? Zdjęcie skopiowałam z Twojej wizytówki.

Obejrzałam tą trawę i też mi się podoba, tym bardziej, ze niewysoka, zdjęcia w internecie pokazują jakby zupełnie inne gatunki (jak w większości roślin a szczególnie niektórych zakupów pomijając fazy rozwoju) zbieram dwie nazwy podobnych ku pamięci:

Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu' oraz Calamagrostis brachytricha
Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 11:14, 23 gru 2022

Do góry
Dziękuję za życzenia . Chciałabym życzyć Wam samych sukcesów, dużo zdrowia i radości.

W ten magiczny, świąteczny czas

Niech będzie radosny każdy z Was...

Kolorowej choinki, kolęd śpiewania,

Miodowego makowca, przy wigilijnym stole biesiadowania.

Bogatego Mikołaja, złotej gwiazdki z nieba,

Śnieżnego opłatka, a w Nowym Roku wszystkiego czego nam trzeba!

Ogród z zegarem 11:09, 23 gru 2022

Do góry
Z okazji zbliżających się Świąt chciałabym życzyć Wam WESOŁYCH ŚWIĄT ❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️W ten magiczny, świąteczny czas❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Niech będzie radosny każdy z Was...❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Kolorowej choinki, kolęd śpiewania,❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️Miodowego makowca, przy wigilijnym stole biesiadowania.❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️Bogatego Mikołaja, złotej gwiazdki z nieba,❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

❄️❄️❄️Śnieżnego opłatka, a w Nowym Roku wszystkiego czego nam trzeba!❄️❄️❄️

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:07, 23 gru 2022

Do góry
Założyłam wątek z życzeniami. Jeśli macie ochotę się wpisać - oto link

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11581-zyczenia-na-boze-narodzenie-i-nowy-rok-2022-2023

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:03, 23 gru 2022

Do góry
Rumianka napisał(a)

Ta urocza gromadka z pewnością uwielbia swoją Panią. Zdrowia, pomyślności i spokojności w ten nadchodzący świąteczny czas.

Dziękuje bardzo za miłe słowa. Po odejściu Kreski, co roku, zimą zawsze wyszukiwałam skrzywdzonego małego pieska, aż uzbierała się gromadka. Czy chodzić z jednym psem czy z czterema - i tak trzeba, więc bez różnicy. Gdyby to ode mnie zależało, to wzięłąbym kolejnego, nawet co jakiś czas wyszukuję, polecam innym ludziom do adopcji. Mnie już technicznie byłoby trudno chodzić z pięcioma pieskami naraz

To Kwiatek

Cudowny psiak, chociaż na poczatku było bardzo źle, przegryzł nam kable od internetu, a mnie zniszczył laptopa, ale wytrzymaliśmy spkojnie jego wybryki, aż się wszystko unormowało po 3 miesiącach. Teraz to największy pieszczoch, a jak piję kawę to wpatruje się we mnie właśnie tak:

Życzenia na Boże Narodzenie i Nowy Rok 2022 / 2023 09:56, 23 gru 2022

Do góry
Drodzy moi, zbliżają się kolejne Święta Bożego Narodzenia oraz Nowy Rok 2023. Jak co roku chcemy Wam złożyć serdeczne życzenia.

Aby kolejny sezon ogrodniczy był wspaniały i ekscytujący, aby spełniły się Wasze marzenia!

Dużo zdrowia Wam życzymy i wytrwałości. Nagrody po ciężkiej pracy, chwili odpoczynku i wytchnienia. Aby ogrody Was cieszyły i wszystko się udawało!

Życzymy spokoju, miłości oraz wzajemnego zrozumienia i życzliwości!
Mnóstwo szczęścia i radości!

Wasze Ogrodowisko

Pszczelarnia 08:51, 23 gru 2022

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kupiłam ciemiernika w doniczce, żeby "coś" było w domu.

Poza potocznym amarylisem

A z bukietów na razie

Ostatnio ktoś mnie zapytał, jakie są w Polsce kwiaty na Boże Narodzenie (?), co dajemy do wazonów?

Na myśl mi przyszła tylko gwiazda betlejemska w doniczce jako ta od zawsze w naszych domach. Potem pomyślałam o amarylisach - zwartnicach. I na tym koniec.
U nas w Polsce chyba stroiki ze świecą na stół mają długą historię używania.

Poza stroikami tu u mnie jeszcze ścina się gałęzie z drzew owocowych na Barbórkę. Często kwitną wtedy akurat na święta.
Bukiety piękne robisz Ewo. Do tego o którego pytasz też dałabym kwiaty ciemierników

Wczoraj dowiedziałam się, że ten zimą popularny amarylis, to nie jest prawdziwy amarylis. Prawdziwy to Amaryllis belladonna. Ten „fałszywy amarylis” to Hyppeastrum. Obie rośliny należą jednak do tej samej rodziny. To sie wymądrzyłam Pewnie to już wszystko wiesz.

Życzę Ci spokojnych Świąt i zdrowego Nowego Roku.
Migawki z ogródka 07:46, 23 gru 2022

Do góry
tulucy napisał(a)

A w tygodniu jeszcze takie coś zmajstrowałam.

I teraz sobie stoją i świecą. Przez 6 godzin, do 22. Potem timer wyłącza. Też kompromis między moim zacięciem świątecznym a żądaniem dziecka, żeby w ogóle zlikwidować światełka z powodu kryzysu energetycznego.
Takie samo zjawisko zaobserwowałam u sąsiadów, a też wcześniej ich lampki świeciły się non stop.

Lucy, piękne takie proste i eleganckie zarazem
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:34, 23 gru 2022

Do góry
Wszystkim zaglądającym życzę Zdrowych Pogodnych i Radosnych Świąt

Migawki z ogródka 00:37, 23 gru 2022

Do góry
Strona jest tak w ogóle rewelacyjna, muszę łacinę szkolić.

Dopiero skończyłam działania kuchenne. Jutro ciąg dalszy, ale najgorsza robota za mną, pasztet i zimne nóżki.

A do popołudnia to w sumie bumelowałam, bo potrzebowałam nowego wianka na drzwi.

Oto i on.

Chciałam same bombki, ale... na drzwi szklane bombki mało praktyczne mi się wydały. Zatem kompromis.

A w tygodniu jeszcze takie coś zmajstrowałam.

I teraz sobie stoją i świecą. Przez 6 godzin, do 22. Potem timer wyłącza. Też kompromis między moim zacięciem świątecznym a żądaniem dziecka, żeby w ogóle zlikwidować światełka z powodu kryzysu energetycznego.
Takie samo zjawisko zaobserwowałam u sąsiadów, a też wcześniej ich lampki świeciły się non stop.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:48, 22 gru 2022

Do góry
A skoro o choince mowa, to moja też już gotowa zobaczymy, jak długo postoi, bo 15-miesięczny młodociany wykazuje spore zainteresowanie bombkami.

Wesołych i spokojnych Świąt!
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:39, 22 gru 2022

Do góry
Dzięki, zrobione na szybko przed wyprawą po choinkę mam jeszcze jeżówki w czapeczkach ze śniegu.

U mnie też już po śniegu ślad zaginął.
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:58, 22 gru 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Danusiu w tym roku derenie obcięłam nisko i byłam bardzo zadowolona ,bo nie wyrosły za wysokie.
W przyszłym sezonie też będę cięła podobnie

Wiolka, to tak na 20 cm wysokości? Szybko odrosły?
Pszczelarnia 20:47, 22 gru 2022

Do góry

Tutaj dziecięce rączki położą sianko, żeby nikt nie marzł w tę wigilijną noc

Niech pokój zapanuje na świecie, w naszych rodzinach, w naszych sercach nade wszystko

A teraz prośba o wsparcie jakie kwiaty ułożyć w tym wazonie?

Pszczółeczko -czarodziejko

myślę, że cokolwiek TY włożysz do tego wazonu ..będzie pięknie

widzę coś delikatnego...

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:26, 22 gru 2022

Do góry
Zielona Panna w światełkach błyszczy , uwielbiam ją!

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:19, 22 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wiola, wycinasz derenie do zera, czy na wyższej wysokości?

Danusiu w tym roku derenie obcięłam nisko i byłam bardzo zadowolona ,bo nie wyrosły za wysokie.
W przyszłym sezonie też będę cięła podobnie

Grzebiuszka ziemna 19:00, 22 gru 2022

Do góry
Zuzanko i Sylwio - dziękuję

A teraz zagadka, to poniżej to mój prezent, pytanie brzmi od kogo? A właściwie - kto jest twórcą

Zapewniam miejsce na podium, medali ani nagród pieniężnych nie przewidziano

Grzebiuszka ziemna 18:52, 22 gru 2022

Do góry
Juzia napisał(a)
Kiedyś bardzo lubiłam ozdabianie.
Teraz wystarczy mi sama choinka.... i nawet mogłaby być goła

Ale popatrzeć u innych dalej lubię

I o to chodzi właśnie jesteśmy różne, inne są nasze wnętrza i nasze ogrody, ale zawsze lubimy popatrzeć na twórczość innych.

Basiu dzięki, a jakie ubranko dla gołej przewidujesz? Stanik i stringi błyszczące? Z dzwoneczkami?

Aniu dziękuję, toż Ty kobieto napracowałaś się jeszcze w ostatnim czasie robiąc tą piękny krąg z cegieł, czas odpoczynku nastał.

Jolu i Aniu - Ja dzisiaj też mam Dzień Lenia i uroczyście go celebruję leżąc na kanapie, wstając od niechcenia, patrząc na światełka, które lubię

Z wczoraj:
ten domek z piernika ma u mnie dyżur, a dostałam go w zeszłym roku od dziewczyny mojego syna, stworzyła go sama w naturze jest ładniejszy niż na zdjęciu, taka dbałość o szczegóły i precyzja

Z jednej strony i z drugiej:

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:31, 22 gru 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Dziewczyny już napisały bardzo wiele wspaniałych słów określających Twoją dobroć Danusiu Przyłączam się do tych słów, zresztą nie pierwszy raz, i tym zacytowanym zdjęciem chcę podkreślić Twoją/Waszą dobroć i ogromne serce... okazywane również dla zwierząt... Ta urocza gromadka z pewnością uwielbia swoją Panią. Zdrowia, pomyślności i spokojności w ten nadchodzący świąteczny czas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies