Halinko i bardzo dobrze bo ona bezproblemowa jest
U mnie rośnie w pełnym słonku prawie przez cały dzień.
Na zimę jak się boisz że nie przetrwa to przytnij na 20 cm. obsyp liśćmi i okryj stroiszem.
Ja tak swoją okryłam i jest Ok.
W tych czasach jak jest mało wody to rośliny trzeba sadzić takie które dadzą sobie radę bez podlewania.
Np. trawy dadzą radę najwyżej będą niższe rozchodniki ,Gaura ,Kocimiętka i wiele wiele innych .
Tu zestaw radzący sobie bez podlewania tylko to co z nie a ma.
Elu, mam molinię Transparent już od jakichś 3 lat- z p9. Posadziłam ją w takim miejscu, gdzie operuje słońce tylko rano i po południu. Wtedy jest widoczna na ciemnym tle jak taki "duszek".
Nawet ciekawiej wyglądała, kiedy miała mniej kłosów w zeszłym roku. Leciutkie kontury cienkim pędzlem. Jeśli pozwolisz, dam przykład sprzed kilku dni. Między hortensjami.
Prosze o rozpoznanie tej rosliny ,krzewu.Rosnie na terenach miejskich.Czy nadawałady sie na zywopłot do ogrodu? Wydaje się byc ekspansywna .niektóre okazy sa mega wysokie.Zdjecia aktualne zrobione wczoraj.
Dziekuję i pozdrawiam.
Zapraszamy na kawę i ciasto, mało osób z Ogrodowiska mnie odwiedza..dużo osób nowych z zewnątrz, co nigdy o nas nie słyszeli.
Bardzo zapraszamy w każdą niedzielę od 10 do 16. Mam dużo pracy, policzyłam 7 etatów i tutaj nie za bardzo starcza czasu, muszę też spać, a pracuję fizycznie bardzo ciężko, potem po nocach nadrabiam "papierki". Liczę na Was w klejne niedziele na astrach.