Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

barbara_kraj... 23:25, 11 cze 2014

Chopen - częściowo skonsumowana

rabatowa NN - pięknie pachnie

barbara_kraj... 23:34, 11 cze 2014

Ostróżki

Anabelka

powojnik bylinowy od Bogdzi i naparstnica
barbara_kraj... 23:48, 11 cze 2014

Róża Elmshorn od Ani Mała_Mi sadzona w kwietniu, pierwsze kwitnienie

i White Cover od Vivy ukorzeniona z patyczka już kwitnie
barbara_kraj... 23:59, 11 cze 2014

viva napisał(a)
Basiu, to fajnie, że różyczki wracają do CiebieKostka cudnej urody
A tak przy okazji, nie dochowałaś tej gailardii z moich nasionek
Zbierać

I ja cieszę się bardzo, tylko dwie całkowicie straciłam. Najlepiej pozbierały się okrywowe - mają bardzo dużo pączków, pnąca Parade też jest obiecująca, pozostałe też dojdą do siebie

Vivo, tyle się działo, że o Twoich nasionach gailardii całkiem zapomniałam. Ale nic straconego, posieję. Mam nadzieję, że nie straciły zdolności kiełkowania. Natomiast z rutewki mniejszej, niestety nici
barbara_kraj... 00:02, 12 cze 2014

EPODLAS napisał(a)
Basiu, twoje róże piękne, rekompensują ci zeszłoroczną przykrą przygodę z tymi pięknymi kwiatami. Ilość kwiatów zachwycająca. Czym ty je nakarmiłaś?

Bożenko, ta przykra przygoda nauczyła mnie ostrożności w stosowaniu wszelkich oprysków chemią. A róże raz na tydzień, dwa podlewam gnojówką z pokrzyw. Póki ją oczywiście mam
barbara_kraj... 00:06, 12 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Cięcie buksika w kostkę idealne i jej otoczenie zachwyca chyba niebieskie bodziszki tam, czy co innego?
i zaskoczona jestem, ze jeżówki już kwitnie, u mnie nadal pąki, a rosną do nieba, oprócz tych co hosty potwory zasłaniają, dziś musi być akcja wyciągania i przesadzania w inne miejsce, bo żal, takie śliczne....
goździk wyślę, jak się ciut ochłodzi, adres mam...i oczywiście róże, królują, no bo jak inaczej

Irenko, tak, to bodziszki wielkokwiatowe
Tę jeżówkę kupiłam w maju z niewielkim pączkiem i dlatego już kwitnie. Większość jeszcze drzemie
barbara_kraj... 00:12, 12 cze 2014

Ivvvona napisał(a)
Basiu, piękne te różyczki, świetnie że się pozbierały po tej przygodzieU Ciebie wszystko jakby wcześniej- lilie, jeżówki no i hortensje mają już duże pąki. U mnie jeszcze wszystko w pąkach. Kosteczka bukszpanowa wpada w oko, a jeszcze ten bodziszek obok mnie zachwycił. Przyjrzałam sie mojemu Chopinowi, ale te liście nie są pogryzione, tylko jakby pęknięte. Poobserwuję go jeszcze. Ty masz oko, ja tego nie zauważyłam, dopiero po Twoim poście

Sama jestem zaskoczona tym kwitnieniem lilii i hortensji. Jeżówka, to przypadek, bo z pączkiem była kupiona.

Mój Chopin zakwitł jednym kwiatem i od razu jakaś paskuda płatek mu obżarła Na dniach powinny rozwinąć się kolejne pąki
agatanowa 00:50, 12 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

I razem: Flammentanz i Rosarium Uetersen

Ale fajnie Rosarium Uetersen wyciagnłeła łapke do Flammentanz! chyba do tańca ją prosi, a taniec szalony!połączenie wyszło świetnie, podoba mi sie bardzo i koresponduje z ramą okna

biała sciana, pnące róze - Ania DS powinna zobaczyć, bo przecież zastanawia się co zrobic ze scianą garazu sasiadów
agatanowa 00:53, 12 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Okrywowa Lovely Fairy

u mnie ledwie w pączkach...
barbara_kraj... 01:02, 12 cze 2014

Po ostatnim cięciu bardzo długie pędy powyrastały. Akurat ten był najdłuższy i wsparcia mu brakło, gdy winobluszcz częściowo został wycięty. No i znalazł sobie kolejną podporę

Agatko, Ania DS coś już planuje. Czasami od planów do realizacji daleko