Bardzo dobrze lepiej być nie może.................trzeba ją posadzić jak najprędzej..........zrób fotki po posadzeniu.................nie zapomnij jej wyściółkować
Moja młoda magnolka.............po posadzeniu.............mam szanse ,że jeszcze zakwitnie
Rośliny stojące w donicy i czekające na wsadzenie, cierpią, nie mają takich warunków jak w szkółkach, miała albo za dużo słońca, albo przymroziło, bo ostatnio były niskie temperatury, albo została przesuszona , a poźniej za dużo podlana, woda z kranu powinna trochę postać, żeby nie była za zimna, czy już ją posadziłaś? sadzenie magnolii , to ważna czynność, trzeba to zrobić wyjątkowo dokładnie...........będzie dobrze......młode egzemplarze są szczególnie delikatne, a jak wyglądała bryła korzeniowa, patrzyłaś?
Czyli tak ogólnie tu chcę za niedługo zacząć robić rabatę i przesadzać tu z tego kółka jak pisałem posadziłem tu już lilaka białego i drzewko które nie wiem jak się nazywa( ma takie malutkie białe włoski na łodydze,jest miła w dotyku).
Hahaha, dobre a u mnie dopiero listki rozwija a gdzie mu do kwiatów, ale są śliczne no i ten orlik takie wyprostowane kwiatki, u mnie zwieszone, rzuć nazwą pozdrówka
I teraz ostatnia STRONA WSCHODNIA (za domem) jest to największa cześć naszego ogródka tam znajduje się wiśnia, śliwa i inne rośliny No żeby obsadzić taką część na raz to trzeba być chyba milionera haha dlatego wszystko powoli razem z wami
A tu jeszcze w marcu było najgorsze miejsce w naszym ogródku to jest za domem, tam rosły pokrzywy,mniszki, i wiele wiele innych chwastów wszystko udało mi się zlikwidować i posiałem trawę jak ładnie urośnie to pokaże efekty
Kochani, jest mi bardzo głupio i przykro, że tak mało piszę na waszych wątkach, ale totalny brak czasu na wszystko bardzo mnie ogranicza. Często jestem na Waszych wątkach, tylo nie piszę. Nadrobię u was w deszczowy czas, bo jak pogoda, to sami wiecie - praca w ogrodzie. Cmokam wszystkich odwiedzających
Teraz STRONA PÓŁNOCNA tam jest najwięcej porozrzucanych roślin ale jakoś na tej skarpie myślę że nie wyglądają najgorzej. Kiedyś można by było całą tą skarpę obsadzić krzewami.