Małgoś (Ty nocny Marku) - specjalnie dla Ciebie dokopałam się i znalazłam, uffff….
Tulipany nazywają się "Violet Bird" - są bardzo mocno różowe.
Bardzo mi się podobają.
Maj najpiękniejszym miesiącem, pełnym kwiatów, kolorów, zapachów, śpiewu ptaków i rechotania żab.
Przymrozki przejechały się po kwiatach wisterii, azalii, akacji, ale coś jeszcze na pocieszenie zostało.
Azaliom japońskim szkody nie zrobiły. Pierwsza zakwitła czerwona, potem różowe i białe.
Syla, jeśli mogę zapytać jak gęsto sadziłaś trzmieliny na początku i czy przycinałaś od razu górę czy górę i boki. Jakiś instruktaż chciałabym że tak ładnie i równo to wygląda. I ile razy w roku przycinasz?
U mnie też coraz wiecej zmrożonych roślin tzn coraz bardziej widac co mróz zmroził , nic na to sie nie poradzi.Dziś byłyśmy w gościach u Anitki , super było.
Wyłamywac lub ciąc zależy co to za gatunek, większosc sie dobrze wyłamuje ale niektóre obrywaja sie z tegorocznymi pąkami a u Ciebie już sa przyrosty ,musisz uważag by sie też nie wyłamały, dla bezpieczeństwa mozesz wyciąc sekatorem ale te młode przyrosty zostaw. Tak jak czerwona kreska jest na zdjeciu.