Witam
Proszę o podpowiedź jak uratować moją śliwowiśnię przed szkodnikiem, tak jak na zdjęciu wygląda niemal całe drzewko. Rośnie u mnie od zeszłego roku i do tej pory było ok aż tu dzisiaj zauważyłam jakąś gąsienicę dł ok 1 cm i zniszczone liście.
Jesteśmy w temacie żurawek i pytanie,podczas zabiegów kosmetycznych zauważyłam ich piękne młode przyrosty wydawały się zdrowe jednak liście jakieś pofałdowane,widać że coś im dolega
Właśnie takie cóś Pszczółko widziałam u Any między buksikami...ale to stipa była. I teraz nic innego mi tam nie pasuje tylko takie zwiewne i sterczące...na dodatek nie może za duże być...zobacz jak to u Any wygląda (może mi głowy nie urwie za to wklejone zdjęcie u mnie...)
Takie pióropusze chcę...tylko u mnie hakone przed nie będzie, nie zmieści się. Tam zielone żurawki posadzę.
Posadziłam świerki ok marca tego roku,podlewamy doglądamy zauważyłam na samych dolnych gałązkach odbarwienia i żółte gałazki Nie dawałam kwaśnej ziemi bo wiem,że kwaśnej nie lubią
Anka jest na tyle cenny że warto popróbować (do czerwca), a jak nie to będzie do czego podwiązać gałązkę -zastępczy przewodnik
tulipanki to resztki z minionych lat
Ania a na tym jeszcze ładniejsze bo poprzednie zamazane
Ewo, chciałam zapytać - widząc to zdjęcie - gdzie byłaś? A to Twój ogród!
Choinę tnę - ona u mnie potrzebuje jeszcze troszkę czasu. Jest po przejściach: kupiłam ja w stanie agonalnym (plastikowe woreczki na korzeniach), wyrośniętą, od dołu ogołoconą. Ale cięta i podlewana zaczyna "wyglądać".
Fajna ta szklarenka Myślałem że jest ona wielopoziomowa ale ta lepsza bo rośliny mają równomierny dostęp do światła
Tutaj rośliną będzie o wiele lepiej niż w domu Nabiorą wigoru i będą rosły w oczach
Lawenda już tak ma że trzyma do końca w niepewności czy przeżyła po zimie a później nas zaskakuje Zazwyczaj pozytywnie
Jak oglądam Wasze roślinki z Biedro to mam wrażenie że do mnie przywożą jakieś odpady bo w porównaniu z Waszymi to moje to paralityki Bardzo ładny różanecznik i hortensje