Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 22:01, 02 cze 2014

Kasiek napisał(a)

Pieknie...

Dziekuję Kasiu
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:05, 02 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Asiu można u Ciebie spacerować po ogrodzie całymi dniami Bardzo ciekawy sposób z tymi szyszkami na ściółkowanie rabat Alternatywa dla kory sosnowej

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Przemku, też tak myślę, że te szyszki to dobry sposób. Poza tym tak szybko nie rozkładają się jak kora. Dodatkowo moim zdaniem stanowią ładną ozdobę rabaty zwłaszcza w zimie jak niektóre byliny są niewidoczne albo świeżo posadzone krzaczki azali bardzo małe

Pozdrawiam serdecznie
malgorzata_s... 22:09, 02 cze 2014

Ale cudne poduchy wystrzygłaś Cuuudo Pozdrawiam
asiach 22:26, 02 cze 2014

Mirella napisał(a)
[/quote

Mirella, jesteś miła
Sarenka rzeczywiście była piękna, ufna (ale do czasu) i tak na mnie patrzyła tymi ślepkami Ale ona pozowała tylko do czasu , bo później zobaczyłam tylko zarośla i jej kawałek

Kozic nie widziałam jak Zbyszek i muszę zadowolić się inną zwierzyną
Widziałam też zaskrońca jak wygrzewał się na jałowcu ale nie miałam aparatu

Pozdrawiam ciepło
asiach 22:39, 02 cze 2014

bartek_luberda napisał(a)
Katalpa u mnie to odmiana nana szczepiona z 3 dni temu miałam ochotę ją przesadzić bo jak wracałam do domu to pomyślałam że tak długo trzeba czekać na liście to łyso przed domem Znowu pogoda okropna

Beatko, moja rośnie dość daleko od domu. Ale jak dostałam ją od taty to było już dość ciasno w ogrodzie. Drzewko sam wyhodował z nasienia i postanowiłam posadzić przy ścieżce, żeby było widoczne podczas spacerów i z okna domu. Prowadzę tak jakby to była korona-kula szczepiona na pniu Masz racje - wypuszcza liście dość późno ale jak już są to konkretne (olbrzymie)i te jej kwiaty duże - pachnące, później fasole jesienią , zimą i wiosną też stanowią ozdobę
Ja bym nie przesadzała , a Ty co zrobisz?
Pozdrawiam serdecznie
asiach 22:44, 02 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przyleciałam oglądnąć i poczytać i powiedzieć że doszłam do siebie, a nawet poszłam znowu do ogrodu posprzątać rododendronowy...(Bogdzia była by ze mnie dumna, dzielnie pomagał mi M
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę .

Magdalena, szybko się regeneruhesz
Jedna noc i jesteś świeżutka na nowo i gotowa na nowe wyzwania
A tak na poważnie to ja dzisiaj po pracy poszłam na rower a później do ogrodu - półtorej godziny i kilka roślin przycięłam i rh też poczyściłam ze więdłych kwiatów

asiach 22:57, 02 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudne poduchy wystrzygłaś Cuuudo Pozdrawiam

Dziękuję Gosiu, czyli jak będę chciała zmienić zawód to może jakiś fryzjer mnie przyjmnie do pracy
W cv wpiszę praktyka - ogród a po referencje udam się na O.
Pozdrawiam również
Na tego jałowca ciętego w kulki też nie było w pewnym momencie miejsca przy ścieżce i trzeba było coś zrobić
iwonaal 09:43, 03 cze 2014

Lubię taki gąszcz.
asiach 10:00, 03 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Lubię taki gąszcz.

Pozdrawiam
Maria667 12:29, 03 cze 2014

Asiu!
Skąd tych zwierzaków tyle masz w ogrodzie?
Jakieś kaczki (?) i sarny?
Pozdrawiam ciepło