Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:42, 03 cze 2014

grembosia napisał(a)

Nie myślałaś Aniu, żeby na tej pustej ścianie garażowej coś zawiesić, może kratkę, może "płaskorzeźbę", jakiś ornament? Ale weź proszę poprawkę za gadżeciarę .

Grembosiu, nie myślałam i nie pomyślę, bo mój dom jest w innym klimacie.. i takie elementy nie pasują, miałam kratkę na innej ścianie i ją zlikwidowałam.. za sugestią też Danusi...
Ta ściana to północna.. na kratce może rosnąć tylko bluszcz, a takich roślin nie chcę dawać na elewację, bo potem problem z konserwacją.
Rabatka pod ściana idzie do lekkiej przeróbki.. "szpetne urządzenie do ogrzewania domu" obsadzone cisami i już zarasta.. krzaki urosną i będzie zielono... jeszcze kilka lat i nie będzie tak pusto. W końcu mam tam Alfreda.. a on zasłoni całą ścianę
Bo jak urośnie taki jak Bogdzi.. to ściany nie będzie widać, a reszta urządzeń i krzaków będzie i tak do wyciepania
Dla przypomnienia jak duży ma urosnąć Alfred po 12 latach.. mój już ma 4.. to jeszcze 8

Przeliczając na wielkość to Bogdzi Alfred by miał wymiar jak zielona linia..... muszę sie modlić by taki nie urósł... bo takei kolosy to tylko u Bogdzi..

Tusiala 09:47, 03 cze 2014

ha Wówczas to i ściana byłaby zasłonięta
Mala_Mi 09:49, 03 cze 2014

ana_art napisał(a)
Nie mam pojęcia jaka jest nazwa tej mojej piwonii, coprawda kupowałam w tamtym roku u Szmitów ale goopia nie dopytałam... Na placu nie mieli spytałam czy mają piwonie i Pani mi przywiozła, była na nich etykieta peonia ale bez nazwy dodatkowej a ja nie spytałam....

Czyli tak jak ja.. jak już coś mi się spodoba to pakuję do kosza a nie zapytam jak się zwie
Ale ta sie zwie Karl Rosenfield.. jest ciemną piwonią, sztywną... nie ma takich tendencji do pokładania się, a jet naprawdę wysoka.. jak widać po deszczach stoi dzielnie bez podpór, a kwiaty ma duże i pełne

Druga piwonia pełna, godna polecenia, bo sie nie pokłada, a ma pełne kwiaty to Shirley Temple.. u mnie to nowy nabytek ( mam takich dużo, ale .. za rok, dwa będzie pokaz.. mus jeszcze poczekać)

Tu będzie duuuużo piwonii.... za rok już będą widoczne..... tu gdzie różowe kółka.

Mala_Mi 09:51, 03 cze 2014

Tusiala napisał(a)
ha Wówczas to i ściana byłaby zasłonięta

Dokładnie.. tak może być, mało realne, ale patrząc po Bogdzi.. możliwe

Z myślą o Tobie cyknęłam dziś swojego bonzaja.. foto jest gorsze niż oryginał..

Mala_Mi 09:54, 03 cze 2014

wiunia napisał(a)
Anulka Ty jednak jesteś WIELKA każdemu odpowiadasz na pytanie z taką cierpliwością Masz dziewczyno ode mnie wielgachne podziękowania za cierpliwość (do mnie i mojej Katarzyny
Pozdrawiam serdecznie!

Katarzyna będzie piękna.. zobaczysz...

A różyczko coraz bardziej rozwinięte.. jeszcze tym widokiem Was pomęcze..

Jak ja lubię te róże... chyba jednak te są moje ulubione

Tusiala 09:55, 03 cze 2014

Aniu dziękuję Ci strasznie mi miło, że o mnie myślisz
Wiesz może rzeczywiście pokusić się i go teraz ciachnąć... Hmmmm...... ale dałaś mi do myślenia
Tusiala 09:55, 03 cze 2014

W Rzeszowie słońce dziś?
Mala_Mi 09:56, 03 cze 2014

Kondzio napisał(a)
Hi hi hi

Ha, ha, ha

Sklaniak to gożdziki, trytoma i zaczyna lawenda... i naparstnice (wszytko to samosiewki w szczelinach). Jeden wielki haos...

MagdalenaK8 10:02, 03 cze 2014

Aniu Twoja bylinowa jest piękna...ja też zawsze na bylinowej mam "lekki bałagan" ale to jest twórcze piękno . Twoje piwonie i róże zachwycają.
Pozdrawiam
Mala_Mi 10:04, 03 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Aniu dziękuję Ci strasznie mi miło, że o mnie myślisz
Wiesz może rzeczywiście pokusić się i go teraz ciachnąć... Hmmmm...... ale dałaś mi do myślenia

Słoneczko sie przebija pomiędzy chmurami....
Naprawdę, każdy kto przychodzi to zachwyca sie moim bonzajem dla ubogich...
Zaczęłam ciąć w maju 2012 roku...... znalazłam foto..... z przyciętymi dwoma kulkami.. nie wygląda to efektownie, a teraz patrz jakie są
Wnerwiał bo wywalał sie na przejscie i trawa pod nim nie rosła.. największe gałęzie ucięłam, bo zawadzały, a potem pomyślałam, że będę na nim uczyć się ciąć.. Szkoda tych największych gałęzi, ale zostawiąłm w dziurach nowe przyrosty i za kilka lat urosną i sie ufryzuje