Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Doświadczalnia bylinowo-różana 2

Magara 23:28, 17 kwi 2023

Anda napisał(a)

To się bardzo cieszę
Moje będę dzielić i przesadzać tuż po kwitnieniu. Też chcę ich mieć więcej Same sie u mnie pojawiły, więc na pewno są żelazne i podział sie sprawdzi

Dzięki, dobrze, że w porę zapytałam
A jak będziesz dzielić? Wykopywać całą kępkę i ciąć czy kawałki wykopywać???
Roocika 09:13, 18 kwi 2023

Ewa, ależ masz zielono w pracy

Wiosenne kwiaty w ogrodzie są niezbędne
antracyt 11:05, 18 kwi 2023

Anda napisał(a)

Zuza, przyjeżdżaj, zapraszam
Tak, Heptacodium ma chyba same plusy. Ta świeża zieleń liści aż swieci w ogrodzie. On bardzo wolno nie rośnie, więc na pewno nie będziesz zbyt długo czekać

Kiedyś na pewno Cię nawiedzę
Ten mój egzemplarz zbyt blisko trasy kosiarkowego rośnie, w zeszłym sezonie z jednej strony stracił chyba z 3 ładne gałęzie(zaczyna tracić fason)...muszę pomyśleć o podsadzeniu go czymś do bezpiecznej odległości.
Gruszka_na_w... 12:50, 18 kwi 2023

Przepiękne jest to Twoje miejsce prace. Widoki bardzo kojące, choć praca niewątpliwie ciężka i odpowiedzialna.
Duecikiem biało-niebieskim i ja się zachwycam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kawa 14:30, 18 kwi 2023

Ewunia macham
ślicznie już u ciebie
moje narcyzy jeszcze nie kwitną ale może dlatego że zmieniłam im miejsce

ściskam
Kasya 16:24, 18 kwi 2023

Anda napisał(a)
śś jeszcze moment, narcyzy Thalia na słońcu już zakwitły.

No to u mnie tak jest właśnie teraz, czyli 2 tyg do tylu
No co zrobic….
Agatorek 20:02, 19 kwi 2023

Anda napisał(a)

Aguś to drzewko to PRUNUS YEDOENSIS. Przepiękne. Polecam Ci też Exochorda korolkowii, E. macrantha i E. racemosa. Pierwsza to duży krzew, ostatnia też taki większy krzew, macrantha jest mniejszym krzewem. Kwitnie teraz, czyli po wiśniach ozdobnych i ma przepiękny pokrój, taki przejrzysty. Sama już się zastanawiam, gdzie taką mniejszą wcisnąć Ostatnio zakupiłam jednak trzy inne krzewy więc na razie starczy

Mam taką wiśnię (tą jedońską), tyle że na pniu i ma zwisające gałązki. Faktycznie teraz zaczyna kwitnąć .
Te pozostałe sobie popatrzę

Edit: piękne te krzewy. Zapisane, dziękuje
w_zaczarowan... 11:56, 24 kwi 2023

masz przepiękny ogród, czy mogłabyś mi polecić jasno różową róże pnącą? Najlepiej wysoką, powtarzającą kwitnienie, pachnącą i zdrową? Myślę nad Jasminą, Giardiną i New Dawn (chociaż najmniej podobają mi się jej kwiaty).
Agania 21:56, 03 maj 2023

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Najpierw pokażę, gdzie w weekend pogoda najbardziej dała mi w kość. Mianowicie w pracy. Mieliśmy kiermasz wiosenny i niestety sobota była cała w deszczu, a niedziela sucha, za to bardzo zimna. Całe szczęście klienci nie dali się pogodzie i przyszli w odwiedziny

Super szklarnia, szkółka z miejscem do pracy i fantastyczna organizacja z kiermaszem wiosennym,
lubię takie miejsca

Miło mi że mnie odwiedziłaś na wątku, bo u Ciebie wiosna i fotki nie do odpuszczenia
Buziaki
nicol21 18:50, 04 maj 2023

Ładnie było w pracy na kiermasz!
Ta wiosna jakaś opieszała jest, ale widać że wszyscy ogrodomaniacy garną do zieleniny bez względu na pogodę.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies