Kilka szczegółów, moje ulubione rojniki to te mikruskowate
Grosik dla porównania.
I przyszły trawki, bardzo ładnie zapakowane, jęzówki troszeczke się wysypały, ale nie wyadły z doniczek ani troszke, frosted mogłyby nie mieć gniazd po środku, ale ja zawsze musze sobie pomarudzić taka natura. Dziękuje Jagoda
Rabata się wypełnia, brakuje już tylko trzmilin, żurawek i Carex Evergold.
Obiecane szersze ujęcia na skalniak dla gierczusi.
Trudno pokazać to na zdjęciach, ale jest on wzniesioną elipsą z najwyższym punktem w środku. Dzięki temu jest troszke więcej miejsca, ale i tak troszke całość osiadła, będę przeprowadzał niedługo skomplikowaną operacje podnoszenia brzegów skalniaka bez przesadzania roślin
Uwaga rabata całkowicie nieskończona, czeka na nasadzenia, które nie potrafią dotrzeć pod mój adres..
Ups... szmata na zdjęciach przyjmijmy, że niewidoczna
No właśnie - jednoliścienne. Ta rabata dopiero powstała ubiegłej wiosny. ZObacz - taki ma plan misterny - ta parówka ma w dwóch miejscach takie drobne żółte kropeczki - to włąśnie róże Bernstein. Zachorowały te w środkowej częśći
jak dla mnie, kompletnie zielonej, rabatka wygląda na razie załośnie, ale będzie wspaniała sądząc po tym, co na niej wyrośnie, trzymam kciuki i już się nie mogę doczekac
Gosia ale klimatyczne to miejsce kawkowo-winkowe , super. I widzę, że latarenki wiszą. Sprytny pomysł Ślę Ci duuuużo słońca, bo sporo go dzisiaj mam Wczoraj prawie dzień lało, a jak się rozpogodziło to musiałam lecieć ważne sprawy załatwiać i d..a
Witam, bardzo proszę o waszą opinię czy z moimi tawułami jest wszystko w porządku. Jest to tawuła Golden Princess zakupiona na początku kwietnia. Zaczynam dopiero swoją przygodę z ogrodem i może niepotrzebnie przycięłam te tawuły po wsadzeniu (tak mi doradziła pani w szkółce). Gdy je kupiłam nie wyglądały zbyt atrakcyjnie, ale posłuchałam że to normalne że tak wygląda po zimie (mało listków i same brązowe pędy). Teraz wygląda zdecydowanie lepiej, ale jednak martwią mnie te wystające puste pędy.
Co o tym sądzicie? Jak oceniacie te tawuły?