Mam tę budleję na ulicy pod kaliną, ale chyba w tym roku nic z niej nie wyjdzie Kalina ma się za to świetnie.
W donicy raczej nie przeżyje, nie ma co liczyć, tylko przenieść do garażu na zimę i kontrolować wilgotność bryły korzeniowej.
Czy HORTENSJA silver i limelight może rosnąć po stronie południowej? Bo już sama nie wiem co mam tan sadzić
Moje hortensje rosną w nasłonecznionym miejscu, bo ten róg przy stawie to najbardziej nasłonecznione miejsce i pod murem dalej też, ale mają nawadnianie
Musisz je w pierwszym roku sporo podlewać, aż się dobrze zakorzenią. Dadzą radę.
Już od jakiegoś czasu śledzę to forum i aż dech zapiera widząc takie cudowne ogrody.Bardzo się cieszę że jest grupa ludzi(podobnie jak ja) zakręcona na punkcie przyrody. Osobiście dopiero zaczynam przygodę z ogrodnictwem .Sporo czytam i zbieram informację . Mam nadzieję, iż od czasu do czasu mogę liczyć na małe podpowiedzi..
Jak najbardziej, najlepiej założyć własny pamiętnik ogrodowy w postaci nowego wątku w dziale "Nasze ogrody".
Milenko, albo je posadź jak radzi Sebek, albo jeszcze jeden sezon w doniczkach, utnij żeby się rozkrzewiły i dopiero posadź. Jeśli jednak zdecydujesz się od razu do gruntu je umieścić to też przytnij, nawet połowę. Pokaż w swoim wątku zdjęcia tych bukszpaników.
Danuś, czy jak od pasychandry wezmę kłącza co mi poszły na boki, to z nich wyrosną sadzonki?? Pilnuję jej by mi rosła wąskim paskiem jako obrzeże i lubi sobie zmykac na boki... wiec takie wycięte kłącze urośnie?
Pewnie
Dzięki..... No to mam materiał na obwódkę-żywopłocik
Pamiętaj, pomacham Ci na powitanie A wracajac na pożegnanie
Muszę się spieszyć, bo będzie dzień bez Ogrodowiska Jako kierowca to i na komórce nie poczytam
po lewej obcięty po prawej czeka na strzyżenie. CO ROBIĆ Z NIMI?
Ten z lewej chyba będzie żył ale ten z prawej uschnie Czy jest w dotyku "papierowy" ?
Danusiu tego z prawej jeszcze nie ciełam, czekalam co powiesz, obciełam tego po lewej bo był gorszy... tak mi się wydaję... w srodku listki i gałązki są zielone, więc może jest szansa.. czym je potraktować?