Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

renatamama3 07:46, 05 cze 2014

Żurawkowe,kwiatki takie delikatne ,a szałwie dają cudny akcent na rabatach.Cudny masz busz.
Poziomka 07:59, 05 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Poziomko, stare deski to drewutnia obsadzona winogronem, a pod nim z jednej strony hosty, a z drugiej tłoczą się floksy, lubczyk, liliowce, paprocie i wszelkie nadwyżki.

Nie wiem Jak inne nadwyżki ale floksy, lubczyk paprocie i liliowce bardzo pasują do drewutni.
Pozdrawiam Jasia
agniecha973 08:06, 05 cze 2014

Oj oj, czego w tym ogrodzie nie ma! Śliczne klimaty. Czosnek niebieski fajny. Pewnie na jesień wiele osób kupi. Tak to jest na O. jak się fama rozejdzie, to później brakuje roślin w hurtowniach. Ostróżki pod tym płotem też się świetnie prezentują.
Mówisz, że chaber bławatek do herbatki? Serio? Jak to smakuje? Mam gdzieniegdzie na polu, może spróbuję? Ile dodać na szklankę? Zasuszony czy świeży?
paniprzyroda 21:15, 05 cze 2014

renatamama3
Dziękuję, lubię ten busz, a pielenia w tych miejscach nie ma za dużo
A dla Ciebie przetaczniki

Poziomko, starych elementów u mnie w ogrodzie nie brakuje, bo i on swoje lata już ma

agniecha973 roślin przybywa raz więcej, raz mniej, niektóre wypadają, inne się przestają podobać, a nowe chciejstwa testuję najpierw w starym
Czosnek błękitny zachwyca lazurem

Chaber bławatek - kiedyś rósł na każdej miedzy, zbierało się kwiatki, do słoika, woda + cukier i na słońce. Miksturę szumnie nazywano winkiem
Na herbatkę bierzesz dobrej jakości czarną herbatę liściastą, dodajesz suszone płatki róży RdR i suszone płatki bławatka (2/1/1). Wyczuwalny jest smak i aromat zarówno róży jak i chabru.

paniprzyroda 21:35, 05 cze 2014

Do południa świci słońce, po południu pada...

i piwonia przesadzana wiosną na rabatę z różami White Cover; jako jedyna nie chorowała
Bogdzia 22:16, 05 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, chabry mogą być do ukopania, jeśli chcesz Pozdrawiam
Coś z nowego

Nikito, fajnie, że znasz nazwę, obejrzałam tę hostę dziś, pokazuje pąki nad liśćmi, deszcz jej sprzyja, jeszcze urosła w ogóle wszystkie hosty już mają za ciasno, szczególnie te pod jodłą, za gęsto je posadziłam, trzeba przeprowadzkę jesienią zrobić, a teraz znów przyciąć berberys, bo zasłonił je zupełnie.

Z drugiej strony, buczek już wyprostowany

Basiu, kwiatostany czosnków zetnę, jeszcze chwilę Nie chcę nasion, niech cebulki rosną i dzielą się. To błękitny, posadziłam dwadzieścia cebulek na próbę, jesienią chyba dokupię, ładny jest i kwitnie po olbrzymach, a przed główkowatym. Zdjęcie kiepskie, za późno było i lawenda zaczęła kwitnąć

Piękne widoki , żurawki kqitną jak szalane, a chaber moze kiedys bedzie okazja.
viva 22:41, 05 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

coś znajdę : Parky

Mariolko, jak długo masz tę różę? Jest piękna, ciszę się, bo jestem posiadaczką dwóch sztuk tej piękności. Moje jeszcze nie kwitną. Wiosenny zakup, późno sadzone. Miałam nosa żeby ją kupić

Busze różnych kolorów cudne u Ciebie
monteverde 00:28, 06 cze 2014

W tamtym roku 5 dużych kęp błękitnych czosnków u mnie kwitło a w tym roku ani jedna cebulka kwiatu nie pokazała, chociaż szczypior mają chciałam podziękować wszystko doszło w bardzo dobrym stanie już posadzone jutro będą fotki, dzisiaj nie miałam czasu robić tylko czemu na listkach takie brązowe kropeczki?
Milka 16:17, 06 cze 2014

Śliczne te błękitne czosnki stare rośliny mnie urzekają, ostatnio do nich powrót, znowu na topie są
Pozdrawiam, masz kolorowo, pewnie pachnie bardzo
Rench 17:33, 06 cze 2014

Różyczka Parky ślicznie ukształtowane ma płatki, jesso,wszystkie róże sa śliczne,a mi już miejsca brakuje
Nabyłam dzisiaj przetacznik różowy i biały,ciekawe czy będa takie ładne jak niebieski