Naparstnic też się meldują W przyszłym roku pozwolę im się wysiewać na różance do bólu
Overdam już jest piękny biało zielony, ma do towarzystwa posadzone Artemisy, ale czy się doczeka... słabo rosną
a szałwia Deep Blue zaraz zakwitnie też sadzona wiosną
Ojj zmiana pracy inie się marzy. W poprzedniej siedzialam 18 , w obecnej 4 i serdecznie jej nie lubie. Choć ciężka nie jest, to jedyny jej plus.
Iwka nie za a jednak przed Są kurze potem coś tam (buksy?) i szałwia
ja w ubiegłym roku tak ją podzieliłam, że całe lato nie mogłam na nią patrzeć, aż szkoda mi było Jeszcze kilku krzaczków brakuje do pełnej obwódki, ale na razie daję jej spokój
No szałwia rzeczywiście gigant...ale nieskromnie powiem, że moja teżi też w tym roku nie dzielona....jeszczezrobił się z niej ładny dywani z daleka w końcu widoczna!
deep blue, bynajmniej pod taką nazwą kupiłamona tak dorasta do 40-50 cm. W tym roku jest naprawdę ładna, bo w końcu jej nie dzieliłam. W 2013 kupiłam 5 sztuk, teraz mam ok. 30
Joasiu, popadało i w nocy też padałonareszcie. Teraz roślinki trochę mocy nabiorą i chwasty też Na rabacie karmnikowej wyrosły mi nawet maki...ciekawe skąd? Może nasionka były w karmie dla ptaszków? Muszę zobaczyć czy ta szałwia mi się nasiała, to bym Ci podesłała sadzonkę?
Czy Melica się podniesie zobaczę w sobotę, też jestem ciekawa. Szałwia Caradonna bardzo wysoka jest, u Siakowej parę dni temu widziałam, to monstrum jest. Masz tyle roślin, że nie dziwne że ciągle coś kwitnie, to super. Masz zasłużoną nagrodę za tyyyle pracy.