Melu o tylko się cieszyć, że rosną
Co do podpór to wszystko zależy od tego co Tobie się podoba. Może być kratka z drewna, z bambusa, z metaloplastyki. Jeżeli nie jesteś zdecydowana a teraz trzeba jakoś sobie poradzić - tymczasowo możesz wykorzytać istniejące ogrodzenie (ponabijać haczyki i rafią umocować gałęzie szybko rosnącej róży). Moim zdaniem do współczesnego ogrodu pasują formy proste bez "udziwniej" ale to zawsze jest sprawa gustu i guściku
przyzwyczaiłąm się już do myśli, że moje hortensje w tym roku nie zakwitną, bo zbytnio je podcięłam ostatniej jesieni, a tu pojawia się mała nadzieja na to, że jednak może pojawią się kwiaty:
dobrze myślę? czy to może nowe liście się rozwijają?
Witaj! 1/3 działki jest już w jakiś sposób zagospodarowana (nieudolnie niestety). Jeździliśmy tam dobrych kilka lat przed rozpoczęciem budowy. Upychałam tam moje ówczesne chciejstwa z centrów ogrodniczych. Niestety to wszystko mocno zaniedbane i dopiero teraz staram się to odgruzować jakoś, znaczy odchwaścić i jakoś ciekawie zagospodarować.
To widok na działkę z prawego górnego rogu mapki:
Widok w stronę prawego górnego rogu mapki:
I widok z tworzącego się tymczasowego tarasu z odzysku pobudowlanego - w stronę prawego górnego rogu mapki. I tu własnie widok, który muszę zasłonić czymś wysokim zimozielonym bo szpeci strasznie. Obstawiam serby.