Ja u Ciebie, a Ty u mnie
Przypomniałam sobie o hałdzie darni.. wiec sie za nią wzięłam.... urabiam i roznoszę po pół wiaderka po obrzeżach ogrodu.... w jedne worek zielone, na kupkę to co sie nie rozłożyło przez rok, a reszta ..wiaderko i czołganie sie ... 1/4 kupy zniknęła.. i jest nadzieja, że znalazłam super pomysł jak sie tego pozbyć ..
Omijam aparatem to miejsce.. ale z dachu go widać... metrowa na wysokość hałda.... masakra...
Specjalnie dla ciebie odszukałam mój bałagan.. z góry nie widać ile tego jest... ale od lewej do wysokosci choinki już nie ma.. pies sie ucieszył, bo lubi tędy chodzić za choinki... a do tej pory nie miał jak przejść.. dlatego jest zostawiona ścieżka.. za 2 dni zniknie kolejny wstydliwy punk ogrodu Bo w dzińe nie mam szans tego roznieść i przerobić..
Tu żeruje mszyca jabłoniowo-szczawiowa. Podobne objawy można spotkać na liściach porzeczek. Nie jest ona zbytnio szkodliwa, bo szybko przenosi się na szczaw i pokrewne rośliny. Jeśli Cię to razi, możesz te listki oberwać albo spryskać wywarem z pokrzyw.
Dla tych co jeszcze maja opory....poczatki kwitnienia Rubensa, ktory w 2013 roku, stal w wodzie 2 tygodnie, pozniej przezyl susze, tornado a co za tym idzie- i polamania, przeniesienie na inna pergole, ciecia....
obciety przez mojego Zona...w styczniu ....i dalej rosnie
No i złotozielona trzmielinka pnie sie po ogrodzeniu, juz ją pokazywałam ale ładna jest to drugi raz nie zaszkodzi
A zieleń trawnika o tej porze roku jest bossska..... no i ta pozująca modelka...........
Berberys green carpet jest piekny o każdej porze roku, bardzo lubie tę jego świeżą zieleń i delikatne zółtawe kwiatki, uwija sie koło niego mnóstwo pszczól w słoneczny dzien.........ale potem jesienią jak czerwienieje tez jest sliczny, no i zima jak ma piekne czerwone owocki.........
Szałwia omszała - drugi sezon u mnie, ładnie zwiekszyła swoje gabaryty mam nadzieje że i kwitnąc bedzie rownie obficie
Przywrotnik - po deszczu wygląda najładniej
Serduszka kwitnie ale na razie tylko ta czerwona, biąła dopiero zbiera sie do kwitnienia