Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogród pod Białymstokiem 08:40, 10 kwi 2014

Do góry
pojeździłem po lokalnych szkółkach - przeliczyłem budżet..... i od razu uprościłem swój ogród
jednak lepiej mniej a ładniej

zostawię na razie opaskę 130cm dookoła działki - na pozostałej części trawnik - i w miarę możliwości będę wycinał kolejne rabaty

nie wiem tylko na tyle wiedzy, żeby dobrze zaplanować te opaski i rabaty - tu potrzebna mi Wasza pomoc - wiem co bym chciał ale jak to poskładać do kupy to już inna sprawa

dodatkowo mieszkam w najzimniejszej strefie i jak poczytałem o wymaganiach moich ulubionych roślin to niestety nie ma mój klimat - więc to też ważna sprawa projektując

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:40, 10 kwi 2014

Do góry
Kasiu dziękuję Ci bardzo Było to możliwe dlatego, że Mąż miał wyjątkowo wolną sobotę i na przemian zajmowaliśmy się Synkiem. Gdy ja wyznaczałam miejsce na roślinę, On zajmował się Synkiem. Gdy On kopał dół to ja zajmowałam się Małym. I wspólnie się udało. A Synek uwielbia wskakiwać do tych dołów a jeszcze bardziej wskakiwać pod strumień wody z węża. I tak to jest z tym naszym Maleństwem

Uwielbiam jej kwiaty. Są widoczne niemal z każdego miejsca w ogrodzie

W ogródku Iwony 08:37, 10 kwi 2014

Do góry
Iwonko, wrzosowisko przygotowane już na jesień............ wrzosy pączkowe polecam, moje nawet teraz wyglądają kwitnąco

Tulipanki i magnolia już prawie kwitną.................szafirkowa obwódka i kancik, ale bayer..............kaczeńce uwielbiam, też posadziłam u mnie już kwitną,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,twój pieris to piękny okaz, możesz być dumna, podziwiam

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:34, 10 kwi 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Powiecie że sadystka jestem ale przeprosiłąm buksika był brzydki więc chcę zeby był ładny

Ja tak nie powiem - bo sama tak robię tylko naciągam pasami bezpieczeństwa, żeby dobrze się naciągnęło a drzewa duże. Mój modrzew dalej jest "spięty" Pozdrawiam
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:31, 10 kwi 2014

Do góry
Byliny teraz dopiero tak wyszły. Aż sama się zdziwiłam, że tak z nienacka A po wczorajszym deszczu to już w ogóle pójdą, że ho ho
Tak Agnieszko to modrzew. Nie wiedziałam, że mam go przycinać. Czy wystarczą te dolne gałązki, które zaznaczyłam?

Olu cieszę się, że Ci się moje nowości podobają Jeszcze mam huk pracy bo pod nimi muszę przygotować ziemię, dosadzić inne rośliny, wysypać korę i zrobić idealną linię prostą. Ale już się cieszę na te działania

Elka pewnie, że wypuści. Przecież został do tego zmuszony siłą i przemocą

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:29, 10 kwi 2014

Do góry
Dla Was zdjęcie moich tulipanków z poprzednich lat narazie są w pączkach )
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:27, 10 kwi 2014

Do góry
Ogród Janiny 08:27, 10 kwi 2014

Do góry
Bogusiu taki mam jeden i nie chce się rozrosnąć jak inne . Mam ich sporo ale kolorów mało , niebieski i czerwoniutki wypadaja mi a biały ledwie wyłazi z ziemi.. Za to inne już w całej krasie ..

Najładniej wyglądają w rządku z jednej strony ścieżki już ładnie kwitną a z drugiej są trochę późniejsze ale tez już maja pojedyncze kwiatuszki ..
Jeszcze muszę tylko wypielić zielsko a raczej trawę z nich ale jest wilgotno i szybko mi odrasta
Moje strzępiaste żonkile i hiscynty . ślicznie pachną i miło się przy nich robi ..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:26, 10 kwi 2014

Do góry
Primula polyantha 'Victoriana Silver Laced Black'

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:25, 10 kwi 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:25, 10 kwi 2014

Do góry
Primula auricula 'Silver Ways'

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:24, 10 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Hakuro wypuszcza listki. A Elka bała się ciąć

no dobra przyznaje racje,ale nawet po moim niewielkim cięciu widzę , że wypuszcza zielone tam gdzie dawniej była łysa gałąź
Wilcza Góra 08:23, 10 kwi 2014

Do góry
i mały ktoś....

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:23, 10 kwi 2014

Do góry
Przyjechały moje Wiśnie Umbraculifera
Na razie leżą w pozycji horyzontalnej , bo wczoraj straaasznie wiało, ale są cuuudne

Mają ponad 2 m wysokości, wreszcie mam w ogrodzie coś, co będzie widoczne bez lupy
Wilcza Góra 08:22, 10 kwi 2014

Do góry
Stokrotka wypatrzona na trawniku

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:19, 10 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Czy to modrzew szczepiony? Jeśli tak to możesz obciąć mu te zwisającego gałązki, ładnie się zagęści.

Wiosna U Ciebie na całego. Bylinowe już takie duże, u mnie dopiero wychodzą z ziemi.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:19, 10 kwi 2014

Do góry
dziekuję monteverde, strona jest rzyczywiście fajna, duzo ciekawych informacji

zaczęła planowac i wykonywac ostatnia częśc rabaty, z tyłu domu

roslinki czekają

rozwijaja się pączki na mojej pierwszej i jeydnej magnoli

nawet kotek Szopen pomaga w sadzeniu roslin - czasami myślę, że to pies w skórze kota

nadal myslę nad innym podłożem do tych kółek - chciałam aby było widać szafikri i konwalniki - ale ten biały żwirek niezbyt mi pasuje, hmmm cóż tu wymyslić - może ktos ma jakiś pomysł? może np rudy mulcz ozdobrny tu dać, bo ten biały to jakis taki drazniący dla mnie

ależ fajnie pracuje mi się w ogrodzie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:11, 10 kwi 2014

Do góry
Hakuro wypuszcza listki. A Elka bała się ciąć

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:07, 10 kwi 2014

Do góry
Parzydło, tawułki i trzykrotka. O dziwo liście parzydła i tawułek bardzo podobne.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:05, 10 kwi 2014

Do góry
Wreszcie u mnie pada. Zaczęło wczoraj popołudniu i tak delikatnie sobie mży. Bardzo lubię, gdy po wsadzeniu roślin właśnie tak miarowo i naturalnie są podlewane. U mnie nigdy deszczu za dużo bo na mojej pustyni każda kropla mile widziana.
Podstawiłam wczoraj wiadra pod dachem garażu żeby napełniły mi się deszczówką, gdyż jeszcze troszkę i będę robiła gnojówkę z pokrzyw. A deszczówka do tego najlepsza.

Z przycięciem bukszpanów się wstrzymuję aż przyjdą ciepłe, słoneczne dni bo na razie ziąb się zrobił.

Dziś w deszczu planuję rozrzucić nawóz po ogrodzie. Wcześniej nie było sensu bo w ogóle nie padało. A mam granulowany więc się powinien ładnie rozpuścić.

Zdjęcia z wczorajszego, pochmurnego dnia pt. "młode drzewka"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies