Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

polinka 21:42, 11 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Bardzo lubię twoje porównania, widać zmiany, rozwój ogrodniczy, zmiany w upodobaniach kolorystycznych, ale jest i stały element, który lubię, idealne kulkowanie róże w ciemnym kolorze, śliczne są...i tak przy okazji zerknęłam na swoje pierwsze strony wątku i foty, boziu, no ogród masakra!!!ja ja się odważyłam ten bajzel pokazać

Mam nadzieję, że za dwa, trzy lata powiem to samoJak ja się odważyłam...
Madzenka 21:43, 11 cze 2014

nicol21 napisał(a)

zatem do sprzątania moja pani, a nie po forum latać.
posprzątać a potem pokazywać

Oj nie , dzisiaj przycięłam jeden kwadracik, przesadziłam 8 carexów montana, posadziłam 5 ostróżek i 6 heliotropów, nasypalam nawóz pod róże i kwitnące rosliny, podlałam to co w ciągu ostatniego tygodnia sadziłam i teraz czekam na deszcz... Aha nasypalam 2 turę nawozu dla magnolii. Reszta roślin dostanie MS lub Florovit.
Madzenka 21:49, 11 cze 2014

polinka napisał(a)

Mam nadzieję, że za dwa, trzy lata powiem to samoJak ja się odważyłam...

Polinka przody na początku pobytu na forum - luty 2012

Jak sie patrze na te dziury w obwódkach to nawet teraz pąsowieję... I ten śmietnik centralnie na froncie....
Tess 21:51, 11 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

No to ja sobie dzisiaj ostrózki kupiłam i poczekam na naparstnice

Przecież z tego co pamiętam, nie lubicie się z ostróżkami/

Marzena2007 napisał(a)

To fascynujące jak nasze ogrody dzięki forum pięknieją. Danusia ustawila nam wysoka poprzeczkę

Poziom Danusiowego ogrodu i Danusiowego kunsztu jest dla większości z nas tak nieosiągalny, jak dla mrówki wejście na Mount Everest.
Więc nie próbujemy wcale tej poprzeczki dosięgnąć, a co dopiero przeskoczyć.

Myślę, że poprzeczki, które są w naszym zasięgu i które nas napędzają do działania i upiększania naszych ogrodów, ustawiają Forumowicze. Jedni drugim, nawzajem, i na przeplatankę
Agnieszka_B 22:20, 11 cze 2014

Tess napisał(a)

Przecież z tego co pamiętam, nie lubicie się z ostróżkami/

A ja tego nie pamiętam , ale zaskoczona jestem czekam na zdjęcia ostróżek w twoim ogrodzie ( co to brak jego podgladania jest dniem straconym )

pozdrawiam Marzenko
p.s. grabiki OK
Rench 22:35, 11 cze 2014

Metamorfoza bardzo budująca.
Śliczny ten Twój kontrolowany busz
stychaz 22:40, 11 cze 2014

Też czekam na ostróżki. Macham
nicol21 22:42, 11 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Oj nie , dzisiaj przycięłam jeden kwadracik, przesadziłam 8 carexów montana, posadziłam 5 ostróżek i 6 heliotropów, nasypalam nawóz pod róże i kwitnące rosliny, podlałam to co w ciągu ostatniego tygodnia sadziłam i teraz czekam na deszcz... Aha nasypalam 2 turę nawozu dla magnolii. Reszta roślin dostanie MS lub Florovit.

I kiedy pańcia ma na to wszystko czas?! Pięknie, Twój dzień to chyba z 30h ma, a potem jeszcze z 10 nocy żeby jeszcze na taką radosną i wypoczętą wyglądać

za tyle prac należy Ci się chwila buszowania na ogrodowisku.
a którym Florovitem podlewasz czy podsiewasz czy wszystkie różne stosujesz? Będę chciała zrobić zapas bo lokalnie go nie widziałam hihi
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
tusiawka 23:59, 11 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Aga specjalistki od róż doradzaja kupiwać jesienią z odkrytym korzeniem....Ja jednak wolę sadzić z doniczek póżną wiosną a nawet latem. Jednakże sadzone wtedy wymagają systematycznego podlewania. Taka pogoda jak teraz niemal je przypala. Tak sadzilam moje austinki dwa lata temu i rok twmu i w drugim sezonie są juz mocno ukorzenione i silnie rosną.
Ja z różami sadOnymi jesienią miałam zwykle problem taki, ze sie nie ukorzeniły i wymarzały

Moje sadzone jesienią, przez ciepłą zimę puściły liście, a później mocno podmarzły i teraz są niespecjalnie okazałe. Są za to prawie całkowicie bez oznak chorób grzybowych, a te kupowane rok temu w doniczkach muszę ciągle pryskać, a i tak chorują.
KingaR 09:28, 12 cze 2014

Jak dobrze Marzenko, że zamieszczasz zdjęcia przed i po, bo chyba wiele z oglądających osób nabiera nadziei że będą mieć kiedyś piękne ogrody. Bo cudnie u Ciebie jest, zaglądam często chociaż nie pisze