Oto skarby do wsadzenia, dałem dzisiaj radę tylko 20 różom zostało jeszcze kilka no i chyba ze 40 nowych bylin czeka na trochę czasu
Róże jak zwykle przyszły w świetnej kondycji i za chwilę będą kwitły
Bardzo, bardzo Wam wszystkim dziękuję za te przemiłe słowa
Troszkę mnie tu nie było ale już wracam , prace w ogrodzie trwają cały czas. Róże w tym roku pięknie wybujały, lada dzień rozpoczną festiwal kwitnienia. A ja po roboczym dzionku wrzucam na szybko fragmenty trawniczka
Proszę nie zwracać uwagi na chwasty na płytkach, z nimi rozprawię się w poniedziałek
jestem zielona w kwesti trawnikow. swoj reanimuje i dosiewam od 3 lat gdyz nie moge go wykopać i posiać nowy. w tym roku za namową w polowie marca podsypałam go nawozem agrecol wieloskładnikowy, pod koniec kwietnia podsypałam go substralem ktory zwalcza chwasty dodatkowo. i teraz wygląda trawnik jak na zdjeciach. co mam robic zeby poprawic jego wygląd? na zdjeciu wygląda tak od razu po koszeniu.pozdrawiam
Chciałabym zabrać Was do mojego ogródeczka Jest to drugi rok ogrodu.. dopiero się rozkręcam
Zapraszam do przejrzenia kwiatów które już zakwitły w tym roku
Kwitnący kuklik
Orlik
Dąbrówka rozłogowa ...
Niezapominajki
Orlik pełny różowy
Żywokost lekarski...
Naparstnica ...
Zawilec, bratki i bluszczyk kurdybanek
Bodziszek korzeniasty
Miodunka pstra
Truskawki ozdobne ...
Poziomki
A tak w całości prezentuje się rabata ...
a tu kącik leśny
Tyle w ogrodzie u mnie z kwitnących Na razie! Czekam z niecierpliwością na burzę kwiatów już w pąkach maki wschodnie, złocień polny, złocień maruna, jastruń wielki, malwa jak tylko zakwitną na pewno podzielę się z Wami zdjęciami Pozdrawiam serdecznie