Przemku, też tak myślę, że te szyszki to dobry sposób. Poza tym tak szybko nie rozkładają się jak kora. Dodatkowo moim zdaniem stanowią ładną ozdobę rabaty zwłaszcza w zimie jak niektóre byliny są niewidoczne albo świeżo posadzone krzaczki azali bardzo małe
Beatko, moja rośnie dość daleko od domu. Ale jak dostałam ją od taty to było już dość ciasno w ogrodzie. Drzewko sam wyhodował z nasienia i postanowiłam posadzić przy ścieżce, żeby było widoczne podczas spacerów i z okna domu. Prowadzę tak jakby to była korona-kula szczepiona na pniu Masz racje - wypuszcza liście dość późno ale jak już są to konkretne (olbrzymie)i te jej kwiaty duże - pachnące, później fasole jesienią , zimą i wiosną też stanowią ozdobę
Ja bym nie przesadzała , a Ty co zrobisz?
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena, szybko się regeneruhesz
Jedna noc i jesteś świeżutka na nowo i gotowa na nowe wyzwania
A tak na poważnie to ja dzisiaj po pracy poszłam na rower a później do ogrodu - półtorej godziny i kilka roślin przycięłam i rh też poczyściłam ze więdłych kwiatów
Dziękuję Gosiu, czyli jak będę chciała zmienić zawód to może jakiś fryzjer mnie przyjmnie do pracy
W cv wpiszę praktyka - ogród a po referencje udam się na O.
Pozdrawiam również
Na tego jałowca ciętego w kulki też nie było w pewnym momencie miejsca przy ścieżce i trzeba było coś zrobić