Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Napia 22:15, 23 cze 2014

Agania napisał(a)
Cztery perspektywy

Perspektywy pierwsza klasa. Kiedy patrzę na zdjęcia Twojego ogrodu, dopiero widzę ogrom pracy, jaką wykonałaś i jaka mnie czeka Nasadzenia roślin tak, żeby tworzyły kolejne piętra i nic na siebie nie wchodziło, wydają się na razie czarną magią, ale to dzięki nim ogród zyskuje oddech Dziękuję, że mogłam się przespacerować po Twoim ogrodzie
Luki 08:57, 24 cze 2014

Troszke zaległości się narobiło, ale pismem obrazkowym się zachwyciłem
WilczaGora 09:37, 24 cze 2014

ale perspektywy
cudownie jest !!!
wspaniałe kompozycje - wszystko tak cudnie dobrane - super !
WilczaGora 09:42, 24 cze 2014

Agania napisał(a)

wiąz holenderski

wygląda najgorzej, jak z tym skutecznie walczyć, sama nie wiem przygotuję confidor i oprysk trzeba wykonać, kilkakrotnie aż do jesieni, może wiosną będzie zdrowiej wygladał jeden i drugi

ja ze swoim wiązem holenderskim "męczę się" już 4 rok
ma chyba kiepskie miejsce i cały czas choruje albo tak już jego natura
Margarete 13:06, 24 cze 2014

Jak ja dawno nie byłam u ciebie Aganiu, ale juz jestem na bieżąco.
Zmagania z rabatką przy domu zaliczyłam, wyglada teraz ok, a jek sie rozrosna te carexy to bedzie całkiem super. Kancikowanie zaliczone na 5 !
Odwiedziny jeża i zaskrońca tez widziałam - do mnie na szczęscie żadne zmijopodobne nie zaglądają, może to i lepiej bo bym narobiła wrzasku, sa jaszczurki, żaby i czasem jeże z lasu zachodzą do nas.

Róża jest boska, taka jak powinna byc, pastelowa w kolorze, obficie kwitnaca, wielka, po prostu cudna !

Mój wiąz ma taki sam problem jak twój - Ania-Mała Mi orzekła w ub. sezonie że to są szpeciele, trzeba na nie pryskać wiosna np Promanalem, wtedy kiedy drzewo jest w fazie nabrzmiałego pąka. Teraz to juz musztarda po obiedzie, pozostaje jedynie zrywanie uszkodzonych liści i tyle.
J swój wiąz pryskałam 2 razy w tym roku (udało mi sie bo temp musi byc na plusie, nie padać, a pak ma byc nabrzmiałylekko itd) Widze że dało to efekty bo nie tak wiele liści jak w poprzednich latach jest porazonych. Musze na wiosne znów pilnowac i znów pryskac.

Pozdrawiam !

edit. robiłam bo piszę szybko i literówki były do poprawy
Kindzia 13:18, 24 cze 2014

Agatko, do Ciebie przychodzę oczy nacieszyć, uwielbiam taki busz, czekam na taki u siebie Zawsze tu pięknie.
Mój M bardzo się napalił na wiąza wredei, po drodze z Pisarzowic go wypatrzył. Wiesz, strzelisty i żółciutkie listki od połowy w górę...cierpliwie mu tłumaczyłam, że na ten rok mi buk niedorozwinięty, a potem ze zdobniczką wystarczy..
Kasik 10:40, 25 cze 2014

Aga, zakochałam się w liliowcach. Twoje są śliczne, a mniemam, że te najładniejsze jeszcze zobaczę. U mnie na razie tylko te zwykłe, ale muszę jakąś rabatkę dla nich w przyszłości przyszykować.

Te zwykłe też są ładne - jak dla mnie- choć ludzie mówią, że takie to w każdej zagrodzie rosną. :

Zaskrońca bym do siebie w gości nie zaprosiła- boję się okrutnie takich długich i pełzających- mnie po prostu paraliżuje.

Buziaki zostawiam.
Tusiala 11:59, 25 cze 2014

Ach te widoczki
Milka 12:10, 25 cze 2014

Z przyjemnością obejrzałam cudny reportaż, kolory pięknie się przenikają, a te bladoróżowe liliowce super! zaskroniec, robalek, wszystko che żyć, ale uważać trzeba.
iwonaal 16:11, 25 cze 2014

Agatko zobacz u mnie wiązy.