Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

olga80 14:57, 15 maj 2016

MirellaB napisał(a)
Sąsiadów masz fajnych Można pojeździć?
U mnie okropny wiatr i bardzo chłodno. Chciałam rośliny kupione posadzić, ale odkładam na cieplejszy dzień
Miłej niedzieli Tereniu

Mirellka konie pasą się w moim sadzie wie,że nie widać,że to sad ale większość drzew sadzona na jesień stał tam stry budynek, który rozebraliśmy i posadziliśmy owocowe drzewka. Konie na szczęście się nimi nie interesują a są 4 sztuki.
Można na nich pojeździć sama wzięłam kilka lekcji jazdy konnej i chętnie bym to kontynuowała ale ciągły brak czasu.
U mnie też wieje i co chwilę pada na deszcz nie narzekam bo mało go u mnie.
OlgaKol 15:16, 15 maj 2016

olga80 napisał(a)

teraz to już trochę późna na bratki,ale może coś znajdziesz

Będę szukać nasion, te można siać nawet do lipca. Na drugi rok będę miała swoje
Kasiek 22:14, 16 maj 2016

takich mam gości za płotem

Pieknych sasiadow masz

MirellaB 22:21, 16 maj 2016

To super masz Konie to cudne zwierzęta, bym mogła na nie patrzeć i je podziwiać cały czas
olga80 11:50, 17 maj 2016

Ogrodowo nic się nie dzieje deszcz, wiatr ogólny ziąb. najchętniej bym nie wytykała nosa na do ogrodu.
moje 3 anabelki chorują nie wiem na co popryskałam na grzyba wczoraj ale czy to grzyb nie wiem ?

może ktoś coś poradzi
MirellaB 14:09, 17 maj 2016

Terenia moje 4 sztuki nowych Annabell też nie wyglądają ciekawie. Zobacz fotka.

Madżenka się nimi zainteresowała i zobacz co mi napisała cytuję: "Tak wyglądały liście moich anabell po przymrozkach w poprzednich latach. Wiec myśle, ze nic im nie będzie, te liście niesty już ładne nie będa, obetnij je i obserwuj czy kolejne będa rosły juz normalne. Jesli nowe liscie będa takie uszkodzone to podlej je previcurem. Nawoziłaś juz hortensje?"

Teraz je pilnie obserwuję, ale te nowe liście jakieś takie dziwne są. Zastanawiam się czy nie zrobić oprysku na robactwo ssące, bo te poskręcane liście mi się nie widzą. Pewnie faktycznie dostały mrozu, ale wydaje mi się, że jeszcze je coś toczy, albo odchorowują posadzenie.
olga80 14:14, 17 maj 2016

Mirellka nawoziłam już je raz azotem a w piątek magiczną siłą, młode listki wyglądają podobnie wiec to chyba nie przymrozki zobaczę co będzie po oprysku na grzyba
anabuko1 14:15, 17 maj 2016

O,,, muszę się moim hortensjom przyjrzeć.I Anabelce tez
Zana 14:50, 17 maj 2016

Może się nie znam, ale nie wygląda mi to raczej na uszkodzenia mrozowe, tym bardziej że młode listki wyglądają podobnie.
iwka 15:46, 17 maj 2016

uuu nie chcę cię straszyć, ale moja siostra w zeszłym roku miała podobny problem. Kupiła zdrowe ładne sadzonki i po jakimś czasie coś takiego zaczęło się dziać, wszystkie trzy padły. Pytałam na forum i nie pamiętam ale chyba to jakaś choroba grzybowa wlaśnie