Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:45, 22 maj 2021

Do góry
Halinko wszystko ładnie kwitnie.
Odnośnie ciemiernikow czytałam że lubią wapienna ziemię. Zobacz czy nie za kwaśna ziemię nie mają.
Ja w tym roku kupiłam w melinie 4 sztuki białe. Posadziłam w złym miejscu bo na słońcu a one wola półcień i pod drzewami. Jeszcze kupiłam jakieś inne korzenie na 6 szt wyszły 4 sz. U Hani też wyzebralam małe sadzonki.
Zajrzyj na priv

Miłej niedzieli
Ptasi gaj 21:44, 22 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Tak prawie co roku. W tym jeszcze nie przycinalam nie zdążyłam może jutro je przytnę.
Pada i nic nie można było zrobić już się przejaśnia więc jutro powinna być ładna pogoda. Mam jeszcze opryski których nie zrobiłam albo deszcz padał albo wiało miedzian i odżywka do iglaków do listna.

Swoje pierwszy raz cięłam i widzę, że im to dobrze zrobiło, muszę próbować co roku się wyrobić.

Elu, patrzę na twojego palibina, jaki on duży u Ciebie urósł i ile ma lat?

Moje poszły z gruntu do donic, muszę im znaleźć nowe, lepsze miejsce.
Sezon 2017 u Hanusi 21:33, 22 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Nojest, jest. Ale życie ma swoje zamiary wobec mojej osoby,m i temu sie nie spreciwiam. Czas nas uczy pokory, wyrozumiałości i spolegliwości.

Ważne by zdrowie było, wszystko sie unormuje jak nie dziś to jutro.

Miłego weekendu.

Haniu jednak u ciebie dużo ciepłej,że iryski syberyjskie kwitna. U nas dziś cały dzień deszcz padał mokro znowu.
Haniu kiedyś miałam te żółte kwiatki na drugiej focie i mi się wytrąciły to chyba omieg. Bardzo mi się podobają muszę zdobyć.
U mnie też Hortus pomarzly i patyki czekajamoze się odrodza.

Tobie tez milej niedzieli
Ptasi gaj 21:19, 22 maj 2021

Do góry
CD

Trzcinnik "cheju do"

Ptasi gaj 20:51, 22 maj 2021

Do góry
Trzcinnik lubię go nie zawodny wcześnie zaczyna życie

Może przytnę radykalnie polibina. Błękitny anioł dobrze rosnie, róża pnąca przycięta więc nikt powojników nie będzie przeszkadzał

Ptasi gaj 20:13, 22 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Elu, choiny robią wrażenie. Czy Ty je przycinasz po bokach?

Tak prawie co roku. W tym jeszcze nie przycinalam nie zdążyłam może jutro je przytnę.
Pada i nic nie można było zrobić już się przejaśnia więc jutro powinna być ładna pogoda. Mam jeszcze opryski których nie zrobiłam albo deszcz padał albo wiało miedzian i odżywka do iglaków do listna.
Ptasi gaj 20:08, 22 maj 2021

Do góry
CD

Przepiękny Buczek szybko rośnie trzeba go przyciąć

Baptysje

Ptasi gaj 19:56, 22 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Elu jaki porządeczek Tuje masz piękne ta rabata jest super.Miałaś tam dosadzić hortensje o ile dobrze pamiętam albo trawy.
Co dosadziłaś?

Tak się na mordowałem z ta rabata, najpierw wypieliłam, karton gruby i kora. Tam są różności, ale jeszcze dosadze coś. Przyjedziesz to zobaczysz

Po prawej piękna żurawka pod każdym względem, druga zimę bez uszczerbku liście trochę obmarzly u dołu.

Kalina Watanabe zaczyna kwitnąć

Ptasi gaj 19:23, 22 maj 2021

Do góry
Główka czosnku jak duża cebuli

Ptasi gaj 18:57, 22 maj 2021

Do góry
CD

Konwalii masa

Kalina zimozielona

Ptasi gaj 18:48, 22 maj 2021

Do góry
Ogród w deszczu

Choina kanadyjska ok 4 metrow i dęby

Nowa z hostami jeszcze żółte do przesadzenia

Ptasi gaj 18:41, 22 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)
U mnie prosa, w jeszcze gorszej sytuacji. Ledwie, ledwie. Z każdej z 9 kęp połowa co najmniej martwa, a reszta pokazuje pojedyncze pędy Taki podły rok dla traw.

Trawy i róże pnące tragedia w tym roku

Taka mam kępę tej trawy po prawej ta rozowa z Memory wszystko w porządku

Róże - Laguna i News dawn. Zastanawiam się czy radykalnie nie przyciąć. Wycinanie po jednym badyli i szarpanie się to bez sensu.

Takiej Laguny w tym roku nie będzie

Trawa preriowa po lewej po prawej palczatka miotlasty "blues paradaise" czekam, ale życia tam nie widzę

Mirkowy ogród (początki) 12:20, 22 maj 2021

Do góry
Mirka, ale to że się zetknęły ładnie wygląda. Moje chyba też zakwitną. Korzeń palowy o niczym nie świadczy jak się go przytnie. Korzeń palowy służy do pobierania wody z niższych pokładów ziemi. Jak będziesz po przesadzeniu podlewala to się zregeneruje tak jak moje.

Moje posadzone osobno, ale jeżeli będą nasionka to wysieje.
Co to za gęsiówka płożąca.
Ptasi gaj 12:07, 22 maj 2021

Do góry
pestka56 napisał(a)

Ela, daj palczatkom szansę, bo one zawsze później ruszają. Moje dopiero od wczoraj puszczają pojedyncze pędy, a są w pelnym słońcu. Siedziały cała zimę w doniczkach.

Właśnie moje były w gruncie w foliaku na lekkim podwyzszeniu i były bardzo ładne jeszcze w styczniu. Jadę przyjrzę się im jeszcze może wsadzę do doniczek i dam na słońce. Już nie wiem wszystkie inne ruszyły a te dwie po 2 szt nic.

Kupiłam gillenię i ledwo ja widać w ziemi nie mogę nic zrobić boje się wykopać. Jak wyjdą muszę je przesadzić niech sobie rosną gdzie indziej tam będą mogły wypuszczać nawet w czerwcu.
Ogród Basi 11:55, 22 maj 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)

Tu rosną sałaty czerwone.

Basiu pięknie czysciutko a u mnie jeszcze rozgardiasz, ale już coraz bliżej. Miałam dzisiaj pracować aby byli jeszcze bliżej a pada deszczyk.

Piękne ciemierniki duże kopy i kwitną. Kupiłam w tym roku parę sztuk nigdy ich nie miałam bardzo mi się podobają. Jak długo takie kopce muszą rosnąć?

Pierwiosnki też bardzo ładne będę je siała w przyszłym tygodniu aby mieć swoje. Nasiona już mam włożyłam do lodówki na tydzień czasu.

A ja mam zamiar dynie inne warzywa posadzić gdzie kolwiek. To jest dobre rozwiązanie bo i szkodniki i choroby grzybowe tak nie atakują.
Pomidorki będą w donicach czy wysadzasz do gruntu.

Pozdrawiam
Ogrod stewardessy 11:41, 22 maj 2021

Do góry
Skos jak taki wysoki. Jak was nie będzie może się położyć i wyleży.
Ptasi gaj 23:30, 21 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mirka co się martwisz może jak przyjedziesz to już wykopie sama.

Marcinka przywieź nad resztą się zastanowię.

Ok to myśl
Ptasi gaj 23:04, 21 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Ela chciałaś białego Marcinka i co jeszcze?
Kopać to em mój będzie bo mnie łokieć boli tak się przerobiłam w weekend.

Mirka co się martwisz może jak przyjedziesz to już wykopie sama.

Marcinka przywieź nad resztą się zastanowię.
Ptasi gaj 22:27, 21 maj 2021

Do góry
Wstępnie umawiamy się na przyszłą sobotę (chyba że będzie lało to nie), zabierzesz wtedy wszystko.
Weźmę łopatę i będziemy kopać i wrzucać do worka/kow żeby ci się tylko nie odechciało.
Bylinowa łąka 22:19, 21 maj 2021

Do góry
Gosiu tyle tego masz. Pięknie to wszystko wygląda. Powojnik się uchował i o dziwo będzie kwitł. Mój ma3 lata i kwiatu jeszcze nie widziałam.
Ostrowiec nie wiem jak u ciebie ale u mnie nie za bardzo się sprawuje. Mówią, że kwitnie całe lato. U mnie zakwitnie raz i dowodzenia.
Może go przesadze.
Też nie masz lekko z twoimi rabatami aby je utrzymać w ryzach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies