Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród, który ciągle zmieniam 21:23, 20 maj 2014

Do góry
Asiu wężem przedłużyłam rabatę ,ona by była w oddaleniu od tej nowo powstałej rabaty przy studni jakieś 3 m ,,na tej rabacie też bym posadziła głóg taki jak przy rabacie przy studni ,takie dwa drzewa przy przejściu do oczka ,tak sobie wymyśliłam, mojemu M pomysł przypadł do gustu ,zobaczymy ,jeszcze myślę drugie zdjęcie to ta nowa rabata przy studni

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:23, 20 maj 2014

Do góry
Lilie coś zjadło czerwone żuczki, paskudy :/

Strasznie rozcapierzony buksik, stożkiem był - jeszcze wczesną wiosną Tniemy w czerwcu??

Nowe przyrosty na Inversie

Bób kwitnie

Ubiegłoroczne naparstnice, własnoręcznie wyhodowane z nasion zakwitną - po raz pierwszy, ciekawe jaki kolor?

Od Kasi

Miłego wieczoru!
Ogród z widokiem na jezioro 21:22, 20 maj 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Piękne kwiatuchy czosnek powalający i oczywiście gratuluję wnusia niech zdrowo rośnie mój ma już 3 tygodnie kawal chłopa
Postawić trawkę nad i... 21:18, 20 maj 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Aguś... śliczne jest to zdjęcie ... myśle, że nawet avatarkowe
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:17, 20 maj 2014

Do góry
Dzisiaj u mnie był upal musiałam robić przerwy w ogrodzie bo nie szło wytrzymać bez cienia Nowe kwiatki zakwitły
Bodziszek oxfordzki Thurstonianum
bodziszki sanguineum
Elke i lancastriense dają nastepne kwiatki
renardii też pięknie kwitną i wszystkie wcześniej pokazywane jak Elizabeth Ann czy Sambor
jak już wszystkie zakwitną to je wszystkie wkleję z opisem cobyście mieli gdyby ktoś potrzebował
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:14, 20 maj 2014

Do góry
Kupiłam obłędnie pachnącą róże do donicy
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 21:09, 20 maj 2014

Do góry
No i dzisiejsza akcja, akcja Wrzos

Wkopalam trzydzieści i kuniec. Dzieci do spania, komary tak natrętne, ze do oczu nawet lecą (czy u Was tez tyle tego dziadostwa)? Rozważamy oprysk, ale nie wiem czy to skuteczne. Boje sie, ze dzieciaki mi zagryza A mrówki dokończa dzieła... Z tymi drugimi walczę już drugi tydzień bez wyraźnych efektów (

No, to na razie tyle. Wszystko idzie powoli, bo wiadomo - robię z doskoku i co chwila przerywam, bo dzieci maja swoje ważniejsze tematy.
Ogród, który ciągle zmieniam 21:07, 20 maj 2014

Do góry
nowe obrzeże na studni wykonane przez M

na półeczkach wylądują donice z kwiatami

azalie w słońcu

rośliny nad stawem i ich odbicie w wodzie
Choroby żurawek i tawułek 21:05, 20 maj 2014

Do góry
Pomożecie zlokalizować chorobę żurawek? Ostanio nie było dużo deszczów, ani szczególnych upałów, jedyny nawóz jaki stosowałam to biohumus, ale to raz, max 2 jakies 4-5tyg temu.

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 21:03, 20 maj 2014

Do góry
No dobra, to pokaże gdzie byłam jak mnie nie było i ze to nie zawsze była przychodnia i apteka

Najpierw przedogrodek - szkielet rozpoczęty, czekam na dostawę bukszpanow, bo nie doszacowalam Wizja artystyczna nie zagrała z zakupami

W tej obwodce bez cisa bedą goździki, a w pasach po bokach pelargonie (wczesna wiosna tulipki)
Bukszpan nie przycięty, bo dam mu sie najpierw dobrze zadomowić - jeszcze zdążymy z tym wyrównywaniem.

Podlewamy i podlewamy i końca nie ma, ale trawa chyba to docenia, bo łaskawie wychodzi. teraz czas na wątek o nawożeniu i koszeniu co by jej kuku nie zrobić w oddali widać warzywniak

Nadal twierdze, ze jak coś z niego uda sie zjeść to padnę z zaskoczenia, ale coś nawet wyłazi

I jeszcze rzut na trawkę i moje dwie jabłonie - sama je wkopalam ze zrobieniem zabezpieczeń włącznie. Sąsiedzi maja ubaw, wieczorami mąż zostaje w domu, a ja z łopata, młotkiem i pila ruszam w teren. To dobre na to, by głowę przewietrzyc po dniu z maluchami.

Dlatego większość zdjeć nam tu niedoswietlonych, bo robię je wieczorami
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:58, 20 maj 2014

Do góry
...też spóźnione...poznajesz?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:57, 20 maj 2014

Do góry
Mówiłam już że sąsiąd mnie stresuje? Siedzi ciągle na swoim balkonie i ma dobry punkt obserwacyjny na to co robię... Dziś znów przestawiałam rośliny [mały stres] i robiłam zdjęcia [duży stres] a dziadek dzielnie siedzi. Wyniosłam kiedyś kupione kule.... jak dziadek zobaczył to mało nie padł, i z dużym uśmiechem zapytał czy będę grać.... Chyba nie pozostaje mi nic innego jak dziadka zaakceptować.
Dziś podjechałam do ogrodniczego i przytuliłam, mogłam przytulić kiedyś, zaoszczędziłabym sobie czasu!
Powiem Wam że są świetne z tą cytrynową zielenią

Ale do rzeczy, co powiecie na takie ustawienie? obok świeżo zielonych trawek zrobiłabym kwadrat z bukszpanu, nie aż tak duży jak rozrzut traw, ale trochę większy niż te dwa koszyczki tam ustawione.
Pod ogrodzeniem wsadziłabym kilka jasnych trawek, a w nich byłyby 2 limelight, kilka kulek rozrzuconych mniej więcej jak teraz [dodałąbym ze 1 średnią i jedną mniejszą], jasne trawki w rogu jak stoją, a w przeciwnym rogu może nigra, tak ze 3-4 sztuki? na zdjęciu są zadołowane orliki, żurawki oraz lawenda, oczywiśćie one nie będą częścią kwadratu.

a teraz pytanie jeszcze na temat rabat po obu stronach kwadratu.
na zdjęciu ustawiłam trawy niskie- bialo zielone i wyższe brązowe. w wyższym piętrze będą powojniki, żeby zasłonić słupki, oraz hortensje białe i zielone no i może stożki z bukszpanu? Pewnie do nich trzeba by przystawić jakąś kulkę, żeby to ładnie wyglądało i wiązało się z kwadratem i prostokątem z buksikami.

mam tez trochę lawendy - czy może ją dać na pierwszy plan? tylko co wtedy na średnie albo wyższe piętro? Na chwilę obecną rabata ma szerokości 1m tylko i na razie jej nie będę poszerzać bo ja z tych co trawniki lubię

Jeśli by lawenda poszła na prawo od kwadratu to wtedy trawki można by dać na lewo od kwadratu.

Odwiedzających i doradzających mogę poczęstować truskawką w weekend już zdjadłam całe 3
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:56, 20 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Aniu, trochę spóźnione gratki...żeby Cię kochały roślinki i nic ich nie żarło.

Kasiu dzięki
Barwinek lub bluszcz pod tuje 20:55, 20 maj 2014

Do góry
Myślałam że mam jakieś przyzwoite fotki a tu jedno zdjęcie z telefonu z kwietnia ale wstawiam co mam:

Zrobiłam zdjęcia z konwalią i bluszczykiem ale z lampą błyskową i nic nie widać jutro spróbuję jeszcze raz.
U mnie te rośliny rosną pomiędzy tujami a nie przed nimi ale tuje małe więc gdzieniegdzie troszkę wystaje.
Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 20:55, 20 maj 2014

Do góry
Jeszcze w wieczornej odsłonie
Moja bajka 20:53, 20 maj 2014

Do góry

jeszcze w wieczornej odsłonie.
Miejsko & sielsko 20:50, 20 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
studzienkowiec

Nowa nazwa wiąza
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:49, 20 maj 2014

Do góry
Posadziłam glediczję w rogu działki, Gabriela zauważyła że drzewko by się tam przydało. Będzie fajnie kontrastować z pęcherznicą Diabolo

Bukiet babcinej piwonii pod śliwą:

I rzeczona

Jagoda kamczacka powoli nadaje się do objedzenia

Hortka ogrodowa - jedyna jaką mam - nawet 3 kwiatki będzie miała

Hosty ładne, z allegro

Orliki z nasion od Kasi - miały być pełne, czarne -ale one rzeczywiście nie powtarzają za bardzo cech.. i tak ładne

Rododendronowy ogród II. 20:48, 20 maj 2014

Do góry
Dla Anety i Ani-- piegowaty Kazimierz. Podoba się ????

A dla wszystkich innych słonecznica czyli delosperma.

Miejsko & sielsko 20:48, 20 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
dokupione tawułki, nie posadzone. Eksmisje miały cisy, tuje 2 m zamówione, będą w czwartek. Klonik dostanie plecki

bardzo fajny zakątek

A mini skalniak piekny i stoi w idealnym miejscu......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies