Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 16:59, 25 kwi 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Renatko i Basiu dziękuje.
Po spacerku z pieskiem obfocilam kochany modrzew z roku na rok ładniejszy

I jeszcze jedno

Ile lat ma ten modrzew, spotkałam ostatnio taki i wpadł mi w oko, i chyba sie na niego skusze, ale widziałam ze one do tanich nie należą Czy twój ma podpórke?
Grembosiowo 16:55, 25 kwi 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
No, u mnie rzeczywiście jest na czym posiedzieć
A to nowe zakątki

To zdjecie, to jak piękny obraz, który na aukcjach osiąga najwyzsze ceny ,,,
Jurajski Ogród 16:50, 25 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Lawendowe klimaty

Odkąd zobaczyłam te widoki - prześladują mnie. CUDO i jeszcze raz CUDO!!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:42, 25 kwi 2014

Do góry
Marzenko, z tulipanami, jak z kobietami
Tobie życzę cudownej imprezy, dużo radości z ogrodu i życia w ogóle i więcej czasu, abyś mogła swoim królestwem się nacieszyć, tym ziemskim, bo życie to chwila, tu i teraz
a w prezencie mam dla ciebie listki na moim ambrowcu, twoje chyba podobnie

pogoda wariuje, ślimaki szaleją, dałam papu i zbieram zżarły mi 2 wielkie żurawki za noc!!!! co do czosnków, rok temu obcięłam liście, bo właziły na bukszpany, a mimo to pięknie kwitły i w tym roku wyszły wszystkie, są pąki, czyli ok, bo ja tych liści nie mogę zdzierżyć
Ranczo Edy 16:40, 25 kwi 2014

Do góry
Witajcie dziewczynki jak miło że jesteście Hanuś,Grembosiu,Kasiu,Atenko,Nati,Marcia,Kasiu,Elu ,Jolu ,Gosiu mam nadzieje że nie pominęłam nikogo Kasiu eMmuśia chwalę cały czas bo inaczej nic by nie zrobił bo zarobiony
Zadaszenie stopniowo było robione i finał na razie to pleksa zadymiona ( i jeszcze jakoś to się nazywa a ondulina przeźroczysta) bo za ciemno bym w domu miała a teraz super polecam na tarasie widno i słońce nie przypala
Ale jestem zaaadowolona później dojdą kwiatki z donicami wiszącymi i będzie pachnąco na kratkę dałam na razie od Nati pnącze i czekam na nie
Buźiaki dziewczyny

Ogród w skali mikro cz.II 16:28, 25 kwi 2014

Do góry
Gierczusiu! Wielkie gratki, ale zleciał ten tysiąc!!!!
z tej okazji mus kwiatucha dać
Blaski i cienie nowego życia 16:25, 25 kwi 2014

Do góry

Tulipanowiec jest piękny, ale to drzewo z bardzo dużą koroną wiem bo na sąsiedniej ulicy rośnie taki ponad 10-letni. Trzeba to brać pod uwagę. Pięknie kwitnie. Odnalazłam dla Ciebie tę fotkę

to był już koniec jego kwitnienia

O rany, już się boję co u mnie, też mam wielki, ale dołem podcinamy go, aby wysoko w górze była korona, no ale kiedys juz nie sięgniemy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:13, 25 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dubelek.

Mam ją od Ciebie.

Masz, a paseczki są
tu masz zbliżenie, osobiście uwielbiam tę trawę za; wygląd, pokrój, kolor, bezproblemowość, szybki start

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:10, 25 kwi 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Mam białe, granatowe i białe w ciapki (ostatnie tutaj) ciapki widac jak kwiatki sie otworza

Jak bede u ciebie kiedys to je pooglądam i porównam z moimi, moze sobie troche ukopie gdyby były inne niz moje...

Miałas pokazac mi swoje brzydkie turzyce .....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:08, 25 kwi 2014

Do góry
Trochę chyba za mały do tej donicy?????
Funkie - Hosta 16:08, 25 kwi 2014

Do góry
Toja napisał(a)
Szukam największej odmiany? Czy zna ktoś miejsce gdzie można kupić takiego olbrzyma??? Widziałam w Berlinie taką , która miała z 2 metry wysokości nie wiem co to była za odmiana.

Za największą hostę uważa się "Empress Wu". Ostatnie dane mówią, że dorasta już do 140 cm przy liściach o wymiarach 71 cm x 63 cm i wciąż rośnie. To stosunkowo młoda odmiana z 2006 roku więc nie ma jeszcze 10-12 letnich roślin, a w takim wieku hosty olbrzymie osiagają swoje maksymalne parametry. U nas jak najbardziej do kupienia. W moim ogrodzie 3 letnia w ub.r to już wzrost prawie 100 cm. Inne odmiany tez potrafią być duże. Moja dziesięcioletnia "Sum & Substance" to ponad 125 cm wysokości w liściach i 180 cm szerokości...
...

A w rozmiarze 2 m to może była Gunnera manicata lub tinctoria, hosty nie są tak duże.

Pozdrawiam,
Piotr
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 25 kwi 2014

Do góry
Karola, no wredne te ślimaki, strasznie żarłoczne i jakie wybredne, na liście cisy, lilie, miłorzęby!!
Tak, można powiedzieć, że ogród tętni kolorami, wiosną najbardziej pstro, ale to w różnych zakątkach, więc nie razi mnie
ten rejon rózowy, fioletowy i biały
cmokam
Ogródek Anity 15:44, 25 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I z ogrodu

Twoje pejzaże rowerowe zachwycają, piękne miejsce, tak jakoś z klimatem nadmorskim mi sie kojarząA na rabacie ślicznie, w tych kępach super wygladaja, zrobię na jesień podobnie, gdzie mam miejsce no i musze miec te różowe, cudne
a te winne z białym tez pięknie pasują
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:41, 25 kwi 2014

Do góry
Gosiu, akurat byliście, jak było łysawo, choć i tak pogoda nas rozpieszczała
Widziałaś co ślimaki wyprawiają!! zjadły 2 duże żurawki!! jedyna chemia w moim ogrodzie, to na slimaki, bo ręcznie nie wyzbieram, nocą rządzą
zaraz lecę do was, ciebie rano czytałam, na wpis nie zdążyłam
cmokam i ja
Ogródek Anity 15:40, 25 kwi 2014

Do góry
Anitko, jak kolejne urodzin, to 100 lat w zdrowiu i szczęściu i kwiatuchy
W kamiennym kręgu od początku 15:38, 25 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Anuś nożyczki odłóż i nie strzęp już tych kwiatków, nudzisz się czy jak???
Cudne są Zawsze mnie zadziwiają Buziaczki weekendowe.
Mirkowy ogród (początki) 15:37, 25 kwi 2014

Do góry
Powiem za Mirkę, zawsze można próbować, ja stale coś wtykam w ziemię i potem fajne niespodzianki są, bo coś akurat się przyjęło
Mirka, śliczna sadzonka trzmieliny, a ja mam sadzonkę metasekwoi, rok temu mąż uciął gałązkę, wcisnęłam w ziemię i tyle, patrzę w tym roku, a ona żyje, puszcza igły, będzie drzewko, ale chyba już nie u mnie do posadzenia, ale skoro tak dobrze poszło, to jak znowu utnie, dam w ziemię, naprodukuję tego i będę rozdawać
oto dowód
W Gąszczu u Tess 15:34, 25 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Moje dekoracje świąteczne pokażę za chwilę, teraz moja największa porażka tej wiosny.

Zdjęcie sprzed tygodnia. Dzisiaj nie wygląda lepiej.
Wprawdzie i tak jestem szczęsliwa, że cebulki nie zgniły od nadmiaru wody.
Tak to jest, jak się nie słucha dobrych rad - balia nie ma dziurki/odpływu.

No cóż, spróbowałam - i więcej nie będę.

Tak samo sobie załatwiłam cebulki w jednej doniczce...też była bez dziur
I szlag trafił moje czarne tulipany...wrr
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:30, 25 kwi 2014

Do góry
Uśmiechy zostawiam z wiosennym ogrodem

Zachodnia strona ogrodu za tarasem fotka z 2013 r. lecąc w kierunku alejki kaskadowej

Mój nowy stary ogród 15:30, 25 kwi 2014

Do góry
Dzisiaj obsadziłam pierwszą donicę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies