Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co się stało kwiatom ...

Co się stało kwiatom ...

asiach 13:05, 23 cze 2014

Mirella, brałas udział w spotkaniu chyba grupy podkarpackiej?
Miłego
Mirella 13:14, 23 cze 2014

asiach napisał(a)
Mirella, brałas udział w spotkaniu chyba grupy podkarpackiej?
Miłego

Nie, nikt mnie nie zaprosił, i nie wiedziałam nic o spotkaniu, za krótki mam staż
malgorzata_s... 18:55, 23 cze 2014

Mirella napisał(a)

Nie, nikt mnie nie zaprosił, i nie wiedziałam nic o spotkaniu, za krótki mam staż

Mirello nie poznałam cię A staż nie ma znaczenia w spotkaniach
Ania bała się że nie ogarnie więcej osób niż było dlatego nie było to spotkanie oficjalnePowojnik śliczny też kcemPozdrawiam
Mirella 21:28, 23 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Mirello nie poznałam cię A staż nie ma znaczenia w spotkaniach
Ania bała się że nie ogarnie więcej osób niż było dlatego nie było to spotkanie oficjalnePowojnik śliczny też kcemPozdrawiam

Gosiu ja to rozumiem, może kiedyś będzie oficjalne kto wie ? to będzie okazja.
Powojnik też mi się podoba oczywiście cieplutko pozdrawiam
nicol21 21:35, 23 cze 2014

Mirelka i znów piękne widoki i piękne róźe. Ten kamień nie wiem czemu ale w jednym z ujęć przypomina mi staw biodrowy człowieka

macham tak sobie do Ciebie....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mirella 21:57, 23 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Mirelka i znów piękne widoki i piękne róźe. Ten kamień nie wiem czemu ale w jednym z ujęć przypomina mi staw biodrowy człowieka

macham tak sobie do Ciebie....

Ewelinko ale masz skojarzenia medyczne tak sobie (odmachuję)? kiepsko to brzmi to też macham.
Mirella 22:10, 23 cze 2014

Miałam pracowity wieczór, wszystkie buksy przycięte jest już ładnie, fotki kiepskie bo się nie przykładałam, bardziej interesował mnie widok na niebie , Mi 2 sobie latał nad moim Edenem, a później Mi 8 tylko aparat się rozładował i nici z fotki, z ręki wyszło tak sobie.

Mirella 22:57, 23 cze 2014

Coś jeszcze kwitnie, wiem nuda ale tak to już jest w moim ogrodzie, róże , róże i jeszcze raz róże...........

Ostatnia z pozycji horyzontalnej na leżaczku.

Napia 23:04, 23 cze 2014

Bukszpany już eleganckie Przypomniałaś mi o moich, w weekend trzeba będzie je ciąć i próbować nadać im jakiś kształt.
Mirello, moje róże okrywowe posadzone są w gliniastej i zbitej ziemi. Z tego co pamiętam, róże mogą rosnąć na glinie, ale by trochę rozluźnić glebę dodałam trochę pokosu trawy, którą obsypuję ziemię przy krzaczkach. Czy Twoim zdaniem to pomoże, czy zastosować jakiś inny zabieg, który użyźni trochę glebę. Róże są młode, więc nie chcę ryzykować. Dodam tylko, że gnojówka z pokrzyw już się robi
Mirella 23:27, 23 cze 2014

Napia napisał(a)
Bukszpany już eleganckie Przypomniałaś mi o moich, w weekend trzeba będzie je ciąć i próbować nadać im jakiś kształt.
Mirello, moje róże okrywowe posadzone są w gliniastej i zbitej ziemi. Z tego co pamiętam, róże mogą rosnąć na glinie, ale by trochę rozluźnić glebę dodałam trochę pokosu trawy, którą obsypuję ziemię przy krzaczkach. Czy Twoim zdaniem to pomoże, czy zastosować jakiś inny zabieg, który użyźni trochę glebę. Róże są młode, więc nie chcę ryzykować. Dodam tylko, że gnojówka z pokrzyw już się robi

Agnieszko robię tak jak Ty rozluźniam glebę pod krzakiem i podlewam g z pokrzyw, i podsypuję skoszoną trawą, jak do tej pory było ok, nigdy nie cudowałam z różami, też mam glinę, róże lubią taką glebę, Kasia Bawarska mówiła o kawie, podsypuję krzaczki fusami z kawy widzę że jest ok, piję jej coraz więcej żeby róże były zdrowe
Najważniejsze jest przygotowanie miejsca gdzie ma rosnąć róża,duży dołek, na dno kompost i krzak, sukces murowany, może ktoś ma inne sposoby ja tak robię i jest dobrze.
Do młodych roślin stosuję g. z pokrzyw tylko w przypadku gdy rosły w doniczkach, jak były sadzone wiosną z gołym korzeniem to nie zasilam g. z pokrzyw w pierwszym roku.