Wrotyczowi możesz oberwać tylko liście, a łodygi w całości wsadź między krzewy w miejsca niewidoczne. Z czasem zbutwieją, a i odstraszać będą szkodniki zapachem..
Tak Kasiu, o tym pisałaś, ale zapach też ma specyficzny. Nie każdy lubi taki zapach
No właśnie ja też kupiłam róże pnące z napisem czerwona i żółta, tego roku kwitnie czerwona , jest delikatna, ma giętkie cienkie gałązki i mało pachnie, może Haniu rozpoznasz odmianę , albo ktoś inny, tak naprawdę to nie wiem czy ją pielęgnowac pisze sie o różach pnących powtarzających kitnienie i nie, o wielokwiatowych itd, nie mam pojecia jak to rozszyfrowac i czy na zimę powinnam ja okrywać? na razie nie ma problemu , ale za parę lat jak sie rozrośnie to nie wiem czy to możliwe? a obok mam okaz po mojej cioci, który ma wiele lat, i którą przesadziłam , troche odchorowała ale teraz kwtnie i cudownie pachnie, myśle , że jest herbaciana.
Haniu ogródek ci pięknie kwitnie i jak zawsze udzielasz praktycznych porad. Ze słoikami po ogrodzie to ja jeszcze nie biegałam ,ale troszkę ich wkopałam dzięki tobie Na pożegnanie powoju który łazi gdzie chce i oplata mi rośliny .mam nadzieję że padnie Pozdrowienia ciepłe przesyłam .Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa