Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...
Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.
Gratulacje za stówkę!
Interesująca ta żółta pachnąca azalia - jaka to odmiana? Widziałam w ogrodzie w Kromlau potężne okazy już kwitnące i szukam takiej do mojego ogrodu, a tu proszę - u ciebie takie cacko! Tutaj jedno z widoczków:
Na dąbrówkę uważaj - jest ładna i świetnie zadarnia - chwasty nie rosną, ale nie rośnie nic poza tym, jest mocno ekspansywna i może zdominować rabatę. U mnie właśnie wyleciała z jednego miejsca, bo właziła mi na piwonie, a one mają pierwszeństwo
Fajnie Podobają mi się kulki a tych ostrych "rogach" I użycie czerwonych żurawek wzdłuż trawnika po obu stronach. Jeśli posadzisz duże (kiedyś duże) kule na elipsie to fajnie będzie razem wyglądało. Zwłaszcza jakby na elipsie były naprawdę duże, a na tych rogach udało się utrzymać zróżnicowane rozmiary, mniejsze i większe.
Na tym bliższym furtki "rogu" to 'Youngii'? A na tym dalszym rogu jest jakieś drzewo?