W Twoim też się dzieje. Azalie w różnych kolorach, i oczekujesz jak ja, na róże. Zapowiadają się w tym roku ładnie.
Tymczasem pękają pąki clematisów.
Zagadka dla Ani (Mała Mi)...
Z pewnością jest to chwast wyhodowany na naszej ziemi, ale tak długo się wdzięczy niebieskimi kwiatuszkami, że może to jest coś, czego szkoda wyrzucić? Może jakieś zioło albo sałata posadzona przez eksperymentującego Ma?
Len, ścięłam kilka krzaczków w stadium zamkniętych kwiatków, które wzięłam za przekwitnięte, a tu widzę, że inne krzaczki sypią płatkami na niebiesko po trawce, a od rana całe w błękicie kwitnące.
Należą mu się przeprosiny, i pochwały.
Trawy w większym lub mniejszym rozkwicie, jedne mają kłosy, inne gwiazdki.
Trawek różnych jest tu wiele.
Rododendrony zaraz przekwitną, ale to nic, zakwitną peonie.
I jest pierwsza róża, śnieżny walc.
Weroniko to przetacznik.. polny, ożankowy.... albo jakiś z tych... powinnaś go kochać, chociaż ten jest chwastem, bo to Twój imiennik... Veronica ... mówią, że w kwiatach można wypatrzeć twarz świętej Weroniki
A rh i księżniczka ... masz rację... z wiekiem to wino też jest lepsze..... chociaż my nadal piękne i młode
Znam odpowiedź napytanie dla Małej Mi, ale odpowiem po jej ujawnieniu się u Ciebie..
Rh pięknie, irysy ślicznie, a clematis szałowo. Dla innych kwiatków przymiotników nie zabrakło, ale już żadnego wyróżniać nie będę.
Jest wspaniale.