Danusiu dziękuję za zdjęcia. Co do róży to jeśli chodzi ci o tą to jest pewien problem, kupiona nie pamiętam gdzie , chyba w jakimś markecie. To jest jej pierwszy rok kwitnienia. Sprzedana była jako parade, ale widać że to coś innego
o tak fioletowe ostrózki to jest to ! muszę zapolować na nie, mus jechać na targ!co do buntu roślin, to musiałam w niedzielę nieznaczenie przesunąć chopina całego w pąkach i bardzo się zbuntował - choc przesadzany był wieczorem i obficie podlewany. Przeprowadziłam reanimacje i chyba się udało.
Niestety nazwy nie znam. Łodyżki są mocno bordowo czerwone , ale kwiaty jasne - takie biało kremowe.Jeśli chcesz daj znać to na ewentualne następne spotkanie przywiozę ci sadzonkę. Kupiłam w sierpniu 5 sztuk , a teraz z nich zrobiłam 12 i ładnie już wyrosły.
Agnieszko bo szukam taki kolor roż, posadziłam dwie w tym roku ale cos mi sie wydaje, ze będą białe. Jak chcesz inne kolory żurawek to zrobie Ci sadzonki ale pózniej bo za gorąco jest. Ostrozki masz cudne A grad Ci nie zniszczył wczoraj? Pozdrawiam serdecznie