Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 22:20, 21 maj 2014

Tak Jagódko ,prawie a jak ciężko było pogodzić się z myślą ,że czas wracać do miasta.Ale niestety wiele spraw do załatwienia też trzeba to ogarnąć.Ptaki dawały taki koncert ,przeróżne odgłosy z lasu i ogrodu ..ptasie rozmowy ,brzęk pszczół , lekki powiew wiatru zapach głogu i jeszcze bzu momentami przenosiły mnie do innej krainy ....dałam się ponieść chwilom błogiego zapamiętania.Ot ,co to znaczy kochać to swoje miejsce na ziemi.
Jag_58 22:37, 21 maj 2014

akanta napisał(a)
Tak Jagódko ,prawie a jak ciężko było pogodzić się z myślą ,że czas wracać do miasta.Ale niestety wiele spraw do załatwienia też trzeba to ogarnąć.Ptaki dawały taki koncert ,przeróżne odgłosy z lasu i ogrodu ..ptasie rozmowy ,brzęk pszczół , lekki powiew wiatru zapach głogu i jeszcze bzu momentami przenosiły mnie do innej krainy ....dałam się ponieść chwilom błogiego zapamiętania.Ot ,co to znaczy kochać to swoje miejsce na ziemi.

Aniu przyroda nieodmiennie nas zachwyca ,prawda świergot ptaków ,koncerty żab ,powiew wiatru brzęczenie owadów , jak mało potrzeba ,żeby być szczęśliwym
akanta 19:22, 22 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Aniu przyroda nieodmiennie nas zachwyca ,prawda świergot ptaków ,koncerty żab ,powiew wiatru brzęczenie owadów , jak mało potrzeba ,żeby być szczęśliwym

......oby wiecznie było lato !!!!!!!!!!!

akanta 21:13, 23 maj 2014

....i ...zakwitło choć raz wszystko naraz.
Ale aby nie oszaleć trzeba sobie dawkować to piękno.

Rh Elegans roseum

piękna kula czosnku

R.Hansa niebawem zakwitnie

akanta 21:25, 23 maj 2014

Upalnie ...nawet suni nie chciało się dzisiaj biegać ,wylegiwała sie w cieniu kiedy pani plewiła i wysiewała nasionka jednorocznych.

wiosną było łysawo a teraz rabata się wypełnia

akanta 21:32, 23 maj 2014

Jag_58 21:35, 23 maj 2014

Aniu moje pieski też leżakują i korzystają z oczka żeby się trochę schłodzić , piękny rh ma taki delikatny i uroczy kolor żurawki też pragną wody ja już podlewam od 3 dni ,bo u nas bardzo sucho )
akanta 21:38, 23 maj 2014

akanta 21:57, 23 maj 2014

Na tle brzóz powoli powstaje rabata dzikich róż i traw.Znalazły tam też miejsce dziewanny omączone i przetacznik Knallblau.

dziewanna omączona

Stopowiec zaskoczył mnie swoja wysokością ,sprawdziłam jak się ma jego pierwszy owoc.

Astilboides też znacznie podrósł przez tych kilka dni.

akanta 22:13, 23 maj 2014

Czekam z utęsknieniem na kwitnienie Cimcifugi purpurowej ,świecznicy.