Niby widziałam początki Twojego ogrodu, bo jestem z Tobą od powstania wątku...ale takie przypomnienie po paru latach jest meeega...szokujące
Nic już nie przesadzam....czekam na busz
To bardzo ważna informacja, że ślimaczory nie czepiają się jarzmianek. Ja dopiero wiosną kupiłam je do swojego ogrodu, i nie wiem czy są przysmakiem tychże potforów czy też nie.
Agnieszko, ja chcę do Ciebie na wczasy .... . Takie śródziemnomorskie.
Lawendy i Bonici nic nie pobije. Macierzanki, floksów i innych srebrzystych roślin urok i dostatek. Czy masz metaliczne prosa? One przy penstemonach u Ciebie stanowiłyby piękny duet.
Deszcz pokropił szybko zbierałam pościel i zaraz wyszło słońce bez dachu to makabra ale jeszcze tydzień wytrzymam ( trawki na tarasie nikt nie widzi prawda ? ja zobaczyłam teraz zaraz jej nie będzie haha)taras musi poczekać jeszcze do remontu ho ho ...
Witam,proszę o podpowiedź co dalej..? może bukszpany,żółte i purpurowe berberysy,żurawki żółte,więcej host,lawenda,tawułka? działka przy lesie,zależy mi na spójności..czy idę dobrym tropem?
zdjęcia mało fachowe ale robiłam je zanim odkryłam Ogrodowisko
Uhhhhh powiem Wam, że bylismy na weekend w Kubusiowie i to był jeden z lepszych weekendów.... Bez stresu, nerwów, było przyjemnie, słonecznie i pracowicie
ruszyliśmy ze skarpą... Tak wyglądała jeszcze tydzień temu (niestety widok z daleka):