Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 21:03, 11 cze 2014

anna_pisalska napisał(a)
Wygląda na to, że masz moniliozę na czereśniach, a na jabłonkach parch. U mojej sąsiadki też już nie ma owoców. Musisz zadziałać w przyszłym roku i na pewno się uda zebrać co nie co

Aniu dzięki, że pamiętałaś o moich czereśniach. Niestety w tym roku tylko znowu pojedyncze sztuki do skosztowania, I jabłonki niezbyt ładne- niektóre drzewa. Część drzew jest ok.U Ciebie za to widziałam, że oblepione owocami i takie zdrowe. Super
Gocha 21:10, 11 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu pozdrawiam U ciebie też tak ciepło

Gosiu cudny avatarek, prześliczna sukienka ( widziałam ją w całości )U nas ukrop i nie ma czym oddychać a w ogrodzie po południu już chmary komarów, nic nie można robić. Nawet do podlewania trzeba się szczelnie ubierać. Podobno jutro mają być burze i trochę chłodniej, a mój syn jedzie na wycieczkę właśnie jutro- jednodniową. Muszę szukać jakiegoś ubrania od deszczu dla niego. Powyrastał mi ze wszystkiego ostatnio- ma 14 lat i rośnie. Pozdrawiam i buziaki PS . Zazdroszczę Wam tych spotkań ogrodowiskowych. Jest Was sporo z tamtych rejonów- to super
Gocha 21:13, 11 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosiu a u mnie czereśnie zjadły szpaki mój M na wyścigi ze szpakami zrywał owoce pod drzewem pełno leżało nadgryzionych i pokaleczonych owoców ,no cóż one jednak umieją fruwać i rywalizację wygrywały: pozdrówka

Jagoda u mnie nie ma szpaków , nie plądrują mi one ogrodu. Ale za to nie bardzo wiem jak opryskiwać czereśnie i zazwyczaj ładnie kwitną , zawiązują dużo owoców a później opadają i chorują. I niestety zjadamy pojedyncze sztuki.
asiach 21:37, 11 cze 2014

Widzę, że pomimo upału pracujesz nadal
A co to jest za roślina Bardzo mnie się podoba !

Pozdrawiam u mnie wieczorem trochę odpuściło, byłe deszcz i jest zdecydownie chłodniej uffff
Jag_58 21:48, 11 cze 2014

asiach napisał(a)

Pozdrawiam u mnie wieczorem trochę odpuściło, byłe deszcz i jest zdecydownie chłodniej uffff

Asiu to jest wiązówka bulwkowa ,u mnie już przekwita ,odpowiedziałam za Gosię ale myślę ze potwierdzi ,u nas brak deszczu
Gocha 22:02, 11 cze 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu to jest wiązówka bulwkowa ,u mnie już przekwita ,odpowiedziałam za Gosię ale myślę ze potwierdzi ,u nas brak deszczu

Dzięki, że odpowiedziałaś za mnie, bo ja oczywiście nie wiem . Dostałam ją niedawno od sąsiadki razem z innymi roślinkami. U nas jeszcze upał i bez deszczu
Gocha 22:05, 11 cze 2014

asiach napisał(a)

Pozdrawiam u mnie wieczorem trochę odpuściło, byłe deszcz i jest zdecydowanie chłodniej uffff

Witaj Asiu. Dobrze, że Jagoda odpowiedziała, bo ja oczywiście nie wiedziałam. Dostałam od sąsiadki. Ja w ogrodzie od paru dni nic nie robię ewentualnie podlewam i musiałam posadzić rośliny, które kupiłam i te co mi wykopała sąsiadka w prezencie- żeby się nie zmarnowały- a tak już rosną. Upał i brak deszczu. Pozdrawiam
Gocha 22:16, 11 cze 2014

Musiałam posadzić kupione trawy i szałwie i trochę innych, które mi stały w doniczkach. Na razie to nie ma zbytnio wyglądu. Dopiero jak się rozrośnie to będzie ładniej i lepiej. Jeszcze muszę zagospodarować pozostałą część rabaty ale brak koncepcji i roślin. To na później.

Gocha 22:22, 11 cze 2014

Gocha 22:28, 11 cze 2014

Moja jagoda kamczacka- 2 letnia - zebrałam właśnie owoce, żeby nie opadły.