Marzenko chodzilo mi o to, ze jezeli cos nie przynosi oczekiwanego skutku, to jaki jest sens stosowac to po raz kolejny? Moze warto pomyslec o zmianie taktyki I nie wazne czy bedzie to inna chemia czy eko czy jeszcze cos innego.
Mszycy sie nie pozbedziemy majac mrowki, zareczam Ci to
Wsadze cos u siebie na watku ( jutro)....Zobaczysz czym ochronilam przed mszycami roze, piwonie i inne rosliny. To najnowsze ,,doswiadczenie ´´ u mnie w ogrodzie, i swietnie sie sprawdzilo
P.s czy Promil ukatrupia tylko szkodniki czy tez pozyteczne ?
Czekam na Twoje róże! 100! Więc cieszę się, że ukatrupiłaś te ancymonki. Sesleria jesienna zachwyca, nawet limonkowa, tylko nigdzie nie mogę jej kupić. Tyle miskantów mi trafiło, i turzyc, będę musiała chyba na wydmuchrzycę się przerzucić.
Madżen - jeśli mogę Cię pocieszyć ja też nie wyrabiam... Jak będzie CHFS to wiadomo u kogo będziemy siedzieć i wzdychać bądź też nie - zajmuję miejsce na kanapie!!!
Swoją drogą jak obczaisz co będzie hitem roślinnym roku to napisz na PW albo sms'a, bo może trawy na takowe zielsko wymienię A jak napiszesz na wątku to szkółki spustoszeją z dnia na dzień
Weszłam na stronę rhs ale nic nie pokazują tylko wpisywać się każą i oplacać składkę żeby Wlk. Brytanię wspomóc z zazielenianiem korzystasz z innych stron?
Uziemniona ja też czekam na róze, ale niech te trawska rosna bo nie będzie efektu...
Kasiu wiem co miałaś na mysli, sądzę jednak, ze te metody ekologiczne sa super w koljenych latach a gdy orzyciagamy stale jakies plagi egipskie z nowymi roslinami to ekologicznje mozemy nie uratować rośli. A starta wielu roslin na początkowym etapie tworzenia dla wielu osób jest bardzo bolesna. Ja mam juz dojrzaly ogród i nawet gdy wypadnie 7 traw to zostanie mi kolejne 70
Anna czytałam ciekawy artykuł mojej projektantki nt trawnika , szkoda czasu na walkę z chwastami na tarwniku kosic, kosic i jeszcze raz kosic. Niskie koszenie i podlewanie osłabia chwasty. Teraz nawet dwa razy w Tygodniu kosic, aby nie nadążały kwitnąc. Z czasem tarwa jest tak mocna, ze chwasty słabną. Mnie tylko denerwuje koniczyna...
No ta ich strona jest mało komunikatywna, na fb tez mało inetnsywnie pokazuja, najlepiej zagospodarowali kanał na Youtubie
Ale damy rade. Musze dokładnie obejrzeć projek aby mojego faworyta wybrac, ale pewnie znow yoga ogród maturalny, teraz skaly na topie to apropos pytania Sebka z kwiatów kamienie taeraz najmodniejsze. I denerwuja mnie bo ciagle woda w ogrodzie...
U mnie w tym roku trawa dopiero dwa razy koszona była. Nie rosła w tym zimnie prawie wcale.
Zarazy na szczęście mnie omijają, bo pryskanie mi szkodzi, więc unikam.
Ostatnio miałam rozmowę przy rodzinnym stole o roundupie i oczywiście całe starsze pokolenie twierdziło, że jest biodegradowalny i całkowicie nieszkodliwy. W kwietniu jak stałam w kolejce w ogrodniczym, co druga osoba go brała.
A są już kraje gdzie jest całkowicie zakazany.