Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:54, 13 kwi 2014

Do góry
Palmę zabrałaś z powrotem ...to ci pokażę moich wczorajszych gości

Ta zaprzyjaźniona parka pliszek siwych od trzech lat mnie odwiedza...śmiesznie się zachowują...biegają po trawie, jakby chciały wszędzie zajrzeć...wszystko obejrzeć, ale jak podejdą za blisko człowieka to uciekają z prędkością światła, po to by po chwili wrócić.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 13 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Z tym zdecydowanie trzeba coś zrobić wezmę się za to na wiosnę

Jak Ty hodujesz te hortensje, że są takie piękne?
A co chcesz zrobić z tym kawałkiem? Co masz na myśl? Ja żebym mogła się wypowiedzieć muszę widzieć większy kawałek albo mieć zlokalizowaną tą rabatę kwiatową - co jest w pobliżu?
Jurajski Ogród 22:45, 13 kwi 2014

Do góry
na dobranoc

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:44, 13 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Przy tej lampie coś nie gra, wygląda tak, jakby nie należała do tej rabaty. Zastanawiałam się czy dosadzić jeszcze takich trawek, tak jak narysowałam linię na ziemi, czy może na wiosnę kupić berberysy o czerwonych listkach z takich niskich odmian. Będę wdzięczna za podpowiedź.

Chyba już za późno ale ja bym dołożyła trawki
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:42, 13 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Lilaki piękne
Moja bajka 22:40, 13 kwi 2014

Do góry
A to nasz leciwy korzeń (który prawie się rozpadł) przywieziony 10 lat temu z nad morza. Jest w moim tyciusieńkim przedogródku. Mimo tego, że się starowinka sypie to rojniki trzymają się go rękami i nogami i widzę nawet, że coś w nim zamieszkało, bo ja z tymi dziurkami nie mam nic wspólnego
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:38, 13 kwi 2014

Do góry
To jest z bliska ten chwast co rósł na przyszłym trawniku.

Tych tulipanów chyba nie lubią nornice. Ciekawe jakie to.

tych już zeżarły kilka

w tym miejscu były bardzo gęsto posadzone a teraz pusto. w sumie do tej pory wyciągnęłam z ziemi paredziesiąt podgryzionych tulipanów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 13 kwi 2014

Do góry
Aniu koniecznie trzeba zrobić doktorat z tych pędrakó będę teraz robił fotki znalezionym i porównywał
Trzmielina się załapała dokładnie z obrośniętej ją jabłoni

Pomyśleć, że 6 lat temu były to dwie 10centymetrowe sadzonki
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:37, 13 kwi 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Tą hortensję trzymasz w doniczce? Jeśli tak to czy to jest nowy nabytek?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 13 kwi 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Aaaa widzisz... Zalecenie nabrało mocy...
Znasz to?: "Facet, jak mówi, że zrobi, to ZROBI! Nie trzeba Mu co pół roku przypominać!!!"

Mój też postanowił w końcu zrobić budki dla ptaków.. i zrobił.... tylko dlaczego powiesił to szkaradztwo na mojej brzozie???? Obiecał za rok przewiesić..... niech szybko liście rosną i mnie nie drażni to to...

Wygląda jak wysokogórski wychodek
Moja bajka 22:36, 13 kwi 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Drugie życie wierzby mandżurskiej Emuś zrobił mi wczoraj takie urocze drabineczki pod pnącza Uwielbiam takie koślawce bo są jedyne w swoim rodzaju i nie da się zrobić dwóch takich samych Zdjęcia mało spektakularne, bo zrobione w piwnicy

Za każdym razem, gdy tu wchodzę, potrafisz mnie zaskoczyć...drugie życie wierzby mandżurskiej ... no po prostu cudnie - piękne, praktycznie i ekologiczne...
Miejska ogrodniczka :) 22:31, 13 kwi 2014

Do góry
Miał być dzisiaj dzień lenia, ale nie wytrzymałam. Całe popołudnie do zmroku w ogrodzie. Tak sobie dałam w kość, że nie miałam się siły umyć
Ale.
Ja to lubię

Trochę fotek z dzisiaj.
Warzywka pod folią

Zakwitła azalia, ta która mi nigdy nie kwitła. Ma (na razie?) tylko te trzy kwiatuszki

Szkółka hortensji

Jakaś funkia wychodzi. Jak wyjdzie, to się zdziwi

Miodunkowo-żurawkowo

Trawka się zebrała A w tle łysy perukowiec. Szkoda, ze on tak późno ma liście...

Makowo na Kociewiu 22:29, 13 kwi 2014

Do góry
Na dobranoc - wsadziłam 30 cebul wyrósł 1 ...no dobra 2 w jednym
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:29, 13 kwi 2014

Do góry
Zapragnęłam mieś szpaler hortensji, ........... no i posadziłam wczoraj kilkanaście sztuk. Głównie Anabelle, ale jest też Europa, Nikko Blue, Villosa, Romance miałam już w zeszłym roku.
Na zdjęciu to właśnie maleńka Anabell , ale przecież urosną ...

Proszę Was o radę - wczoraj się dowiedziałam od sąsiadki, że super patentem na zakwaszanie ziemi dla hortensji (już dojrzałych) jest "mikstura" - chleb rozmoczony wodą, po 2-3 dniach jak już rozmoknie podlać krzewy. Czy ktoś z was takie coś stosował? Jeżeli tak to z jakim skutkiem? Jakie macie inne domowe sposoby?
Dwa ogrody 22:28, 13 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aganiu, tulipany mam w doniczkach, ochrona przed nornicami. Oczywiście to niewiele w porównaniu do ogrodowiskowych łanów

Bogusiu, dziesięć sadzonek liliowców u mnie, drugie tyle u znajomej. Potem będziemy się wymieniać
No i te, które były posadzone już wcześniej. Zależało mi na bezproblemowych roślinach na tę rabatkę. Jeszcze bukszpan do przycięcia a obwódki z kostki w wolnym czasie.

Sasanka dla Ciebie

i dla wszystkich zaglądających

Ale będzie ladnie ja też zawsze cebulowe do donic wsadzałam jaka to brunnera?
Ogród to moje hobby 22:25, 13 kwi 2014

Do góry
klon Brilantissimum powoli rozwija liście
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:25, 13 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Znów szafirki

i dwa portrety żurawek by nie zanudzać.

pięknie i chyba nawet trzmiela złapałeś...
Moja bajka 22:19, 13 kwi 2014

Do góry

Co robić: te brzydkie liście obciąć czy nic nie ruszać?
Mój zielony świat 22:19, 13 kwi 2014

Do góry
Irenko, Kondziu, dzięki

Z serii metamorfozy - wrzosowisko

Było

Staje się...

Przesadzona z innej części ogrodu została tuja Whipkord, tu jest zdecydowanie lepiej wyeksponowana. Przewędrował też kiścień i klon japoński aureum.
Tam gdzie są trzy zielone kijki koło siebie posadzę niskie kosodrzewiny, na miejscu wysokiej tyczki bambusowej pojawi się magnolia (zastanawiam sie między Sieboldii plena, a Genie), a tam gdzie pojedyncze kijki, dojdą głazy. Po prawej stronie będzie ścieżka z łupka, a za nią część z rh (czekają na przesadzenia z niewłaściwie wybranych miejsc). Dodam jeszcze do wrzosowiska trawy, wybór między hakone, stipą, a rozplenicą little boy.

Ku pamięci, odmiany:
Wrzośce
Golden Starlet, Vivellii,
Wrzosy
Peter Sparkes, Robert Chapman, Dark Beauty, Heidezwerg, J.H.Hamilton, Kinlochruel
Azalia japońska Anouk

Pozdrawiam
Leśne Wzgórze 22:13, 13 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Noo i gratulacje na tą piersza seteczkę ... Jak weszłam na Ogrodowisko , to stwierdziałm ,że tak dla próby tylko sprobuję osiągnąć pierszą seteczkę...nooooo.. A jak się skończyło to nie musze chyba pisać a więc udanej zabawy z ogrodowiskiem życzę .. I samych radości ogrodowych

Kffiatuch

Dziękuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies