Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na ogród 16:21, 23 kwi 2014

Do góry
a ! i na koniec osobliwość która mnie naprawdę zaskoczyła - smardze
już kilka udało się zebrać

Ogrodowe zacisze 16:21, 23 kwi 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Tawuła Grefsheim w rozkwicie

Kalina angielska (z błyszczącymi liśćmi )

Chociaż tawuła później jest tak "zwykła" to jak kwitnie naprawdę robi wrażenie - cudna. A i kalina mi się bardzo podoba - czy ona pachnie?
Te zółte pełne tulipany - bardzo fajne - na pierwszy rzut oka to można by się zastanawiać co to za kwiat Pozdrawiam Marysiu
Pomysł na ogród 16:20, 23 kwi 2014

Do góry

Pomysł na ogród 16:18, 23 kwi 2014

Do góry
kilka zdjęć naszego mini strumyczka i roślin które go otaczają

tutaj jałowiec i obrośnięty mchem kamień :

Pomysł na ogród 16:16, 23 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)
a z innych osobliwości to ...wspinająca się jaszczurka
jak dla niej 2 m to kosmos

Fajny malutek Jak broszka na ścianie
Pomysł na ogród 16:16, 23 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)
a i ona się odwdzięczyła

Odwdzięczyła się - widoczek niecodzienny.
Pomysł na ogród 16:14, 23 kwi 2014

Do góry
na koreance też pojawiły się tegoroczne maleńkie szyszeczki
tutaj obok starych - zeszłorocznych :

Miejska ogrodniczka :) 16:14, 23 kwi 2014

Do góry
Miałam popołudnie w ogrodzie spędzić, ale zdążyłam tylko wyładować zakupy, podwiązać bluszcz na świerkach i wygrabić ściółkę spod azalii i rozpętała się burza. Uwielbiam!
Ale dzisiaj wolałabym, żeby nie padało, bo robota goni, a czasu mało

Spróbuję w tym czasie trochę fotek wrzucić, bo w moim ogrodzie wiosna na całego

Pigwowce kwitną - tu mój ulubiony

Pod jałowcem trawki - bardzo lubię ten kawałek ogródka

Pod magnolią wszystko zasypane płatkami

Hmmm... pień magnolii wygląda jakos dwuznacznie, czy tylko mnie się tak wydaje...?

Sasanki

Hiacynty pachną obłędnie!

Żonkile miniaturowe

Pomysł na ogród 16:13, 23 kwi 2014

Do góry
martwiłem się o swoją leszczynę , ale rusza powoli w nowy sezon w nowym miejscu
uff....

Szmaragdowy Zakątek 16:05, 23 kwi 2014

Do góry
Robertop, zbigniew_gazda, Tusiala - po prostu są ludzie i ...ludziska!

Kindzia - ja też mam taką koleżankę...kopiuje jak najlepszej marki kopiarka....meble kuchenne takie same jak u mnie, w salonie ustawienie mebli...nawet kolor ścian identyczny, w tam tym roku patrzę a u niej na balkonie
moje 2 krzesełka + stolik....

Margarete - pozazdrościć sąsiadów....a trzmielina faktycznie jakby ładniejsza od twojej strony...i trzmieliny pozazdrościć....

A teraz coś ładnego dla oka....
W ubiegłym roku, na wiosnę mój migdałek postanowił się zbuntować. Gałązki dostał jakieś niefajne, listki też nieteges. Ani opryski…ani prośby i groźby – nic nie pomagało, zawziął się i już. Powiem szczerze wzrósł mi poziom adrenaliny, a ,,styki się przegrzewały”.
Po miesiącu bezowocnych negocjacji stwierdziłam, że przecież nie pokona mnie jakiś niewyrośnięty migdałek!!! Kupiłam w ogrodniczym stymulator wzrostu, trzy opryski: na listeczki, pod listeczki, z przodu, z tyłu, z boku i migdałek oszalał. Wystrzelił w górę z prędkością światła. Dziś wygląda…kwitnąco.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:57, 23 kwi 2014

Do góry
Burza idzie!

Roślinki wygrane w żurawkowym konkursie przyszły.
Pancernie opakowane, ale całe

Cerexy paskowane nie pamiętam nazwy

Carexy the Beatles

3 odmiany zawilców japońskich
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:52, 23 kwi 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Tulipanowo..........tulipanowo.............tulipanowo.............

Margarete, cudne tulipany. Jak nazywaja sie te na zdjeciu?
Nieogrodowy Haos 15:43, 23 kwi 2014

Do góry
Witajcie.
Od niedawna zaglądam po cichaczu na te stronę ogrodowiska i podziwiam zmaganie ludzi z ogrodami - jestem pełen podziwy dla zaangażowania i efektów jakie uzyskujecie w waszych ogrodach.

Niestety ja jestem NIEOGRDOWY jak nazwa mojego wątku.

Od stycznia tego roku jesteśmy z żoną posiadaczami działki z domem po moim dziadku. Oboje mieszkamy w Warszawie a działka jest położona ok 60-70km od stolicy dlatego też nie zawsze możmy na nią jeździć. I tu za pewne jest pogrzebany problem z działką.

Chcielibyśmy móc spędzać tam wolne weekendy oraz jakieś wypady Majowe - skoro los dał nam własny skrawek ziemi.
Chcielibyśmy aby nasze dzieci mogły spędzać czas na łonie przyrody a nie tylko w blokowiskowym otoczeniu zieleni.
Co poradzić jak sie człowiek nie zna nie powinien się brać za to - ale jak los go pchnął w te stronę trzeba sie i z tym wyzwaniem zmierzyć. Myślę, że może być to całkiem sympatyczna przygoda naszego życia.

Ja tu tak piszę i piszę więc może pokażę jak wygląda nasze "coś" czego ogrodem nazwać nie można
pozdrawiam

kilka zdjęć poglądowych, z pierwszej wizyty w tym roku.

Jeżeli wiecie jak pomóc w ogarnięciu tego haosu, liczę, że pomożecie po waszych perypetiach ogrodniczych.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:43, 23 kwi 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Wiesz co, dwa razy byliśmy w Mikoszewie. Podobało mi się tam, plaża taka półdzika, bo jest tam rezerwat przyrody no i sporo bursztynów można było znaleźć i ślicznych patyczków właśnie. Dwa razy byliśmy też w Mielenku koło Mielna. Też fajnie, bo plaża wcale nie jakaś specjalnie zatłoczona w przeciwieństwie do Mielna, które jest zaledwie dwa i pół km dalej. Więc w Mielenku też było fajnie. Ostatnio natomiast byliśmy w Jantarze. Tam już tzw masówa. Na każdym kroku jakaś budka, opór ludzi i o dzikich plażach można było zapomnieć Ale za to blisko do Mikoszewa Lubimy bardzo zwiedzać, więc gdy pogoda była mało plażowa zwiedziliśmy trochę Gdańsk, Gdynię, Malbork (zamek i park dinozaurów), a wcześniej też katedrę we Fromborku, czy obóz zagłady w Sztutowie. Więc sporo miejsc nad Bałtykiem mamy jeszcze do odkrycia Co do kamyczków to najwięcej przywiozłam z Mielenka, ale jednak wolę patyki U siebie takich fajnych, zbielałych nie znajdę A to moja ulubiona ramka

Dzięki za zdjęcie. Ramka super! i to zdjęcie świetnie pasują do siebie. Jesteś bardzo pomysłowa.
Muszę się wybrać na taki zlot czarownic
Nigdy nie byłam w Mikoszewie, muszę to nadrobić, skusiłaś mnie tą informacją o bursztynach. Jeszcze nigdy nie udało mi się znaleźć, choć nie raz z nosem przy ziemi szukałam Nawet po sztormie i nic.
Ogrodowe zacisze 15:43, 23 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Marysiu, pozdrawiam poświątecznie....wiosna magnoliowo-tawułowo-tulipanowa cudna

Ach, i nie tylko....

Młoda tawułka
,

Ogrodowe zacisze 15:37, 23 kwi 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Pies chyba czeka na te pyszne kiełbaski Pozdrawiam poświątecznie

Raczej nigdy nie odmawia
Pozdrawiam wiosennie ~!
Drzewa-parasole 15:36, 23 kwi 2014

Do góry
Jak zamocować tyczki? Poziomo, przywiązać elastycznymi rureczkami, wężykami. Robisz prostokąt - stelaż i do niego przywiązujesz gałązki, docinasz.

Platany można ciąc bardzo radykalnie, do zera prawie, więc ograniczysz im rozmiary jak będziesz chciała. Ale to robisz wiosną bardzo wczesną, teraz już za późno.

Tu widać trochę sposobu mocowania patyków

Ogrodowe zacisze 15:34, 23 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Przyszłam podziwiać tulipanki i nie zawiodłam się, są śliczne. A psina i kocina super. Pozdrawiam

Tak, to moje kochane zwierzaki

Ogrodowe zacisze 15:32, 23 kwi 2014

Do góry
reni napisał(a)
Marysiu pięknie jest u ciebie, tulipany cudnie kwitną... no a kiełbaski mniam,mniam.pozdrawiam

Pozdrawiam , Reniu!
Ogrodowe zacisze 15:31, 23 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Piękne poświąteczne fotki,
oczarowała mnie ostatnio trzmielina wiosną i zapragnęłam ją mieć

Dziękuję za wysyłkę, będę pilnować końcem tygodnia i napiszę

W tym roku trzmielina przetrwała znakomicie. Żaden listek jej nie zmarzł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies