Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy Ogród Geni 10:48, 09 maj 2014

Do góry
W ogrodzie ciągle coś nowego kwitnie

bożykwiat

pełnik i ubiorek wiecznie zielony

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:44, 09 maj 2014

Do góry
Pokazuje

Świerk serbski - Picea omorika 10:43, 09 maj 2014

Do góry
Bardzo proszę o pomoc. Moje 2 z 9szt serbów coś zaatakowało. Zauważyłam brązowienie igieł...a wokół jakby pajęczynkę. Co to jest? Czym prysnąć?

Ten w ogóle nie ma jeszcze przyrostów - inne ruszyły. Gałązka podeschła - tam nie widać zupełnie tej pajęczynki...
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 10:27, 09 maj 2014

Do góry
W sierpniu najlepiej. Irysy też tak latem. To ten konkretny egzemplarz będzie Twój:
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:23, 09 maj 2014

Do góry
Kilka szczegółów, moje ulubione rojniki to te mikruskowate
Grosik dla porównania.

I przyszły trawki, bardzo ładnie zapakowane, jęzówki troszeczke się wysypały, ale nie wyadły z doniczek ani troszke, frosted mogłyby nie mieć gniazd po środku, ale ja zawsze musze sobie pomarudzić taka natura. Dziękuje Jagoda

Rabata się wypełnia, brakuje już tylko trzmilin, żurawek i Carex Evergold.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:22, 09 maj 2014

Do góry
Obiecane szersze ujęcia na skalniak dla gierczusi.
Trudno pokazać to na zdjęciach, ale jest on wzniesioną elipsą z najwyższym punktem w środku. Dzięki temu jest troszke więcej miejsca, ale i tak troszke całość osiadła, będę przeprowadzał niedługo skomplikowaną operacje podnoszenia brzegów skalniaka bez przesadzania roślin
Uwaga rabata całkowicie nieskończona, czeka na nasadzenia, które nie potrafią dotrzeć pod mój adres..

Ups... szmata na zdjęciach przyjmijmy, że niewidoczna
Co się stało kwiatom ... 10:15, 09 maj 2014

Do góry
Mirell lepiej chyba teraz zrobić generalne kształtowanie a przy okazji tam gdzie mają być poduchy przytnij przyrosty tak jak pisała Gabrysia

a to taki słodziak na deszczowe dni

wprawdzie nie tak szlachetny jak ten diamencik wyżej ale słodki -dla mnie trochę za słodki
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:09, 09 maj 2014

Do góry
Marta te zdjęcie jest dla mnie symboliczne -jeden zły krok i mgła

deszcz nie deszcz człowiek jednak musi ...

fotka z tarasu - Białobok prawie prawie -po wybarwieniu będzie miał kolejną korektę po prawej stronie -taka ich przypadłość w młodym wieku

Ogród pod bukami 09:57, 09 maj 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
U mnie wiosna pełną para W oczekiwaniu na nowe rośliny pokazuję te, które mam

i pytanie: czy mam już ciąć kostrzewe

Wyczytałam u Madżenki, że tak ! Trzeba już przyciąć kostrzewę, bo się zrobi brzydka wysilając się na wydanie nasion. Swoją też będę dziś ciąć.
Lewizja - Lewisia 09:52, 09 maj 2014

Do góry
Moja Lewizja

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:50, 09 maj 2014

Do góry
No właśnie - jednoliścienne. Ta rabata dopiero powstała ubiegłej wiosny. ZObacz - taki ma plan misterny - ta parówka ma w dwóch miejscach takie drobne żółte kropeczki - to włąśnie róże Bernstein. Zachorowały te w środkowej częśći

Phlox - floks 09:46, 09 maj 2014

Do góry

Przyjazny ogród 09:40, 09 maj 2014

Do góry
Przyjazny ogród 09:40, 09 maj 2014

Do góry
Wszystkim odpiszę wieczorem, sadzenie różaneczników nie może czekać , a na dobry początek dnia piwonie

Ogród w Puszczykowie 09:23, 09 maj 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

[img size=640x478
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/58/588919/original.jpg[/img]

buk pendula aurea - z jasnymi liśćmi? byłoby chyba ładnie z jasnym akcentem jak kosówki i cisy podrosną

podoba mi się patent deszczówkowy, też myślę o czymś podobnym tylko opaskę mam za wąską żeby postawić duży pojemnik

trawka wygląda super

zakochałaś się w hostach? miej oko na ślimaki bo lubią niestety
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 09:21, 09 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

jest np taka rabatka
posadzilam na niej na srodku mieczyki oraz dalie w kolorze zoltym
woklol nich posadzilam sparxisy i kolorze zolto pomaranczowo czerownym
a po obwodzie nasturcję

calosc wyglada załosnie i pusto ....mowiac szczerze nie wiem czym sie kierowalam wybierajac rosliny...
chyba raczej usilowalam zrobic cos z tego co mialam przypadkowo

rabata jest dobrze nasloneczniona

jak dla mnie, kompletnie zielonej, rabatka wygląda na razie załośnie, ale będzie wspaniała sądząc po tym, co na niej wyrośnie, trzymam kciuki i już się nie mogę doczekac
Ogród cioci 09:15, 09 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosia ale klimatyczne to miejsce kawkowo-winkowe , super. I widzę, że latarenki wiszą. Sprytny pomysł Ślę Ci duuuużo słońca, bo sporo go dzisiaj mam Wczoraj prawie dzień lało, a jak się rozpogodziło to musiałam lecieć ważne sprawy załatwiać i d..a
Tawuła japońska - Spiraea japonica 09:07, 09 maj 2014

Do góry
Witam, bardzo proszę o waszą opinię czy z moimi tawułami jest wszystko w porządku. Jest to tawuła Golden Princess zakupiona na początku kwietnia. Zaczynam dopiero swoją przygodę z ogrodem i może niepotrzebnie przycięłam te tawuły po wsadzeniu (tak mi doradziła pani w szkółce). Gdy je kupiłam nie wyglądały zbyt atrakcyjnie, ale posłuchałam że to normalne że tak wygląda po zimie (mało listków i same brązowe pędy). Teraz wygląda zdecydowanie lepiej, ale jednak martwią mnie te wystające puste pędy.

Co o tym sądzicie? Jak oceniacie te tawuły?
Starorzecze na górce 08:55, 09 maj 2014

Do góry
Parę innych zdjęć sprzed majówki - kwitnie sobie różnie lub róże szykują się do kwitnienia:

jaskrawe "kapustki" podkreślone buraczkiem

błekity powojnika

fiolety leczniczego żywokostu w dzwonkach

a tu radość jeszcze końcówką kwietnia - pąki na różach (teraz już bardziej napuchniete), chyba najwięcej ma Louise

Eden Rose:

Louise Odier:

Mme Alfred Cariere:

wczoraj zauwazyłąm maleńkie pączki na małej Rhapsody in Blue oraz na Rosarium Uetersen, reszta się czai, a jedna Lovely Fairy chyba niestety padła
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:50, 09 maj 2014

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a oto moje ostatnie zmiany

t
a teraz wygląda tak

mam pytanko co można wsadzić pomiędzy te okrągłe tuje ??? bo ja myślałam o wrzosach, albo o roślince która nazywa się "starzec" - co wy na to ???

i jak tam, coś już dosadziłaś ? Przydałyby się jakieś kwitnące całe lato lub o kolorowych liściach, żeby rozweselić tę rabatkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies