Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:06, 17 maj 2016

Do góry
Czyli zostaniemy obszarnikami bo będziemy dzielić szałwię a ona będzie rosła i rosła
Tak na serio okaże się czy utrzyma sie w naszym ogrodzie bez odmładzania. Ja polubiłam szałwię na równi z bylinami a inne byliny stopniowo eksmituje....np liliowce....
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:02, 17 maj 2016

Do góry
Mi się najbardziej tulipanek podobał
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 17 maj 2016

Do góry
Przeczytałam zaległości a poniważ nie mam nic mądrego do napisania to pomacham
Ogród Małej Mi - sezon 2016 22:36, 17 maj 2016

Do góry
Kurczę u mnie taka susza, ze nie pamietam od czasu kupienia działki aby był taki jaki poziom wody w studzienkach....

W niedziele widziłam w Maji Mariusza z lotosami i pomyślałam sobie jak Ty targasz te wanienki.....
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:28, 17 maj 2016

Do góry
Czyli juz za chwileczkę juz za momencik rózyczki i piwonie będą królować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:26, 17 maj 2016

Do góry
Boska jesteś Małgorzato, bo orzy tym avatarku nie wypada pisac Malkul
I nie zmieniaj juz tego avatarka bo ja muszę przez Ciebie mózg cwiczyć z zapamiętywaniem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:18, 17 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Weszłam na stronę rhs ale nic nie pokazują tylko wpisywać się każą i oplacać składkę żeby Wlk. Brytanię wspomóc z zazielenianiem korzystasz z innych stron?

Ok. Już widzę

No ta ich strona jest mało komunikatywna, na fb tez mało inetnsywnie pokazuja, najlepiej zagospodarowali kanał na Youtubie
Ale damy rade. Musze dokładnie obejrzeć projek aby mojego faworyta wybrac, ale pewnie znow yoga ogród maturalny, teraz skaly na topie to apropos pytania Sebka z kwiatów kamienie taeraz najmodniejsze. I denerwuja mnie bo ciagle woda w ogrodzie...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:15, 17 maj 2016

Do góry
Ewkakonewka robale były, są i bedą czasami jes unicestwię aby niwe sie pojawiały....

Siaka musimy wreszcie zebrać ekipe na CHFSH! Moze Danusie przekonamy za rok? Znów wygrały wakacje z majowym Londynem...

Lorka ostatnio dużo prodktów na na parze spożywamy lub gotowanych. A olej rzadko raczej oliwę z oliwek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 17 maj 2016

Do góry
Uziemniona ja też czekam na róze, ale niech te trawska rosna bo nie będzie efektu...

Kasiu wiem co miałaś na mysli, sądzę jednak, ze te metody ekologiczne sa super w koljenych latach a gdy orzyciagamy stale jakies plagi egipskie z nowymi roslinami to ekologicznje mozemy nie uratować rośli. A starta wielu roslin na początkowym etapie tworzenia dla wielu osób jest bardzo bolesna. Ja mam juz dojrzaly ogród i nawet gdy wypadnie 7 traw to zostanie mi kolejne 70

Anna czytałam ciekawy artykuł mojej projektantki nt trawnika , szkoda czasu na walkę z chwastami na tarwniku kosic, kosic i jeszcze raz kosic. Niskie koszenie i podlewanie osłabia chwasty. Teraz nawet dwa razy w Tygodniu kosic, aby nie nadążały kwitnąc. Z czasem tarwa jest tak mocna, ze chwasty słabną. Mnie tylko denerwuje koniczyna...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:03, 17 maj 2016

Do góry
Sebek śledzę intensywnie
Zaczął sie filmowy dziennik Crocusa

http://youtu.be/0zyYaztlHBU
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:36, 17 maj 2016

Do góry
W weekend już będzie ciepło! Ciesze sie że Zośka nie przyprowadziła Zimnych Ogrodników
Co z tym ogródeczkiem począć 21:24, 17 maj 2016

Do góry
Poczytałam o rwolucji tarasowej i worawdzie sie ok 10 strony pogubiłam ale jestem pewna że będzie pieknei.
Pomyślałabym o drzewkach wąskich: buk Dawyck Gold, ambrowiec slender shilouette , graby Frans Fintaine. Bo brakuje mi przy tych niskich nasadzeniach jakiegos wyższego akcentu. Albo na przekłamują szystkie pomysły drzewo wielopniowe, ktore korona przesłoni widoki od bramy. To takie lekkimorzemyślnia coby jak zwykle namieszać.

Ale nie obawiam sie o losy tarasu ,bo patrze na Twoje rabaty i powi Ci ze pieknie się robi!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 17 maj 2016

Do góry
Dziewczęta, macham w przelocie. Mam program naprawczy, odetchnę od niedzieli. W pracy wariactwo, prywatnie wariactwo, kotś mi czasoprzyspieszacz właczyŁ a jeszcze to Chelasea , ktore co roku od wielu lat jest dla mnie świętem. Chyba od 10 lat juz śledzę w necie wystawę, kiedy ja wreszcie na nia pojade. Miałam jechać w tym roku....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:55, 17 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Za ambrowca kciuki trzymam też
Dobrze że chociaż symetrycznie - czyli ten w środku niedomaga......zartowałam..
Robale masz z głowy na różach boś czujna - ja na różach czysto - jak pisałam ale mój buk tricolor coś żre...i nie jest to chyba zdobniczka, bo z tą walczyłam w ub roku i wiem jak wygląda...to cos innego albo wczesna faza zdobniczki...co by nie było bee pryskac tylko czekam az wiatr ustanie....bo u nas wieje jak dawno nie wiało. Pomijam że zimno i do ogrodu jak za kare wychodze..
Tegoroczne trawy tez mnie rozczarowuja : Am jak u ciebie - kilka źdźbeł lekko zielonych, reszta siano, rozplenica hameln jedna chyba bedzie do wyrzucenia - jeszcze czekam, moudry - ledwo ledwo, trzcinnik F. juz wywaliłam i teraz wywale 2 prosa rózgowate bo nie odbiły...mam juz 2 nowe do posadzenia...niby zimy nie było a jednak...

Pozdrawiam !
p.s. ukatrupiłam chyba róże MW. Dostałam 19.03 z gołym korzeniam, było zimno wiec czekała w garazu, potem mocno ja namoczyłam przed posadzeniem, dałam jej wszelakiego dobra do dołka, posadziłam ale bez kopczyka i przyszły te silne nocne mrozy na koniec kwietnia/poczatek maja...i dooopa, czekam i czekam a iona nie rusza....inne posadzone póxniej z gołym korzeniem dały rade, ruszyły a MW nie....czekac jeszcze czy wywalic?

Ja ukatrupiłam virdiflora i alden Biesen jeszcze czeka, moze sie pączki obudza. Jesli maja coś zielonego na łodygach to jest szansa, ale na kwirtnienie bym nie liczyła....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:50, 17 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Hihi zainteresowana ale na takim obrazku to nie wiele widać. trzeba sie uzbroic w cierpliwosc...tylko czemu nikt nie robi ogordow z trawnikiem byly by gotowce

To jeszcze raz obrazek. Skopiowałam sobie tym razem wszystkie, bo potem gdy będzie juz wystawa znikną ... Tak było rok temu a ja chciałam porównać z projektem

Nawigatorka zamiast wieżyczek mozna zrobić prosta pergole, miałam na mysli same nasadzenia wieżyczki mi monitor obcinał, nawet ich nie widziałam Siaka pomyślała że tak oceniam jej gust... Na wieżyczki. Wybacz Siaka patrzyłam na kostki, drzewa i trawy oraz busz nasadzeń
Moje małe królestwo 14:09, 17 maj 2016

Do góry
Terenia moje 4 sztuki nowych Annabell też nie wyglądają ciekawie. Zobacz fotka.

Madżenka się nimi zainteresowała i zobacz co mi napisała cytuję: "Tak wyglądały liście moich anabell po przymrozkach w poprzednich latach. Wiec myśle, ze nic im nie będzie, te liście niesty już ładne nie będa, obetnij je i obserwuj czy kolejne będa rosły juz normalne. Jesli nowe liscie będa takie uszkodzone to podlej je previcurem. Nawoziłaś juz hortensje?"

Teraz je pilnie obserwuję, ale te nowe liście jakieś takie dziwne są. Zastanawiam się czy nie zrobić oprysku na robactwo ssące, bo te poskręcane liście mi się nie widzą. Pewnie faktycznie dostały mrozu, ale wydaje mi się, że jeszcze je coś toczy, albo odchorowują posadzenie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:47, 17 maj 2016

Do góry
Siaka może być zainteresowana - kostki drzewa wielodniowe w trawach

Dla Nawigatorki za kolorowo

Lecę ogladać kolejne
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/exhibitors/2016/gardens/god%E2%80%99s-own-country-a-garden-for-yorkshire
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:46, 17 maj 2016

Do góry
Reniu rózanka po lewej stronie tarasu frontowego, orzynpodjezdzie. Zrobię zdjęcia z góry to będzie widac
Chelsea Flower Show 2016 23:56, 16 maj 2016

Do góry
Ciekawe kto z Ogrodowiczan wybiera się w tym roku na wystawę?
zaczęto już budowę stoisk
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/2016/Articles/Chelsea-Build-up

Na Youtube jest kanał RHS, na ktorym umieszczane są wszystkie fimy.
Napięcie rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies